Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της ΝΔ
  • [02] Φωτιές και δακρυγόνα για ένατη νύχτα στην Άγκυρα
  • [03] Έκατσαν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Νότιας και Βόρειας Κορέας
  • [04] Νόμιμες οι παρακολουθήσεις πολιτών, δηλώνει ο διευθυντής αντικατασκοπίας των ΗΠΑ
  • [05] Πιο κοντά στην πραγματικότητα το βιονικό μάτι
  • [06] ΗΠΑ και Κίνα έκαναν το πρώτο βήμα για τη μείωση αερίων του θερμοκηπίου

  • [01] Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της ΝΔ

    Στο βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" στη Θεσσαλονίκη, ανέβηκε πριν λίγο ο πρωθυπουργός.

    Την ομιλία του κ. Σαμαράπαρακολουθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών για το θέμα της ασφάλειας.

    Χθες,συνεχίστηκαν οι συναντήσεις κλιμακίων της Ν.Δ. με εκπροσώπους φορέων από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες καταγράφονται τα προβλήματα της περιοχής και συζητούνται λύσεις.

    Στη σημερινήδιαδικασία αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 800 στελέχη και μέλη της Ν.Δ.

    [02] Φωτιές και δακρυγόνα για ένατη νύχτα στην Άγκυρα

    Η τουρκική αστυνομία έριξεπάλι- χθες βράδυ -δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας, κατά την ένατη ημέρα ενός κινήματος αμφισβήτησης με στόχο την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

    Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

    Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

    [03] Έκατσαν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Νότιας και Βόρειας Κορέας

    Η Νότια και η Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν την Κυριακή στο χωριό Πανμουνιόμ στα σύνορα των δύο κρατών συνομιλίες σε επίπεδο εκπροσώπων.

    Στόχος των πρώτων συνομιλιών μετά την κρίση που δημιουργήθηκε με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιόνγκγιανγκ είναι η προετοιμασία του εδάφους για διαπραγματεύσεις υψηλότερου πολιτικού επιπέδου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας.

    [04] Νόμιμες οι παρακολουθήσεις πολιτών, δηλώνει ο διευθυντής αντικατασκοπίας των ΗΠΑ

    Αμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπίας ζήτησε χθες τη διεξαγωγή μίας έρευνας για τη διαπίστωση εγκληματικής αμέλειας σχετικά με την υπόθεση των μυστικών προγραμμάτων παρακολούθησης, που είχε θέσει σε εφαρμογή η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και τα οποία διέρρευσαν στον Τύπο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του διευθυντή αντικατασκοπίας Τζέιμς Κλάπερ.

    Η είδηση για την διαταγή της εκπόνησης μίας «αναφοράς για εγκληματικές ενέργειες» από την NSA ακολούθησε μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε ο διευθυντής αντικατασκοπίας για τις «ασυνείδητες αποκαλύψεις» του άκρως απόρρητου προγράμματος συλλογής ηλεκτρονικών δεδομένων PRISM.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες Ουάσιγκτον Ποστ και τη βρετανική Γκάρντιαν ήσαν πέρα για πέρα νόμιμες και διεξήχθησαν από όργανα που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο: «σημαντικές παρερμηνείες» περιέχονται στα πρόσφατα άρθρα, δήλωσε ο ίδιος.

    Το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία PRISM αποσκοπεί στην παρακολούθηση και καταγραφή της επικοινωνίας ξένων χρηστών του Ίντερνετ, που διαμένουν εκτός των ΗΠΑ, σε εννέα μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

    [05] Πιο κοντά στην πραγματικότητα το βιονικό μάτι

    Ομάδα Αυστραλών επιστημόνων και ειδικών σχεδιαστών παρουσίασαν το πρωτότυπο του πρώτου βιονικού ματιού παγκοσμίως.

    Πιστεύεται ότι το «βιονικό μάτι» θα βοηθάει όσους δεν έχουν όραση να κινούνται καλύτερα στον χώρο.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ 'Αρμστρονγκ, αν το «βιονικό μάτι» στεφθεί από επιτυχία άτομα που θεωρούνται «νομικά» τυφλά θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν έως και το 85% της όρασής τους.

    Η συσκευή θα εξεταστεί σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους το 2014.

    Η συσκευή συνίσταται σε μια μικροσκοπική κάμερα, η οποία προσαρμόζεται σε έναν σκελετό γυαλιών, και ένα μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύεται στον εγκέφαλο. Οι εικόνες που συλλαμβάνονται από την κάμερα μετατρέπονται σε σήματα τα οποία μεταδίδονται στο τσιπ.

    Τα μικροτσίπ θα δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές, θα εμφυτεύονται με τη μορφή μικροσκοπικού πλέγματος απευθείας στην επιφάνεια του οπτικού φλοιού, στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του ασθενούς, στο πλαίσιο μιας χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας.

    [06] ΗΠΑ και Κίνα έκαναν το πρώτο βήμα για τη μείωση αερίων του θερμοκηπίου

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη μείωση της κατανάλωσης ορισμένων αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, σεμίαπροσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν, κατά τις συνομιλίες τους στην Καλιφόρνια, να μειώσουν την παραγωγή και την κατανάλωση των υδροφθορανθράκων (HFC) που συμβάλλουν στις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και χρησιμοποιούνται στα ψυγεία, τα κλιματιστικά και σε άλλο βιομηχανικό εξοπλισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 June 2013 - 8:30:24 UTC