Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Πολιτική εσωτερικής υποτίμησης
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Πάει για νταμπλ ο Ολυμπιακός
  • [04] Ιω. Βρούτσης: Είναι η τελευταία ευκαιρία
  • [05] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

  • [01] Π. Καμμένος: Πολιτική εσωτερικής υποτίμησης

    Αποχώρησε από το βήμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και μαζί του η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός διαμαρτυρόμενοι για τον θόρυβο στην αίθουσα. Ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει δυο φορές να γίνει ησυχία και ο προεδρεύων Γ. Καλαντζής προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη, ωστόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας ο θόρυβος από συνομιλίες βουλευτών συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να διακόψει την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου και να αποχωρήσει.

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έφερε στη Βουλή το νομοθέτημα και σε ένα άρθρο υποστηρίζοντας πως παραβιάζει το Σύνταγμα και υποπίπτει σε θεσμική εκτροπή. Τόνισε πως η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία αλλά γίνεται για να αναγκαστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν τις πολιτικές που υπηρετούν το Μνημόνιο.

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης κάτι που σημαίνει ότι θα πέσουν κι άλλο οι κατώτεροι μισθοί και οι συντάξεις και θα χτυπηθεί η ιδιοκτησία (με τα βαριά χαράτσια και ενεργοποίηση εισπρακτικών εταιρειών για κατασχέσεις) ενώ ανέφερε ότι με το πολυνομοσχέδιο (που κλείνει 170.000 φούρνους και μικρές επιχειρήσεις, όπως υποστήριξε) εφαρμόζεται η πολιτική εξάρτησης από τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολυεθνικές.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης ο Αλ. Τσίπρας

    Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξης του και ότι προσβάλλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

    Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του σε ότι αφορά την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

    «Όταν μιλά ο κ.Τσίπρας έχω τεταμένη την προσοχή μου για να δω ποια συχνότητα επιλέγει. Σήμερα το πήρε πολύ αριστερά. Στο εξωτερικό που απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο έχει πιο συντηρητικές θέσεις. Σήμερα, τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού; Είναι αιχμάλωτος μίας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του. Αυτής που δεν μπορεί να ισορροπήσει απέναντι στην προοδευτική, φιλολαϊκή ευρωπαϊκή προοπτική και αυτής του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορεί να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι είσαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή .

    [03] Πάει για νταμπλ ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός "σφράγισε" και τυπικά στην Κομοτηνή την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για 37η φορά στην ιστορία του.

    Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 του Πανθρακικού, χάρη σε δύο γκολ του Μήτρογλου (27΄ και 40΄), στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, μετά το 6-2 του πρώτου ματς, στο «Γ.Καραϊσκάκης». Για τους γηπεδούχους μείωσε ο Παπαδόπουλος με πέναλτι στο 83΄.

    [04] Ιω. Βρούτσης: Είναι η τελευταία ευκαιρία

    Πρόσκληση σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία να ενταχθούν στην ρύθμιση που ψηφίζεται απόψε στο πολυνομοσχέδιο, απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας εμφατικά: «Είναι η τελευταία ευκαιρία».

    Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Βρούτσης με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως «η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» και με το αιτιολογικό ότι είναι η καλύτερη δυνατή κάλεσε τους οφειλέτες να ανταποκριθούν καθώς πρόκειται για σημαντική ευκαιρία. Διευκρίνισε ότι το ΝΑΤ εξαιρέθηκε διότι η ρύθμιση ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εφοπλιστές και αν υλοποιούνταν θα κατέρρεε το Ταμείο.

    [05] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

    Επαναλειτουργεί ο σταθμός του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, κατά των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου.

    Η λειτουργία του σταθμού είχε ανασταλεί νωρίς το απόγευμα, με εντολή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών, για προληπτικούς λόγους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2013 - 20:30:24 UTC