Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα
  • [02] "Οι κρίσεις είναι ιδανικές περίοδοι για να βελτιωθεί η λειτουργία μιας πόλης"
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκε στη Βουλή, η κρυφή της ατζέντα της κυβέρνησης
  • [04] Ικανοποιημένο το ΠΑΣΟΚ από την ψήφιση της τροπολογίας για τους ανέργους
  • [05] Για την πορεία των έργων στην Πελοπόννησο ενημέρωσε ο Π. Τατούλης τον Α. Σαμαρά
  • [06] Θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ από την 1η Μαΐου
  • [07] "Το ευρώ θα επιβιώσει και θα βγει από την κρίση ισχυρότερο"
  • [08] Εκτιμήσεις για έως και τέσσερις νεκρούς από την έκρηξη στο ιστορικό κέντρο της Πράγας
  • [09] Η ΕΕ θα απαγορεύσει τρία θανατηφόρα για τις μέλισσες φυτοφάρμακα

  • [01] Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

    Οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, θα αποφασισθεί στο Eurogroup της μεθεπόμενης Δευτέρας.

    Το ποσό αυτό αφορά την ευρωζώνη και σε αυτό θα προστεθεί η συμβολή του ΔΝΤ, που έχει προσδιοριστεί στο 1,7 δισ. ευρώ.

    [02] "Οι κρίσεις είναι ιδανικές περίοδοι για να βελτιωθεί η λειτουργία μιας πόλης"

    "Γνωρίζουμε σίγουρα περισσότερα για το ιδανικό περιβάλλον κατοικίας της τίγρης της Σιβηρίας, από ό,τι για εκείνο του ανθρώπου [...] Η αρχιτεκτονική έχει πάθει εμμονή με τη φόρμα, ενώ αυτό που πρέπει να τη νοιάζει είναι η αλληλεπίδρασή της με τη ζωή [...] Για να γίνουν οι κάτοικοι των πόλεων ξανά ευτυχισμένοι, πρέπει να θυμηθούμε ότι ο άνθρωπος είναι ζώο που περπατάει [...] Είμαι όμως αισιόδοξος ότι τα πράγματα βελτιώνονται κι ότι η εποχή των αρχιτεκτόνων, που περιπλανιούνται στον κόσμο και ρίχνουν από ψηλά τους ουρανοξύστες, σαν να ήταν κουτσουλιές πουλιών, τελειώνει. Η εποχή των πόλεων που είναι ωραίες μόνο όταν τις βλέπεις από το αεροπλάνο κι όχι όταν τις ζεις, τελειώνει. Οι άνθρωποι ζητούν πιο πολύ περιεχόμενο[...] Τα τελευταία 50 χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε το αυτοκίνητο ευτυχισμένο και αυτό το βλέπω κι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Η συγκυρία είναι καλή για αλλαγές [...] Οι κρίσεις είναι ιδανικές περίοδοι για να βελτιωθεί η λειτουργία μιας πόλης. Και κάθε πόλη μπορεί να σωθεί".

    Ο άνθρωπος που αναφέρει τα παραπάνω δεν μιλάει θεωρητικά. Είναι ένας "μπαρουτοκαπνισμένος" αρχιτέκτονας, που έχει βάλει την υπογραφή του σε μια σειρά από μεταμορφώσεις πόλεων παγκοσμίως, ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινες. 'Εχει κάνει την Κοπεγχάγη καλύτερη, "έδιωξε" τα αυτοκίνητα από το Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη και τώρα βάζει στοίχημα να κάνει τη Μόσχα "ανθρώπινη πόλη" σε 12 μήνες.

    Ο Δανός αρχιτέκτονας και αστικός σχεδιαστής Γιαν Γκιλ (Jan Gehl) μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση διάλεξης, ύστερα από πρόσκληση του περιοδικού Parallaxi και σε συνεργασία με την ελληνική ΜΚΟ "Cities for Cycling" (CFC) και την πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκε στη Βουλή, η κρυφή της ατζέντα της κυβέρνησης

    Τη θέση του για ύπαρξη κρυφής ατζέντας της κυβέρνησης, η οποία αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε μια νομοθετική διαδικασία πλήρους απαξίωσης και υποβάθμισης του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση επανέφερε τους ίδιους χιλιοειπωμένους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό και έστρωσε το έδαφος για ακόμα πιο βάρβαρα και αδιέξοδα μνημονιακά μέτρα».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για νέες απολύσεις, νέους φόρους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποκαλύφθηκε πλήρως στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

    [04] Ικανοποιημένο το ΠΑΣΟΚ από την ψήφιση της τροπολογίας για τους ανέργους

    Ικανοποίηση για την υπερψήφιση της πρότασής του για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, τονίζοντας ότι η σημασία αυτής της παρέμβασης αναδεικνύεται και από τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς, όπως τονίζεται, τα δύο αυτά κόμματα αντιδρούν διότι αντιλαμβάνονται, προφανώς, τη σημασία και την αποδοχή από την κοινωνία του νέου προγράμματος.

    [05] Για την πορεία των έργων στην Πελοπόννησο ενημέρωσε ο Π. Τατούλης τον Α. Σαμαρά

    Η πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κύρια έμφαση στους οδικούς άξονες, τις λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.

    [06] Θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ από την 1η Μαΐου

    Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από την προσεχή Τετάρτη, 1η Μαΐου. Το ωράριο κατά τη θερινή περίοδο (από 1ης Μαΐου 2013 έως 31ης Οκτωβρίου 2013) είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες ισχύει διακεκομμένο ωράριο για τη μειωμένη χρέωση (6 ώρες τη νύχτα και 2 το μεσημέρι).

    Το πάγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 2 ευρώ το τετράμηνο ενώ οι κιλοβατώρες ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης χρεώνονται με 0,06610 Euro/kWh.

    [07] "Το ευρώ θα επιβιώσει και θα βγει από την κρίση ισχυρότερο"

    «Η Ευρωζώνη είναι εδώ για να μείνει», δήλωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν και επαναβεβαίωσε την προσήλωση της ΕΚΤ στην προσπάθεια διατήρησης της συνοχής της Ευρωζώνης.

    «Το ευρώ θα επιβιώσει από αυτή την κρίση, θα βγει ισχυρότερο και μελλοντικά θα θέλουν και άλλες χώρες να ενταχθούν στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Άσμουσεν, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) στο Βερολίνο.

    Δεν απέκλεισε ωστόσο την πιθανότητα ο χώρος του κοινού νομίσματος να υποστεί αλλαγές, προς την κατεύθυνση, όπως είπε, της μεγαλύτερης συνοχής και υποστήριξε ότι η σχεδιαζόμενη τραπεζική ένωση θα δημιουργήσει μια κοινή προσέγγιση σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση και την εκκαθάριση τραπεζών στην Ευρώπη. «Χρειαζόμαστε συνεπείς κανόνες ώστε να δημιουργήσουμε βεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών και να καθησυχάσουμε τους καταθέτες», δήλωσε ο γερμανός τραπεζίτης και σημείωσε ότι «ευτυχώς, σημειώνεται ήδη πρόοδος».

    [08] Εκτιμήσεις για έως και τέσσερις νεκρούς από την έκρηξη στο ιστορικό κέντρο της Πράγας

    Έως και τέσσερις άνθρωποι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν ενώ 35 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα ιδιαίτερα τουριστικό τμήμα της Πράγας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CT24.

    Η έκρηξη, που κατά τις ως τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι οφείλεται σε διαρροή αερίου, σημειώθηκε στις 09:56 το πρωί (10:56, ώρα Ελλάδας) σε ένα κτίριο ανάμεσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας και την Ακαδημία Επιστημών.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Πράγας Ζντένεκ Σβαρτς δήλωσε νωρίς το απόγευμα ότι τρεις ως τέσσερις άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κοντεύει να καταρρεύσει.

    Σωστικά συνεργεία έφεραν εκπαιδευμένα σκυλιά για να εντοπίσουν εάν βρίσκονται άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια. Ως πριν από λίγο όμως δεν είχαν ανασυρθεί σοροί, σύμφωνα με το CT24.

    Ο αριθμός των τραυματιών αναθεωρήθηκε από 55 σε 35.

    [09] Η ΕΕ θα απαγορεύσει τρία θανατηφόρα για τις μέλισσες φυτοφάρμακα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πράσινο φως για να απαγορεύσει επί δύο χρόνια, από την 1η Ιουλίου, τη χρήση στην ΕΕ τριών φυτοφαρμάκων τα οποία είναι θανατηφόρα για τις μέλισσες, ανακοίνωσε η γαλλική αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

    "Πλειοψηφία 15 κρατών της ΕΕ (μεταξύ τους η Γαλλία) στηρίζουν την Επιτροπή που θα απαγορεύσει 3 εντομοκτόνα #νεονικοτινοειδή", ανακοίνωσε η γαλλική αντιπροσωπεία από το λογαριασμό της στο Twitter.

    Η Γερμανία, η οποία απέσχε κατά την πρώτη ψηφοφορία στις 15 Μαρτίου, εντάχθηκε στο στρατόπεδο των οπαδών της απαγόρευσης παρά την τεράστια πίεση του γερμανικού ομίλου Bayer ο οποίος διαθέτει στην αγορά, μαζί με τον ελβετικό όμιλο Syngenta, τα φυτοφάρμακα που θα απαγορευθούν.

    Αντίθετα η Ιταλία, η οποία είχε ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης κατά την πρώτη ψηφοφορία το Μάρτιο, πέρασε στο στρατόπεδο των αντιπάλων της, επειδή δεν της δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες πριν από την ανθοφορία, έγινε γνωστό από συμμετέχοντες. Το Βερολίνο και η Ρώμη διαθέτουν από 29 ψήφους.

    Εκτός από την Ιταλία, επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία και η Ουγγαρία, ψήφισαν επίσης εναντίον της απαγόρευσης και τέσσερις απείχαν.

    Η Επιτροπή υπολόγισε πως έχει συγκεντρώσει αρκετούς νέους υποστηρικτές στην ψηφοφορία αυτή ώστε να αποφασισθεί η απαγόρευση των τριών υπό κατηγορία νεονικοτινοειδών - κλοθειανιδίνη, ιμιδακλοπρίδη και θειαμεθοξάμη -που είναι παρόντα σε φυτοφάρμακα τα οποία παράγονται από τους ομίλους Bayer (Γερμανία) και Syngenta (Ελβετία), ιδιαίτερα το Cruiser OSR.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 April 2013 - 14:30:26 UTC