Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
  • [02] Μέχρι την 1η Μαΐου η βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΠΑΠ
  • [03] Πανελλήνιες: Παρατάθηκε η προθεσμία για απόκτηση κωδικών ασφαλείας
  • [04] Την 8η Μαΐου αποχωρεί το PKK
  • [05] Στην Ελλάδα οι απόδημοι Μακεδόνες
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή φιέστα η επίσκεψη Σαμαρά στην Ολυμπία Οδό

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

    Χωρίς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, ο οποίος είναι ασθενής, συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν το πολυνομοσχέδιο.

    [02] Μέχρι την 1η Μαΐου η βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΠΑΠ

    Παράταση κατά μια εβδομάδα, έως την Τετάρτη 1η Μαΐου, ζήτησε και έλαβε το επενδυτικό σχήμα Emma Delta, σχετικά με την υποβολή βελτιωμένης πρότασης για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

    Οι εκπρόσωποι του επενδυτικού σχήματος ζήτησαν σήμερα το πρωί επιπλέον χρόνο από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους αναφορικά με το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ να βελτιωθεί η αρχική προσφορά. Η συγκεκριμένη προσφορά του Emma Delta, όπως έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα, ήταν 622 εκατ. ευρώ για το 33% του Οργανισμού που πωλεί το Δημόσιο. Ενώ, ο ανεξάρτητος αποτιμητής και οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης πιστεύουν ότι η προσφορά πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 615 και 650 εκατ. ευρώ. Κύριοι μέτοχοι του επενδυτικού σχήματος, είναι η Jiri Smejc και ο όμιλος Μελισσανίδη ενώ συμμετέχει και η ιταλική Lottomatica.

    [03] Πανελλήνιες: Παρατάθηκε η προθεσμία για απόκτηση κωδικών ασφαλείας

    Παρατάθηκε έως τις 28 Ιουνίου, η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων είτε των Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

    [04] Την 8η Μαΐου αποχωρεί το PKK

    Την 8η Μαΐου θα ξεκινήσει η αποχώρηση των ανταρτών του ΡΚΚ από τα εδάφη της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα από το Βόρειο Ιράκ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο Μουράτ Καράγιλαν,ηγετική μορφή του ΡΚΚ.

    Νωρίτερα, ένα πρακτορείο ειδήσεων που διατηρεί σχέσεις με την οργάνωση είχε μεταδώσει επικαλούμενο ανακοίνωση του PKK ότι η αποχώρηση θα αρχίσει την 5η Μαΐου.

    Ο Καράγιλαν είπε πως το ΡΚΚ θέτει έξι σημεία για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας αυτής. Τα σημεία αυτά είναι η αποχώρηση των ανταρτών, η έναρξη της αποχώρησης την 8η Μαΐου και η ολοκλήρωσή της «το συντομότερο», η έλευση των ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ και η συμβολή της τοπικής κυβέρνησης, η αποχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από επιθέσεις κατά τη διαδικασία της αποχώρησης, η αποχή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας από στρατιωτικές δραστηριότητες «στο Κουρδιστάν» και τέλος η παρακολούθηση της διαδικασίας εκ μέρους ανεξάρτητων παρατηρητών.

    [05] Στην Ελλάδα οι απόδημοι Μακεδόνες

    Τον Ιούλιο οι Μακεδόνες από τις τέσσερις γωνιές της υφηλίου θα ανταμώσουν στη μητέρα πατρίδα. Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί, στο Λιτόχώρο, το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ και, αμέσως μετά, στις 13 και 14 θα γίνει στη Φλώρινα το 11ο Διεθνές Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την έναρξη του 67ου Συνεδρίου θα κηρύξει στις 8 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

    Στις 13 και 14 Ιουλίου, χορευτικοί σύλλογοι από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου θα συμμετάσχουν στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, στη Σιταριά Φλώρινας.

    ΓΧ

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή φιέστα η επίσκεψη Σαμαρά στην Ολυμπία Οδό

    «Προκλητική επικοινωνιακή φιέστα», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού.

    Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «σε μια εντελώς προκλητική επικοινωνιακή φιέστα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρωθυπουργός, αυτήν τη φορά με μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα, "επανεκκινήθηκε" εκ νέου η οικονομία, "τονώθηκε" η ανάπτυξη, και γύρισε η "ελπίδα"».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 April 2013 - 16:30:21 UTC