Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παράθυρο" για μείωση του ειδικού φόρου ακινήτων σε όσους είναι στα όρια της φτώχειας
  • [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Άστρος Κυνουρίας
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Αποικία χρέους η Ελλάδα
  • [04] Καταψηφίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος το πολυνομοσχέδιο
  • [05] Αντ. Μανιτάκης: Οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο
  • [06] Ν. Μιχαλολιάκος: Αν χρειαστεί, επιστροφή στη δραχμή
  • [07] Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να βγάλει επιτέλους συμπεράσματα
  • [08] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

  • [01] "Παράθυρο" για μείωση του ειδικού φόρου ακινήτων σε όσους είναι στα όρια της φτώχειας

    Με ρύθμιση που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, δίνεται στον υπουργό Οικονομικών η δυνατότητα να απαλλάσσει πρόσωπα σε κατάσταση φτώχειας, (υπαρκτή ή επικείμενη) από τον ειδικό φόρο ακινήτου, να τους εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις ή να χαμηλώνει το ύψος της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά».

    Η τροπολογία αφορά ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία.

    [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Άστρος Κυνουρίας

    Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 7:31 το απόγευμα 108 χλμ. ΝΔ της Αθήνας και 4 χλμ. βόρεια του Άστρους Κυνουρίας.

    Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χλμ.

    Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο και προκάλεσε αναταραχή στους κατοίκους της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Αποικία χρέους η Ελλάδα

    Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

    Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

    «Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

    [04] Καταψηφίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος το πολυνομοσχέδιο

    «Όχι» θα ψηφίσει στην αποψινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμώντας πως οι ρυθμίσεις του δεν υπηρετούν την πραγματική οικονομία, δεν βοηθούν την επιχειρηματικότητα ενώ «μόνο ένας νοσηρός γραφειοκρατικός νους» θα μπορούσε να εφεύρει τις προϋποθέσεις για τις οφειλές.

    [05] Αντ. Μανιτάκης: Οι 15.000 υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο

    Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014, περιέγραψε με σαφήνεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας απόψε στη Βουλή.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για τις 15.000 αποχωρήσεις οι πηγές είναι εξής:

    Πειθαρχικά υπόλογοι, καταργούμενοι οργανισμοί, προσόντα στην κινητικότητα, εθελούσια έξοδος και νομιμότητα των συμβάσεων.

    [06] Ν. Μιχαλολιάκος: Αν χρειαστεί, επιστροφή στη δραχμή

    «Στο δίλημμα Ελλάδα ή ευρώ εμείς απαντάμε: ναι, αν χρειαστεί, ακόμη και επιστροφή στη δραχμή για να σταματήσει η υποταγή», είναι η φράση που επέλεξε να κλείσει την ομιλία του ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Νωρίτερα, ο κ. Μιχαλολιάκος προέβλεψε ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές έρχεται θύελλα με σύγκρουση ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, σύγκρουση που δεν αποκλείεται να καταλήξει στην κατάρρευση του ευρώ αλλά η Κυβέρνηση θα έχει στο μεταξύ προκαλέσει ήδη το ξεπούλημα της πατρίδας, όπως υποστήριξε.

    «Είπε ο κ. Στουρνάρας ότι αν δεν προχωρήσουμε θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα πάμε δεκαετίες πίσω. Μα έχουμε πάει δεκαετίες πίσω κύριε υπουργέ των Οικονομικών και εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε», απευθύνθηκε στον κ. Στουρνάρα ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής ο οποίος κατήγγειλε και την εκβιαστική τακτική της κυβέρνησης έναντι των βουλευτών ότι αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε τη δόση.

    [07] Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να βγάλει επιτέλους συμπεράσματα

    «Η ΝΔ εξαπατά και εκφοβίζει τον λαό, ο οποίος πρέπει να βγάλει επιτέλους συμεπράσματα. Υπάρχει όμως και η εξαπάτηση του λαού με αυταπάτες, κρύβοντας την πραγματικότητα. Ο λαός βρίσκεται από δυο μεριές «στα Τρίκαλα και στα δυο στενά» και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς ο λαός».

    Σε απόρριψη και των δύο προτεινόμενων εκδοχών εξόδου από την κρίση - εκείνης της κυβέρνησης και της άλλης των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων - προέβη η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τόσο η κυβερνητική εκδοχή, όσο και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η κα Παπαρήγα, δεν αμφισβητούν τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς που πιέζουν πλέον για μείωση του ποσοστού κέρδους του κεφαλαίου, η οποία μετακυλύεται στις αποδοχές των εργαζομένων και στα συνολικά τους δικαιώματα.

    [08] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή

    Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση και την ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    "Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα" και "σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις", ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2013 - 18:30:22 UTC