Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιστοποίηση κατοικίας
  • [02] Αύριο το συνέδριο της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [03] Στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Θάτσερ υπέγραψε ο πρωθυπουργός
  • [04] ΠΑΣΟΚ: Να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα
  • [05] Παραμένουν τα μπλόκα στην Ιερισσό

  • [01] Πιστοποίηση κατοικίας

    Η κυβέρνηση αναγνώρισε την ταλαιπωρία και έδωσε λύση στο πρόβλημα των ομογενών- μονίμων κατοίκων του εξωτερικού για τον τρόπο πιστοποίησης της μόνιμης κατοικίας τους στο εξωτερικό.

    Τα προβλήματα που δημιούργησε η καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού μόνιμης κατοικίας ήταν αντικείμενο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανακοίνωσε ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των ομογενών, το υπουργείο τροποποίησε τη διάταξη για το φορολογικό πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας και εφεξής θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των ομογενών να βεβαιώσουν ότι έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, είτε επιλέγοντας το φορολογικό πιστοποιητικό κατοικίας, είτε εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης από τη φορολογική αρχή του εξωτερικού, είτε δήλωσή τους και μαζί μια βεβαίωση ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού από οποιαδήποτε αρχή εκεί, δημόσια ή δημοτική, ώστε να πιστοποιείται ότι κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

    «Αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα και τη φορολογική διοίκηση είναι να πιστοποιείται ότι κάποιος ομογενής είναι όντως κάτοικος εξωτερικού, οπότε το ελληνικό δημόσιο έχει αρμοδιότητα για τη φορολόγηση μόνο των εισοδημάτων που προκύπτουν μέσα στη χώρα μας», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι ήδη με τη νέα διάταξη που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του Ν. 4141/2013, έχουν διευκολυνθεί πάρα πολύ οι ομογενείς και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τη ελληνική φορολογική διοίκηση.

    Κατερίνα Βλαχοδήμου

    [02] Αύριο το συνέδριο της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Ξεκινά αύριο στις 10:30 το πρωί, τις εργασίες του το ιδρυτικό συνέδριο της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου του κόμματος στο τέλος Απριλίου.

    Τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Metropolitan) θα ανοίξει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Αύριο, θα εκλεγεί ο πρόεδρος της Νεολαίας, ο γραμματέας και η εκτελεστική επιτροπή ενώ θα ψηφισθούν οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

    [03] Στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Θάτσερ υπέγραψε ο πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Μάργκαρετ Θάτσερ, το οποίο άνοιξε στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας.

    Ο πρωθυπουργός έγραψε: "Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Θα τη θυμάμαι πάντα ως μία εμπνευσμένη ηγέτιδα και μεταρρυθμίστρια."

    Η Λαίδη Θάτσερ απεβίωσε στις 8 Απριλίου 2013 στο Λονδίνο σε ηλικία 87 ετών. Ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας και ως πρωθυπουργός υπήρξε η μακροβιότερη έχοντας διατηρήσει το αξίωμα από το 1979 έως το 1990, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [04] ΠΑΣΟΚ: Να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα

    Την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκφράζει για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος, θεωρώντας ότι η γρήγορη ολοκλήρωσή τους αποτελεί «ζωτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εσωτερική ψυχολογία και τη διεθνή εικόνα της χώρας» και ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «έτσι δεν θα υπάρχει αβεβαιότητα σε κάθε επίσκεψη της τρόικας».

    Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, η ανησυχία αφορά στο ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και όσο μένουν ανοιχτά θέματα όπως η δημόσια διοίκηση, οι ρυθμίσεις στα δάνεια και τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο το πλήρες πρόγραμμα δανεισμού της χώρας ή και να επηρεαστεί από τάσεις που διαμορφώνονται στην ΕΕ μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    [05] Παραμένουν τα μπλόκα στην Ιερισσό

    Ταλαιπωρία υφίστανται οι προσκυνητές του Αγίου Όρους αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει οι κάτοικοι της Ιερισσού στις εισόδους του χωριού τους, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις των δύο συντοπιτών τους που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

    Οι κάτοικοι της Ιερισσού ανοίγουν τα μπλόκα τους δύο φορές την ημέρα και για μία ώρα, μία στις 9 το πρωί και μία στις 6 το απόγευμα, ώρες που είναι προγραμματισμένα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τους προσκυνητές της Αθωνικής Πολιτείας.

    Οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει αναχώματα στις εισόδους που συνδέουν το χωριό τους με το Γομάτι και το Στρατώνι, εμποδίζοντας έτσι την οδική διέλευση των οχημάτων από και προς την Ιερισσό, ενώ έχουν αναρτήσει και πανό, καταγγέλλοντας, όπως αναφέρουν, τη σύλληψη των δύο συγχωριανών τους και την «κρατική καταστολή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 16:30:21 UTC