Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να μειωθεί πιλοτικά για ένα εξάμηνο ο ΦΠΑ στην εστίαση, η πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα
  • [02] Στον πρόεδρο της Προανακριτικής το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] Καμία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ
  • [04] «Να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στους νεόκοπους νοσταλγούς των ναζί»
  • [05] Η πυρηνική ιατρική παρουσιάζει ένα εν δυνάμει σημαντικό όπλο κατά ορισμένων επιθετικών καρκίνων

  • [01] Να μειωθεί πιλοτικά για ένα εξάμηνο ο ΦΠΑ στην εστίαση, η πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα

    Μόνον η πιλοτική μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τίθεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνούνται να συζητήσουν, λόγω στενών δημοσιονομικών περιθωρίων, μια οριστική μείωση του συγκεκριμένου φόρου.

    Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, η ελληνική πλευρά έθεσε το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης, με τους εκπροσώπους των πιστωτών να ζητούν πρόσθετα εξειδικευμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

    Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε, επίσης, ότι κατά την πρώτη συνάντηση με την τρόικα «άνοιξε όλη η ατζέντα των θεμάτων (δημοσιονομικά, προαπαιτούμενα Ιουνίου και διαρθρωτικά), υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις».

    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν, παράλληλα, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτή την περίοδο.

    Οι επικεφαλής της τρόικας το απόγευμα θασυναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισηςγια να ενημερωθούνγια όλα τα θέματα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, την αναδιάρθρωση των υπουργείων και των φορέων, την πορεία της διαθεσιμότητας και κινητικότητας των υπαλλήλων, αλλά και την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών για τους επίορκους.

    Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και η διάταξη που ρυθμίζει το ζήτημα της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους οι οποίοι συνταξιοδοτούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    Το «καυτό» θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου, όπως επανέλαβαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, μετά και από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    [02] Στον πρόεδρο της Προανακριτικής το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, διαβιβάστηκε πριν από λίγο, από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο αποτελείται από εκατοντάδες σελίδες, φωτοτυπείται προκειμένου να παραδοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους επίμαχους λογαριασμούς υπάρχουν ποσά που οι ελεγχόμενοι δεν κατάφεραν να τα δικαιολογήσουν με την προσκόμιση των απαιτούμενων παραστατικών στοιχείων.

    [03] Καμία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ

    Καμία δεσμευτική προσφορά δεν υπεβλήθη τελικά στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ που έληγε σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Ρόιτερς, που επικαλείται πληροφορίες από Έλληνες αξιωματούχους κοντά στη διαδικασία.

    Για τη ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς, προσφορά υπέβαλε τελικά μόνον η SOCAR από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η ρωσική Sintez δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

    Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

    [04] «Να υψώσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στους νεόκοπους νοσταλγούς των ναζί»

    Σήμερα, έχουμε χρέος να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας στην ιστορική μνήμη αλλά και στη δημοκρατία που απειλείται από τους νεόκοπους νοσταλγούς των ναζί και από τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηςΤσίπρας, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλωσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου.

    Επιπλέον, η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει ότι ένα αίτημα πάγιο του λαού μας παραμένει ιστορικά αδικαίωτο. Οι πολεμικές επανορθώσεις αλλά και το κατοχικό δάνειο πρέπει να διεκδικηθούν, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Η πυρηνική ιατρική παρουσιάζει ένα εν δυνάμει σημαντικό όπλο κατά ορισμένων επιθετικών καρκίνων

    Η πυρηνική ιατρική παρουσιάζει ένα εν δυνάμει σημαντικό όπλο κατά ορισμένων επιθετικών καρκίνων, δηλώνει ο πρόεδρος της ιατρικής εταιρίας Areva Med, θυγατρικής του γαλλικού πυρηνικού ομίλου Areva, ο οποίος στηρίζει τις ελπίδες του σε ένα σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο ικανό να εξολοθρεύει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα.

    "Υπάρχει ενδιαφέρον για όγκους κατά των οποίων το σημερινό οπλοστάσιο θεραπευτικών αγωγών είναι πολύ περιορισμένο, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, ο γαστρικός και του παγκρέατος, όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι ασθενείς περιμένουν", διευκρινίζει ο Πατρίκ Μπουρντέ, επικεφαλής της Areva Med που εδρεύει στη Μπεθέσντα του Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

    Το ισχυρό αυτό αντικαρκινικό όπλο που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, είναι το ισότοπο του μολύβδου 212 (Pb212) που είναι σπάνιο και εξάγεται από το θόριο, το οποίο είναι επίσης σπάνιο, καθώς μόνο μεγάλοι όμιλοι πυρηνικού τομέα το διαθέτουν στον κόσμο, μεταξύ τους η Γαλλία που έχει σημαντικά αποθέματα, υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τα αποθέματα αυτά χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2013 - 12:30:23 UTC