Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 4,4 βαθμών, 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας
  • [02] Συνεχίζονται οι αναταραχές στην Τουρκία
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών σημειώθηκε ανατολικά της Αττικής
  • [04] Στους 14 οι νεκροί από το φονικό ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

  • [01] Σεισμός 4,4 βαθμών, 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας

    Ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5 παρά τέσσερα λεπτά το πρωί. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο Πικέρμι, περίπου 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

    Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η περιοχή δεν έχει κάποιο βεβερημένο παρελθόν για μεγάλους σεισμούς. Το ρήγμα είναι μικρό, δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

    [02] Συνεχίζονται οι αναταραχές στην Τουρκία

    Οι διαδηλωτές που υποκινούνται από αντικυβερνητικές οργανώσεις και έχουν προκαλέσει τις πιο έντονες ταραχές στην Τουρκία εδώ και χρόνια βαδίζουν «χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρ. Τ.Ερντογάν, σε μια προκλητική απάντηση που έδωσε σχετικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες που εκτυλίσσονται από την Παρασκευή σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

    Ένας 22χρονος άνδρας εξέπνευσε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί όταν δέχτηκε σφαίρα στην διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV."Ο Αμπντουλάχ Κομέρτ τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί", μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

    Εκατοντάδες αστυνομικοί και διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.Οι αναταραχές προκάλεσαν επίσης βαρύ πλήγμα στην τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών σημειώθηκε ανατολικά της Αττικής

    Β Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 04:56 ώρα Ελλάδος ανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.Β  Β  Ο σεισμός σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττικής και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.Β  Β  Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές. Β 

    [04] Στους 14 οι νεκροί από το φονικό ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

    Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες στην Οκλαχόμα, το Μιζούρι και το Άρκανσας το Σαββατοκύριακο, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 14 άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων ήταν «κυνηγοί καταιγίδων», ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές.

    Ο πολιτειακός ιατροδικαστής της Οκλαχόμα προσδιόρισε τις ταυτότητες 8 εκ των 14 θυμάτων, ανέφερε η εφημερίδα Tulsa World.Αφού ο φονικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την Οκλαχόμα και τις γειτονικές πολιτείες του Μιζούρι και του Άρκανσας, κατευθύνθηκε, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προς την Πενσιλβάνια και τη Νιου Ίνγκλαντ προτού φτάσει την Κυριακή στο Κεμπέκ του Καναδά.

    Τρεις παρατηρητές -«κυνηγοί καταιγίδων»- έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τον ανεμοστρόβιλο. Οι θάνατοί του επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2013 - 4:30:22 UTC