Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εκτός Δημοσίου οι επίορκοι
  • [02] Εγκρίθηκε το πρόγραμμα δανεισμού της Κύπρου
  • [03] Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896 αναβίωσαν στο Καλιμμάρμαρο
  • [04] Ιω. Βρούτσης: Συνήθης πρακτική ο δανεισμός του ΙΚΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εκτός Δημοσίου οι επίορκοι

    Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του στην αυριανή «Ημερησία του Σαββάτου» ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επιόρκων και αναφέρει πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

    Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως "από τον Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα".

    Λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.

    [02] Εγκρίθηκε το πρόγραμμα δανεισμού της Κύπρου

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τις λεπτομέρειες του διεθνούς προγράμματος δανεισμού της Κύπρου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σήμερα στο Δουβλίνο.

    Στο κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της 17μελούς ευρωζώνης που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφέρεται ότι αυτό «καλωσορίζει τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Κύπρο και τους θεσμούς της τρόικας για (. . .) το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής».

    Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της προθεσμίας αποπληρωμής των δανείων Ιρλανδίας και Πορτογαλίας κατά 7 χρόνια.

    [03] Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896 αναβίωσαν στο Καλιμμάρμαρο

    Περισσότεροι από 35.000 μαθητές και μαθήτριες από 400 σχολεία όλης της χώρας, παρακολούθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 μέσα από τις τέχνες, στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», που διοργάνωσε σήμερα η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

    Το πρόγραμμα, που εντυπωσίασε τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σκηνοθέτησε και χορογράφησε ο Φωκάς Ευαγγελινός και συμμετείχαν 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝΟΑ, 50 χορευτές και χορεύτριες από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Μπροστά στα μάτια των παιδιών, ξετυλίχθηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με τους ερμηνευτές να φοράνε παραδοσιακές στολές και κοστούμια και να μεταφέρουν το κλίμα εκείνης της μακρινής εποχής με την αναπαράσταση των αγώνων, που συμπεριελάμβανε και την ιστορική νίκη του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη.

    [04] Ιω. Βρούτσης: Συνήθης πρακτική ο δανεισμός του ΙΚΑ

    Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάτι το οποίο συνηθίζεται. Πρόκειται για πρακτική που ακολουθούμε κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ταμειακής διευκόλυνσης του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων, δήλωσε ουπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,

    Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) θα δανειστεί αυτόν τον μήνα, με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, από 25/4 ως 08/05, 390 εκατ. ευρώ. Τα 350 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 14:30:23 UTC