Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους
  • [02] Αναστέλλεται η διάταξη για τη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ
  • [03] Όλι Ρεν: Μπορούν να χαλαρώσουν τους ρυθμούς οι χώρες της ΕΕ
  • [04] Συνέδριο με θέμα τα Νέα Μέσα και την Ενημέρωση
  • [05] Αρνείται να υπογράψει ο Αντ. Ρουπακιώτης
  • [06] Με Βιλανόβα και του χρόνου η Μπαρτσελόνα

  • [01] Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους

    Αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη.

    Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και εκείνου με τους αρμόδιους υπουργούς.

    Η διάταξη, όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία της κυβέρνησης, θα κατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.

    [02] Αναστέλλεται η διάταξη για τη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ

    Αποσύρεται, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η διάταξη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

    Η διάταξη, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματοβιοτεχνών, προέβλεπε τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθανε έως και το 130% επί του συντάξιμου μισθού, για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

    Το θέμα συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Εργασίας Ι. Βρούτση και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Φ.Σαχινίδη.

    [03] Όλι Ρεν: Μπορούν να χαλαρώσουν τους ρυθμούς οι χώρες της ΕΕ

    Με ηπιότερους ρυθμούς μπορούν πλέον να συνεχίσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή τους οι χώρες της ΕΕ, αναγνώρισε ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συζήτηση με θέμα τις «μακροοικονομικές ανισορροπίες στην ΕΕ».

    Ωστόσο, ερωτηθείς αν η Επιτροπή προτίθεται να παρατείνει τις προθεσμίες προς τις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα (άνω του 3% του ΑΕΠ), ο Όλι Ρεν υπήρξε μάλλον αποθαρρυντικός, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα οικονομικά και δεν ευθυγραμμίζεται με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν και μπορούν να μειώσουν φέτος τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο επίτροπος Ρεν.

    [04] Συνέδριο με θέμα τα Νέα Μέσα και την Ενημέρωση

    Με στόχο την ανάδειξη θεματικών σχετικά με τη νέα δημοσιογραφία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα νέα μέσα και τη δημοσιογραφία των πολιτών, ξεκίνησε το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Τύπου της Γραμματείας συνέδριο με θέμα Νέα Μέσα και την Ενημέρωση, υπό τη διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης.

    Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, δημοσιογράφοι παραδοσιακών και νέων μέσων ενημέρωσης άνοιξαν έναν ευρύ και εποικοδομητικό διάλογο αναφορικά με τις εξελίξεις, τις προοπτικές και τις δυνατότητες, τις οποίες φέρνει στο προσκήνιο η χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εφαρμογών στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

    Την εμπειρία του, ως καθηγητής, μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανε πιο στενή την επικοινωνία με τους μαθητές του.

    «Το διαδίκτυο κερδίζει μέρα με τη μέρα πόντους στον στίβο της ενημέρωσης» τόνισε ο πρόεδρος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αντώνης Σκυλλάκος, ανοίγοντας τον κύκλο των συζητήσεων. Ο κ. Σκυλλάκος σημείωσε την άνθιση του διαδικτύου σε μια περίοδο κρίσης των Μέσων Ενημέρωσης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να τεθούν κανόνες στη λειτουργία του.

    [05] Αρνείται να υπογράψει ο Αντ. Ρουπακιώτης

    Από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γνωστό το μεσημέρι ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει τις επίμαχες ρυθμίσεις του συναδέλφου του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη, για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων.

    Κατά τις ίδιες πηγές, αποκλείεται -κατηγορηματικά- ότι ο υπουργός θα αποδεχθεί «επιλογή» να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο, κι αυτό -όπως πρόσθεσαν- «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».

    [06] Με Βιλανόβα και του χρόνου η Μπαρτσελόνα

    Παρά τη συντριβή της τρίτης από τη Μπάγερν και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα στηρίζει τον Τίτο Βιλανόβα.

    Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Τζόσεπ Μαρία Μπερτομέου, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι ο άλλοτε βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας, καθώς «... πιστεύουμε σε αυτόν. Δεν ήταν εύκολο να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση κι εκείνος τα κατάφερε πολύ καλά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 April 2013 - 14:30:24 UTC