Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Απεργιακός "πυρετός" στον χώρο της Υγείας
  • [03] Χωρίς Α. Τσοχατζόπουλο και Β. Σταμάτη συνεχίζεται η δίκη
  • [04] Νέος πρωθυπουργός ο Πλάμεν Ορεσάρσκι
  • [05] Έτοιμη η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [06] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο χθεσινός ραδιομαραθώνιος της UNICEF
  • [08] Προφυλακίσθηκε ο 40χρονος για αποπλήνηση ανήλικων κοριτσιών και ασέλγεια σε βάρος τους
  • [09] Πρώτος σύλλογος σε εμπορική αξία η Μπάγερν Μονάχου

  • [01] Δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Προσωπική πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι, την προσεχή Δευτέρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει στη Bουλή το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πορεία προς τον λαό το επόμενο διάστημα, σηματοδοτώντας, όπως είπε, τη μεγάλη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου, αλλά και για να υπάρξει μια αδιαμεσολάβητη απευθείας επαφή με τον ελληνικό λαό.

    Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά και απαντώντας στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, με όποιους όρους θέλετε, με όποιους δημοσιογράφους θέλετε, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».

    Συνομιλητές του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκαν για την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εντωμεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του".

    [02] Απεργιακός "πυρετός" στον χώρο της Υγείας

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 πμ έως τις 3 μμ.

    Οι εργαζόμενοι στις δομές της Αττικής θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

    Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις μονάδων και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

    Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει, στις 6 Ιουνίου, η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο υπουργείο Υγείας.

    Ο τομέας της Υγείας «νεκρώνει», την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 πμ στο υπουργείο Υγείας.

    [03] Χωρίς Α. Τσοχατζόπουλο και Β. Σταμάτη συνεχίζεται η δίκη

    Στα ποσά που διακινήθηκαν από τη ρωσική εταιρεία ANTEY, μετά τη σύμβαση αγοράς των TORM1 και κατέληξαν σε επίδικες εταιρείες, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος.

    Τα χρήματα από τη ρωσική εταιρεία, περίπου 21 εκατ. δολάρια, εμβάστηκαν στην εταιρία DRUMILAN το 2000, περίπου δύο χρόνια μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των συγκεκριμένων όπλων, όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Βλάχος, που βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο βήμα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στα επίμαχα χρήματα, που από την DRUMILAN, του καταζητούμενου Λιβανέζου επιχειρηματία Φουάντ αλ Φαγιάντ, μέσω προσωπικών του λογαριασμών, διοχετεύθηκαν σε εταιρείες που, κατά τη δικογραφία, σχετίζονται με τον πρώην υπουργό ή σε προσωπικό λογαριασμό του εξάδελφού του, Νίκου Ζήγρα.

    Από το εδώλιο απουσιάζουν σήμερα τόσο ο πρώην υπουργός, που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για τη μη κλήτευση του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998- 1999, όσο και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, που απουσιάζει για λόγους υγείας.

    [04] Νέος πρωθυπουργός ο Πλάμεν Ορεσάρσκι

    (του Μπ. Μπορίσοφ)

    Με 120 ψήφους υπέρ και 97 κατά, η βουλγαρική Βουλή εξέλεξε σήμερα τον Πλάμεν Βασίλεφ Ορεσάρσκι νέο πρωθυπουργό της χώρας. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ). Τον κ. Ορεσάρσκι καταψήφισαν οι βουλευτές του μέχρι πρόσφατα κυβερνώντος κόμματος GERB, ενώ οι 23 βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος «Ατάκα» δήλωσαν αποχή. "Πλάμεν Ορεσάρσκι, 53 ετών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας, καθηγητής και αντιπρύτανης του ίδιου πανεπιστημίου, κορυφαίος οικονομολόγος και πολιτικός παράγοντας. Ο κ. Ορεσάρσκι μιλάει αγγλικά και ρωσικά και όλη η επαγγελματική σταδιοδρομία του εξελίχθηκε στον τομέα των Οικονομικών της Βουλγαρίας. Κατά τη θητεία του στον τρικομματικό συνασπισμό (2005-2009), ο κ. Ορεσάρσκι δεν έβλεπε τον εαυτό του στο ρόλο του «κυρίου όχι» με τον οποίο ταυτίζεται παραδοσιακά το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών σε μια κυβέρνηση, αλλά πάντα έβρισκε τρόπο (και πόρους) για να στηρίξει όσους κλάδους, φορείς, κοινωνικές ομάδες είχαν πραγματική ανάγκη. Το κατάφερνε μάλιστα, δίχως να διακυβεύεται η οικονομική σταθερότητα της χώρας και χωρίς να δέχονται τα βαριά χτυπήματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οι πολίτες, τουλάχιστον ως τις εκλογές, τον Ιούλιο του 2009. Στη διάρκεια της θητείας του το δημόσιο χρέος της Βουλγαρίας μειώθηκε από 29% σε 14% του ΑΕΠ, στη χώρα έγιναν πάνω από 20 δισ. ευρώ επενδύσεις, η ανεργία ήταν 6%(και όχι 14%, όπως είναι σήμερα) και το εισόδημα του κόσμου, ύστερα από διαδοχικές αυξήσεις, ήταν σχετικά αξιοπρεπές". Με αυτά τα λόγια, "σκιαγράφησε" το πορτρέτο του νέου πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, ο επικεφαλής των Βουλγάρων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ, στην υποστήριξη των οποίων, καθώς και του φιλελεύθερου «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ) υπολογίζει η κυβέρνηση Ορεσάρσκι. Ο κ Στανίσεφ ανέφερε ακόμη τα εξής: «Προσωπικά γνώρισα τον Πλάμεν Ορεσάρσκι το 2005, κατά τη συγκρότηση της κυβέρνησής μου, κι αμέσως μου έκανε εντύπωση με τον ήπιο, συγκρατημένο και σοβαρό χαρακτήρα του, αλλά ταυτόχρονα, με την αίσθηση χιούμορ του. Κι αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό προσόν. Επειδή νομίζω, ότι είναι σοβαρό μειονέκτημα ενός πολιτικού άνδρα να αντιλαμβάνεται την προσωπικότητά του με υπέρμετρη σοβαρότητα. Να διέπεται από την πεποίθηση, ότι «ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει» με την αρχή και το τέλος της κυβερνητικής θητείας του». Να βλέπει τον εαυτό του σαν ιδιόμορφος «Βασιλεύς Ήλιος» αλλά και να συμμερίζεται το πιστεύω του Λουδοβίκου του 14ου «Η Πολιτεία είμαι εγώ», κατέληξε ο κ. Στανίσεφ.

    [05] Έτοιμη η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

    Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής (που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ") για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

    Η πρόταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

    [06] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12.00 αστυνομική εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή Κυψέλης, πλατείας Αμερικής και πλατείας Κολιάτσου, στην Αθήνα, για την αντιμετώπιση διαφορών μορφών εγκληματικότητας, όπως πώληση προϊόντων απομίμησης, πορνεία και ναρκωτικά.

    Στην επιχείρηση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 19.00 λαμβάνουν μέρος πολλές από τις υπηρεσίες της αστυνομίας.

    [07] Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο χθεσινός ραδιομαραθώνιος της UNICEF

    Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο ραδιομαραθώνιος της UNICEF, που έγινε χθες, για τον εμβολιασμό των παιδιών, με τις υποσχέσεις των προσφορών να υπολογίζονται ότι θα προσεγγίσουν τις 100.000 ευρώ.

    Μαζί με την Ελληνική Ραδιοφωνία που συμμετείχε με όλα τα προγράμματά της, 100 ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα, μετέδωσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν με μικρές ή μεγάλες προσφορές.

    Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν η Βουλή των Ελλήνων, δια του γενικού γραμματέα Αθανάσιου Παπαϊωάννου και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μεταξύ των προσφορών που ξεχώρισαν ήταν του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, της ΑΔΕΔΥ, του ΤΑΠΕΠΑ, του Αρμενικού Κυανού Σταυρού, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πρέβεζας, της ΚΟΣΜΟΚΑΡ ΑΕ, της ΖΑΚ ΑΕ και πολλών άλλων εταιριών, φορέων, ιδρυμάτων, σχολείων, αλλά και ιδιωτών από όλη τη χώρα.

    Οι προσφορές για το Ραδιομαραθώνιο της UNICEF συνεχίζονται.

    [08] Προφυλακίσθηκε ο 40χρονος για αποπλήνηση ανήλικων κοριτσιών και ασέλγεια σε βάρος τους

    Προφυλακίστηκε, μετά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο 40χρονος, που συνελήφθη στα Πετράλωνα για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών και ασέλγεια σε βάρος τους. Ο παιδεραστής δεν συνοδευόταν από δικηγόρο.

    Υπενθυμίζεται ότι έστηνε ενέδρες έξω από σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, εντόπιζε τα θύματά του, τα παρακολουθούσε μέχρι τα σπίτια τους και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τα παρέσυρε και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις.

    Σημειώνεται ότι ο 40χρονος, έχει ιστορικό για τα ίδια αδικήματα καθώς, από το 1995 έως και το 2005 είχε καταδικαστεί δύο φορές.

    [09] Πρώτος σύλλογος σε εμπορική αξία η Μπάγερν Μονάχου

    Η Μπάγερν Μονάχου είναι ο μεγαλύτερος σε εμπορική αξία σύλλογος στον κόσμο, καθώς ξεπέρασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σχετική λίστα.

    Η βρετανική εταιρεία «Brand Finance» κοστολογεί στη λίστα της για το 2013 τους πρωταθλητές Ευρώπης στα 860 εκατομμύρια δολάρια, 23 εκατομμύρια περισσότερα από την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας η εμπορική αξία εκτιμάται ότι φτάνει τα 621 εκατομμύρια δολάρια, είναι τρίτη, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι τέταρτη με 572 εκατομμύρια δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 12:30:23 UTC