Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής

  • [01] Συμφωνία για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών

    Σε συμφωνία επί τροποποιημένου σχεδίου για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών κατέληξαν απόψε κυβέρνηση, διεύθυνση και τα σωματεία του εθνικού αερομεταφορέα.

    Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις που άρχισαν το βράδυ, συμφωνήθηκε σχέδιο για μείωση του προσωπικού κατά 490 άτομα, μέσω σχεδίων πλεονασμού, σε σχέση με την απόλυση 560 ατόμων που προέβλεπε η αρχική πρόταση της κυβέρνησης.

    Οι αποζημιώσεις, για όσους θα αποχωρήσουν έχουν καθοριστεί στο 50% των αποζημιώσεων που παραχωρήθηκαν κατά το προηγούμενο σχέδιο πλεονασμού. Οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να παραχωρούνται από την 1η Ιανουαρίου, 2014 και θα δοθούν σε έξι ισόποσες δόσεις, μέσα σε μία τριετία.

    Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο επτά ημερών, προκειμένου να υποβάλλουν γραπτώς ενδιαφέρον για οικειοθελή αποχώρηση, αλλά τον τελευταίο λόγο γι' αυτούς που θα απολυθούν τον έχει η διεύθυνση της εταιρείας.

    Στη βάση της αποψινής συμφωνίας κατοχυρώνεται το ταμείο προνοίας των εργαζομένων, ενώ το έλλειμμα των 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα προκύψει θα καλυφθεί από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Επίσης συμφωνήθηκε όπως οι μισθολογικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων θα είναι κλιμακωτές, με εξαίρεση τους πιλότους.

    Οι περικοπές θα αρχίζουν από το 7% για μηνιαίες απολαβές έως χίλια ευρώ και θα φθάνουν έως και 20,5% για τους υψηλά αμειβόμενους. Για τους πιλότους συμφωνήθηκε οριζόντια περικοπή 17%.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 9% περικόπτεται από τον περασμένο χρόνο και τώρα θα τεθεί σε εφαρμογή η περικοπή του υπολοίπου μέρους που συμφωνήθηκε.

    Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, που προήδρευσε των συνομιλιών, δήλωσε ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε οι Κυπριακές Αερογραμμές θα μπορέσουν να επιζήσουν και να πετούν χωρίς προβλήματα.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής

    Έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Μοναστηρίου, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από την Ιερισσό Χαλκιδικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη των δύο συγχωριανών τους ,οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού Σκουριών.

    Οι διαδηλωτές, κρατώντας αναμμένα κεριά, συγκεντρώθηκαν απέναντι από την κεντρική είσοδο του κτιρίου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβουν. Νωρίτερα, οι κάτοικοι της Ιερισσού, διένειμαν φυλλάδια σε περαστικούς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ για αύριο εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 22:30:19 UTC