Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τις μικρές συγκεντρώσεις
  • [02] «Υβριδικός» φορητός υπολογιστής «τρέχει» και με Windows και με λογισμικό Android
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτεργατών
  • [04] Πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου με Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: "Προσβολή για τον πολιτισμό" η άνοδος του αντισημιτισμού στην Ευρώπη
  • [06] «Η κυπριακή κρίση θα επηρεάσει την οικονομία της Eυρωζώνης και όχι της Ρωσίας»
  • [07] Νεκρός ορειβάτης στο Εθνικό Πάρκο Γιοσεμίτι των ΗΠΑ
  • [08] Ο καπνιστής στοιχίζει στον εργοδότη του 4.600 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον μη καπνιστή
  • [09] Μένει στον Πανιώνιο ο Παναγόπουλος
  • [10] Στη Βάαλβαϊκ ο Ρόμενταλ

  • [01] Σύσκεψη για τις μικρές συγκεντρώσεις

    Συνάντηση με θέμα τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, θα έχεισήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιο Λιάσκο, τους προέδρους του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη, καθώς και εκπροσώπους άλλων φορέων του Εμπορίου και του Τουρισμού, όπως και κινήσεων πολιτών.

    Ο υπουργός θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για το Προεδρικό Διάταγμα που προτίθεται να προωθήσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την οριοθέτηση των μικρών συγκεντρώσεων, ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα.

    Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη, δεδομένου ότι ο υπουργός θα συζητήσει τις προτάσεις όλων των φορέων, ώστε να προχωρήσει σε σύντομο χρόνο στην κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος.

    [02] «Υβριδικός» φορητός υπολογιστής «τρέχει» και με Windows και με λογισμικό Android

    Ένας νέος φορητός υπολογιστής που έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί τόσο με Windows 8 όσο και με Android θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση Computex, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, σύμφωνα με το BBC. Η έκθεση αρχίζει σήμερακαι θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

    Ο νέος «υβριδικός» φορητός υπολογιστής κατασκευάστηκε από την εταιρεία Asus και ονομάζεται Transformer Book Trio. Το όνομα του παραπέμπει στη δυνατότητά του να λειτουργεί ως υπολογιστής γραφείου, φορητός υπολογιστής αλλά και υπολογιστής - ταμπλέτα.Διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών και «τρέχει» τόσο την έκδοση Jelly Bean του λογισμικού Android της Google όσο και τα Windows 8.

    Όπως γνωστοποίησε η Asus, η οποία εδρεύει στην Ταϊβάν, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συγχρονίσουν τα δεδομένα τους ανάμεσα στις δύο «πλατφόρμες» και θα έχουν μια «ομαλή μετάβαση» κατά την αλλαγή από Android σε Windows 8.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτεργατών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου, πραγματοποιούν σήμερα στις 10.30 το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ (μηχανικών), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ), ζητώντας κοινωνική ασφάλιση, προστασία και πρόνοια για τους ναυτικούς.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι ναυτικοί, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον από τον ΕΟΠΥΥ μετά τη ένταξη του Οίκου Ναύτου σε αυτόν, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες.

    Επίσης προσέθεσε ότι ένα ακόμα πρόβλημα είναι η καταβολή των επιδομάτων σε ανέργους καθώς οι προϋποθέσεις που τίθενται από τον Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί ναυτικοί να μην μπορούν να το εισπράξουν.

    [04] Πρεμιέρα του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου με Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί

    Στο θερινό Σινέ «Θησείο», στο καλύτερο σινεμά του κόσμου σύμφωνα με έρευνα του CNN, θα παραβρεθούν ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, στις 11 Ιουνίου, για την πρεμιέρα της ταινίας τους «Before Midnight» (Πριν από τα Μεσάνυχτα), σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με την οποία θα ανοίξει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival).

    Το Φεστιβάλ επιστρέφει για τρίτη χρονιά με υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, οι εκδηλώσεις του θα «διακτινιστούν» σε θερινούς κινηματογράφους, σε υπαίθριους χώρους γύρω από την Ακρόπολη (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου), σε μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου.

    Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικό αλλά και σύγχρονο, συναυλίες, διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις, συμμετοχή καλλιτεχνών δρόμου και εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς.

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: "Προσβολή για τον πολιτισμό" η άνοδος του αντισημιτισμού στην Ευρώπη

    Η άνοδος του αντισημιτισμού στην Ευρώπη αποτελεί "προσβολή για τον πολιτισμό" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια του ετήσιου συνεδρίου της «Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής» (American Jewish Committee), στην Ουάσιγκτον.

    Με φόντο την ελληνική σημαία και καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι "η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ποτέ το μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί". Επίσης, κάλεσε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να επισκεφθούν και να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. "Τώρα, είναι η στιγμή!", ανέφερε, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο είπε ότι "η Ελλάδα ήταν και θα είναι για πάντα αξιόπιστος και σταθερός παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο".

    Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, καθώς και στη συνεργασία των οργανώσεων αποδήμων των τριών χωρών. Αναφερόμενος στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, τόνισε ότι "οι εντυπωσιακές μειώσεις του ελλείμματος και η δημιουργία πλεονάσματος στο ισοζύγιο πληρωμών αναμένεται φέτος να οδηγήσουν σε μεγάλη ελπίδα. Μπορούμε να δούμε μια αχτίδα φως στην άκρη του τούνελ και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας έχει βελτιωθεί δραστικά. Ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια σε όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε στρατηγικά έργα στην Ελλάδα".

    [06] «Η κυπριακή κρίση θα επηρεάσει την οικονομία της Eυρωζώνης και όχι της Ρωσίας»

    Η κυπριακή κρίση χρέους δεν θα έχει αισθητή επίδραση στη ρωσική οικονομία, αλλά στην κατάσταση στην Eυρωζώνη, εκτίμησε ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, λίγο πριν τη σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Ρωσίας, που διεξάγεται στο Αικατερινμπούργκ της Ρωσίας και ήδη ασχολήθηκε εκτενώς με την κρίση στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσιζόφ το ελκυστικό προτέρημα της Κύπρου «με εταιρικό φόρο 10 %, ασύγκριτο ακόμη και με το 13 % της Ρωσίας» έχει πλέον χαθεί και ήδη από την εποχή της εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, δεν έπρεπε να αποκαλείται και ούτε ήταν υπεράκτια ζώνη.

    Οι δηλώσεις Β.Τσιζόφ προηγήθηκαν της σημερινής επίσημης ημέρας εργασιών της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Ρωσίας στο Αικατερινμπούργκ, όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζητά την κατάσταση στη Συρία, της ενεργειακή συνεργασία και την απλοποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    [07] Νεκρός ορειβάτης στο Εθνικό Πάρκο Γιοσεμίτι των ΗΠΑ

    Ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του στο Εθνικό Πάρκο Γιοσεμίτι των ΗΠΑ, αφού καταπλακώθηκε μετά από πτώση βράχου, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα υπάλληλοι του πάρκου. Ο Φίλιξ Τζοσεφ Κίρναν, 28 ετών από την Αγγλία, προσπαθούσε να αναρριχηθεί στον φημισμένο βράχο του πάρκου, ο οποίος φέρει την ονομασία Ελ Καπιτάν, όταν συνέβη το ατύχημα.

    Μία ημέρα νωρίτερα, ένας 19 άνδρας από την Καλιφόρνια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του καταρράκτη της Νεβάδα και έπεσε από ύψος 200 μέτρων. Η σορός του δεν έχει βρεθεί ακόμα και οι αξιωματούχοι εικάζουν ότι είναι αδύνατο να είχε επιβιώσει της πτώσης.

    Το πάρκο Γιοσεμίτι είναι γνωστό για τους λόφους και τους καταρράκτες του που προσελκύουν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Κατά μέσο όρο περίπου 10 θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο στο πάρκο της ανατολικής Καλιφόρνια.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [08] Ο καπνιστής στοιχίζει στον εργοδότη του 4.600 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τον μη καπνιστή

    Ένας καπνιστής στοιχίζει κατά μέσον όρο περίπου 6.000 δολάρια (4.600 ευρώ) περισσότερα σε ετήσια βάση στον εργοδότη του σε σύγκριση με τον μη καπνιστή, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

    Τα κόστη κυμαίνονται ανάμεσα στα 2.885 δολάρια (2.200 ευρώ) επιπλέον και στα 10.125 δολάρια (7.730 ευρώ) ανάλογα με τον τομέα της δραστηριότητας της επιχείρησης και των καθηκόντων που αναλογούν στη θέση εργασίας, σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησε μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Οχάιο σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

    Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αποδίδεται στα διαλείμματα για τσιγάρο. Τα επιπρόσθετα κόστη λόγω των συνεπακόλουθων δαπανών υγείας,για τους εργαζόμενους οι οποίοι αυτασφαλίζονται,ανέρχονται σε 2.056 δολάρια (1.570 ευρώ). Παρότι οι εργοδότες κερδίζουν από τους καπνιστές και σε επίπεδο συντάξεων (καθώς πεθαίνει νεότερος, ο καπνιστής στοιχίζει 296 δολάρια λιγότερο κατ' έτος από τον μη καπνιστή), ο λογαριασμός για τις επιχειρήσεις ανέρχεται εν τέλει στα 5.816 δολάρια (4.445 ευρώ) κατ' έτος.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [09] Μένει στον Πανιώνιο ο Παναγόπουλος

    Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος αναθεώρησε την απόφασή του και τελικά θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

    Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, ο νεαρός προπονητής τα "βρήκε" με τη διοίκηση κι έτσι η συνεργασία οριστικοποιήθηκε με την εξής ανακοίνωση: «Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ και του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου.

    Οπως αποφασίστηκε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος θα είναι ο προπονητής του Πανιωνίου και την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

    [10] Στη Βάαλβαϊκ ο Ρόμενταλ

    Συνεχίζει σε ανταγωνιστικό επίπεδο ο Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βάαλβαϊκ, στην οποία έπαιζε ως έφηβος!

    Ο Δανός πρώην άσος του Ολυμπιακού είναι πλέον 34 ετών, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα της Ερεντιβίζιε, της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.

    Εχει 124 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε άλλες τρεις ολλανδικές ομάδας, την Αϊντχόφεν, τον Αγιαξ και τη Ναϊμέγκεν. «Η καριέρα μου έκανε έναν κύκλο με την επιστροφή μου στην Ολλανδία. Ελπίζω ότι η εμπειρία μου θα βοηθήσει την ομάδα» είπε ο Ρόμενταλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2013 - 6:30:22 UTC