Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη»
  • [02] Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού
  • [03] Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
  • [04] Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στην Ιταλία
  • [05] «Τέλος εποχής» για τα υψηλά καταθετικά επιτόκια
  • [06] Οι Βurger Project συναντούν τον Καραγκιόζη του Ηλία Καρελλά
  • [07] Δέσμευση για διαγραφή του 50% των στεγαστικών δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες έδωσε ο Πάνος Καμμένος
  • [08] Έχει αποτραπεί η χρεοκοπία της Κύπρου, δηλώνει η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ν. Βελκουλέσκου
  • [09] Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και χρόνια στη Γερμανία
  • [10] Μαστίζεται από τους μουσώνες η Σρι Λάνκα
  • [11] Έρευνα έπειτα από τον θάνατο 80χρονου από ελαττωματική παρτίδα φαρμάκων της Teva

  • [01] «Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη»

    Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη, είπε νωρίτερα από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    «Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και σημείωσε σχετικά με το ΔΝΤ ότι, « τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».

    «Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και για το γεγονός ότι«υπονομεύει τη χώρα να βγει από την κρίση διώχνοντας επενδυτές».

    [02] Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού

    Ξεκίνησεη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού στον πολυχώρο Cine Κεραμεικός, με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την αυτοδιάλυσή του και την ενσωμάτωσή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιεί το ιδρυτικό του συνέδριο από 10-14 Ιουλίου.

    Την εισήγηση προς την ΚΕ θα κάνει ο Γραμματέας Δ. Βίτσας, ενώ τις εργασίες θα κλείσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

    Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ως μέλος της 'Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας FAI, ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, προχτές στην Δάφνη, με προκήρυξη που αναρτήθηκε αργά χτες το βράδυ στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

    Την προκήρυξη, η οποία φέρει τιτλο «Σχέδιο Φοίνικας» υπογράφουν οι: «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - FAI / IRF» - «Συμμορίες Συνείδησης - FAI / IRF» και «Πυρήνας Sole - Baleno».

    Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι, μετά απο σιωπή δύο χρόνων η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει σε κοινό μέτωπο με τις συμμορίες Συνείδησης και τους πυρήνες FAI, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τη Σέχτα Επαναστατών.

    Το χτύπημα γίνεται με αφορμή την παράταση κράτησης των δέκα μελών της Συνωμοσίας, ενώ επισημαίνεται και η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

    Ειδική αναφορά γίνεται στις εφόδους των ΕΚΑΜ στις φυλακές όλης της χώρας και στη στάση της ελληνικής δικαιοσύνης.

    [04] Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

    Ο δεύτερος γύρος των συμπληρωματικών δημοτικών εκλογών στην Ιταλία ξεκίνησε σήμερα σε 67 δημαρχίες της χώρας, με προεξάρχουσα την αναμέτρηση στην πρωτεύουσα Ρώμη, με τον απερχόμενο δεξιό δήμαρχο Τζάνι Αλεμάνο και τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Ινιάτσιο Μαρίνο να διεκδικούν την εκλογή τους.

    Η αντιπαράθεση του εκλεκτού του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Μαρίνο και του προερχόμενου από την πρώην νεοφασιστική παράταξη Αλεμάνο, που κατέρχεται με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας (PdL) δίνει τον συμβολισμό στις σημερινές δημοτικές εκλογές.

    Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν έως και αύριο στη 13.00, τοπική ώρα (14.00, ώρα Ελλάδος). Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο το βράδυ.

    Ελάχιστα γνωστός σε εθνικό πολιτικό επίπεδο, ο Μαρίνο πέτυχε να συγκεντρώσει το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα του 42,7% κατά τον πρώτο γύρο, πριν δύο εβδομάδες, υποσκελίζοντας ευρέως τον Αλεμάνο, του οποίου το εκλογικό αποτέλεσμα σταμάτησε στο 30,2%.

    Το διακύβευμα της σημερινής αναμέτρησης στην πρωτεύουσα είναι εξίσου σημαντικό, τόσο για το PD, το οποίο έπειτα από μία σειρά μέτριων εκλογικών αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο, θέλει να τονώσει την εικόνα του στους ψηφοφόρους, όσο και για τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο απώλεσε τον έλεγχο σε αρκετές σημαντικές πόλεις.

    [05] «Τέλος εποχής» για τα υψηλά καταθετικά επιτόκια

    Η δυνατότητα που έδιναν οι τράπεζες που δρατηριοποιούνται στην χώρα μας στους καταθέτες να «κερδίζουν» έναν επιπλέον μισθό σε ετήσια βάση ακόμη και με μια προθεσμιακή κατάθεση των 10.000 ευρώ ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ραγδαίας αποκλιμάκωσης των υψηλών επιτοκίων που προσέφεραν ακόμη και μέχρι πριν μερικές εβδομάδες.

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών που θα οδηγήσει στην σταδιακή τους έξοδο στη διατραπεζική αγορά για άντληση ρευστότητας, σε συνδυασμό με την επιστροφή καταθέσεων, θα οδηγηθούμε σταδιακά στην προσφορά πολύ χαμηλών επιτοκίων ακόμη και κάτω του 2%, που θα είναι ανάλογα με τα επιτόκια που προσφέρονται στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

    Στο παράδειγμα της προθεσμιακής κατάθεσης των 10.000 το επιπλέον εισόδημα που θα έχουν από τόκους δεν θα ξεπερνά πλέον τα 150 με 200 ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τα οφέλη από την αποκλιμάκωση των καταθετικών επιτοκίων που θα έχουν οι τράπεζες για το 2014 θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση που θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

    [06] Οι Βurger Project συναντούν τον Καραγκιόζη του Ηλία Καρελλά

    Δυο Παρασκευές διαφορετικές από τις άλλες. Ένα μουσείο με ιστορία, ένα μουσικό σχήμα, ένας ταλαντούχος σκιοπαίχτης και ο Καραγκιόζης στο νησί των Κατεργαραίων.

    Την Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι αλλοπρόσαλοι διασκεδαστές Burger Project ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Καραγκιόζη του γνωστού σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά και παρουσιάζουν την παράσταση «Στo νησί των Κατεργαραίων» σε μια αναπάντεχη, διαδραστική εκδοχή (για μικρούς και μεγάλους) στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών.

    Ο Ηλίας Καρελλάς και το μουσικό σχήμα Burger Project διασκευάζουν την κλασική κωμωδία με μια σύγχρονη ματιά και σατιρίζουν την επικαιρότητα, ενώ οι θεατές συμμετέχουν ενεργά, συνομιλώντας και τραγουδώντας παρέα με τον Καραγκιόζη και το μουσικό συγκρότημα, και συνδράμοντας στον αυτοσχεδιασμό τους.

    Οι παραστάσεις ξεκινούν στις εννιά το βράδυ, η διάρκεια τους είναι 80 λεπτά και απευθύνονται σε παιδιά από δύο έως 102 χρόνων.

    [07] Δέσμευση για διαγραφή του 50% των στεγαστικών δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες έδωσε ο Πάνος Καμμένος

    Τη δέσμευση πως όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας «οι υπεύθυνοι για την υπαγωγή στο Μνημόνιο θα πληρώσουν», ανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στην ομιλία του σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο.

    Ο κ.Καμμένος υποσχέθηκε πως θα διαγράψει το 50% των στεγαστικών δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες γιατί «δεν μπορούν να στηρίζουν την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έναντι αυτού να μην παίρνουν τίποτε», ενώ είπε, ότι η ακύρωση του Μνημονίου στηρίζεται στον «δόλο» που σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε απο την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να εμπλακεί η χώρα στο Μνημόνιο.

    Επίσης, αναφερόμενος στο κόμμα του είπε ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να μπουν στη λογική των εσωκομματικών συγκρούσεων και προσωπικών στρατηγικών και "δεν θα γίνουμε ένα από τα άλλα κόματα γιατί είμαστε κίνημα πολιτών».

    [08] Έχει αποτραπεί η χρεοκοπία της Κύπρου, δηλώνει η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ν. Βελκουλέσκου

    Η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέλος της Τρόικας για την Κύπρο, Ντέλια Βελκουλέσκου, εκτιμά ότι η επώδυνη χρεοκοπία και η ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη έχουν αποτραπεί με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, δρομολογώντας πρόγραμμα εξυγίανσης.

    Η κ. Βελκουλέσκου σε συνέντευξη της στον ανταποκριτή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, αξιολογεί ως σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Επίσης, εκφράζει την εκτίμηση ότι θα συμβάλει, ώστε να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης μακροπρόθεσμα.

    [09] Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και χρόνια στη Γερμανία

    Χιλιάδες διασώστες, στρατιώτες και εθελοντές προσπαθούσαν σήμερα να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, που χαρακτηρίστηκαν ως "εθνική καταστροφή" από μια βουλευτή, και έχουν προκαλέσει τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων σε ασφαλείς περιοχές.

    Η προσοχή επικεντρώνεται στην πόλη του Μαγδεμβούργου (Σαξονία-Άνχαλτ), της οποίας τα περίχωρα έχουν καλυφθεί από τα λασπώδη νερά του Έλβα, που αυξήθηκαν υπερβολικά από τις μεγάλες βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα στην Τσεχική Δημοκρατία.

    Η στάθμη των υδάτων του ποταμού έφθασε στο Μαγδεμβούργο στις 07:45 (τοπική ώρα) σήμερα το πρωί, πολύ πάνω από τα 2 μέτρα που είναι υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και υψηλότερα από την τελευταία μεγάλη πλημμύρα, το 2002, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

    Σχεδόν 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την συνοικία Ροτενζί, όπου εκατοντάδες στρατιώτες εργάζονται για να ενισχύσουν ένα ανάχωμα προστασίας μιας πολύ σημαντικής εγκατάστασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για την πρόληψη περαιτέρω διακοπών του ρεύματος στην πόλη.

    Άλλες γειτονιές εκκενώθηκαν κοντά στο Μπάρμπι, στη συμβολή των ποταμών Έλβα και του Ζάαλε. Λίγα χιλιόμετρα από εκεί, ένα μέρος από τους 8.000 κατοίκους της πόλης Ακεν απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με στρατιωτικά οχήματα και ασθενοφόρα.

    Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ πρόκειται να μεταβεί σήμερα στις πόλεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Σαξονία και τη Σαξονία-Άνχαλτ και να παρακολουθήσει τη Λειτουργία με τους διασώστες και τους κατοίκους στο Χάλε (ανατολικά).

    [10] Μαστίζεται από τους μουσώνες η Σρι Λάνκα

    Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται κατά τις τελευταίες ώρες στη Σρι Λάνκα, στην πλειονότητά τους αλιείς που παρασύρθηκαν από τη θαλασσοταραχή που έχουν προκαλέσει οι ραγδαίες βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι που συνοδεύουν τους μουσώνες.

    Το πολεμικό ναυτικό κι η αεροπορία εξακολουθούν να ερευνούν για 36 αλιείς που αγνοούνται από χθες στη θάλασσα.

    Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί οι σοροί 18 αλιέων, ενώ μία 19η βρέθηκε στις ακτές.

    Τουλάχιστον 21 τραυματισμένοι ψαράδες έχουν διασωθεί και νοσηλεύονται.

    Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει καθ' όλη τη σημερινή ημέρα και οι άνεμοι προβλέπεται να ενταθούν.

    [11] Έρευνα έπειτα από τον θάνατο 80χρονου από ελαττωματική παρτίδα φαρμάκων της Teva

    Έρευνα διατάχθηκε στη Γαλλία έπειτα από τον θάνατο ενός 80χρονου,κατόπινχρήσηςφαρμακευτικού σκευάσματος του εργαστηρίου Teva, του οποίου δύο ελαττωματικά παρασκευασμένες παρτίδες αποσύρθηκαν από την αγορά.

    Το θύμα βρήκε τον θάνατο μετά την κατανάλωση επί πολλές ημέρες ενός σκευάσματος, το οποίο θεωρούσε πως ήταν διουρητικό, αλλά προερχόταν από την ελαττωματική παρτίδα φαρμάκων, που ενδέχεται να περιείχαν και ένα υπνωτικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 June 2013 - 10:30:24 UTC