Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεβίωσε ο ναύαρχος Νικόλαος Παππάς, κυβερνήτης του "Βέλους"
  • [02] Σύνοδος των Πρυτάνεων
  • [03] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους
  • [04] Στροφή ανάκαμψης μέσω της ομογένειας
  • [05] Διπλή συγκέντρωση για τα μεταλλεία χρυσού
  • [06] Στον δικό της αρνητικό δρόμο η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά
  • [07] "Πολύ δύσκολη η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές"
  • [08] ΕΚΤ: Εκτός στόχων ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
  • [09] Ακύρωσε δύο συναυλίες του στη Ρωσία ο Μαρκ Νόπφλερ των Dire Straits
  • [10] Μέτρα για την προστασία της Παμβώτιδας
  • [11] Μπαρτζώκας: «Να επικεντρωθούμε στην Αναντολού Εφές»

  • [01] Απεβίωσε ο ναύαρχος Νικόλαος Παππάς, κυβερνήτης του "Βέλους"

    Απεβίωσε σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς.

    Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού "Βέλος" είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.

    Άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του, μετά από μακρά ασθένεια.

    [02] Σύνοδος των Πρυτάνεων

    Λίγο μετά τις 15:00 αναμένεται να αρχίσει η Σύνοδος Πρυτάνεων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με «οικοδεσπότη» το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Οι πρυτάνεις αναμένεται να συζητήσουν το σχέδιο «Αθηνά», αρμοδιότητες και λειτουργία των νέων Συμβουλίων Διοίκησης των Ιδρυμάτων, καθώς και τα οικονομικά των Πανεπιστημίων.

    Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στη συνεδρίαση που έχει κληθεί να παραστεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

    [03] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους

    Με γοργούς ρυθμούς, προχωρά η διαδικασία εκδίκασης των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων δημοσίων υπαλλήλων και «μέσα σε έξι μήνες, έγινε ό,τι δεν είχε γίνει επί έξι χρόνια» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη.

    Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, από το 2007 και εντεύθεν εκκρεμούν 1917 περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων που επισύρουν σοβαρές ποινές. «Αναμένω το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, μελετάμε και διασταυρώνουμε τα στοιχεία, για να δούμε ποια επισύρουν την οριστική παύση των υπαλλήλων σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας».

    «Τον Δεκέμβριο, συστάθηκαν 60 πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και, μέχρι το Μάρτιο, είχαν συγκροτηθεί. Κάποιοι λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που για λόγους υγείας ή για λόγους συνδικαλιστικούς (που κατά την γνώμη μου δεν τιμά το ρόλο τους) έχουν υποβάλλει παραίτηση, σύντομα θα αντικατασταθούν» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης. «Στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων, για όλες τις περιπτώσεις των παραπτωμάτων που προβλέπει ο ν.3528/2007. Τριακόσιες είκοσι υποθέσεις εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς. Κάθε εβδομάδα εξετάζονται 10- 15 υποθέσεις. Το δευτεροβάθμιο συμβούλιο έχει εξετάσει 250 υποθέσεις και έχει επιβάλλει το μέτρο της οριστικής παύσης σε 89 περιπτώσεις. Μόνον τον Μάρτιο που μας πέρασε, εκδικάστηκαν 26 υποθέσεις, που οι 8 οδήγησαν σε οριστική παύση. Οι πέντε αφορούσαν υπαλλήλους που απουσίαζαν επί μακρόν και αδικαιολόγητα απ' την υπηρεσία τους. Επίσης, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 129 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ».

    «Δεν είναι ευχάριστο για έναν υπουργό να έχει τέτοια στοιχεία, γιατί αυτό εκθέτει και τη χώρα, τόσο εσωτερικά, όσο και διεθνώς» παρατήρησε ο κ. Μανιτάκης. «Δεν αισθάνεται κανείς χαρά, για λίγες χιλιάδες υπαλλήλων να απαξιώνεται το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων, γι' αυτό και δεν δημοσιοποίησα στον Τύπο τα στοιχεία αυτά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπάλληλοι του λαού, οφείλουν υποχρεώσεις- και η μονιμότητα δεν είναι προνόμιο ή δικαίωμά τους, αλλά υποχρέωση για να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να δώσουμε και κάποια κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους, μέσα στο κλίμα αυτό της υποβάθμισης των μισθών και της απαξίωσής τους. Υπάρχει ανάγκη αξιολόγησης, μέσω στοχοθεσίας και απόδοσης, που έχει καθιερωθεί και θα προχωρήσει, ανά τρίμηνο, ανά έτος. Έτσι θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα και θα δώσουμε την δυνατότητα στο δημόσιο υπάλληλο να λειτουργεί με ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός.

    Από πλευράς του, ο Ανδρέας Ψυχάρης έψεξε αρχικά τον υπουργό για ολιγωρία στη συγκέντρωση των στοιχείων, για να του ζητήσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε απολύσεις των επιόρκων

    [04] Στροφή ανάκαμψης μέσω της ομογένειας

    Έξυπνες ιδέες με όχημα τους αποδήμους Έλληνες, που θα συνδέσουν το εμπόριο με τον τουρισμό, ομόλογα της διασποράς, ένα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο με επιμελητήρια, επιχειρηματίες και ομογένεια. Αυτές είναι οι προτάσεις που έθεσε στο τραπέζι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, η ΠΑΔΕΕ, η οργάνωση των ανά τον κόσμο βουλευτών ελληνικής καταγωγής.

    Ο Γιάννης Πανταζόπουλος, πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ και βουλευτής από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, και τα μέλη του προεδρείου, ο Δημήτριος Καρύγιαννης ομοσπονδιακός βουλευτής Καναδά, ο Θωμάς Κατσαντώνης πολιτειακός βουλευτής New Hampshire ΗΠΑ και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ευρωβουλευτής Γερμανίας, μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ που ήταν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και είχαν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς για την οικονομική ανάκαμψη μίλησαν στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δράση και τα μελλοντικά τους σχέδια.

    «Ο σκοπός μας εδώ με την ΠΑΔΕΕ είναι τώρα με την κρίση στην Ελλάδα να βοηθήσουμε την ανάπτυξη στη χώρα μας, στο εμπόριο και τον τουρισμό» είπε ο Γ. Πανταζόπουλος. Μία από τις άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο μαζί με την ΔΕΘ που θα φέρει γύρω από το ίδιο τραπέζι τα μέλη της ΠΑΔΕΕ, εκπροσώπους επιμελητηρίων, επιχειρηματίες και ομογενείς «σε μία συζήτηση συνεργασίας για το πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα».

    «Εμείς στο εξωτερικό θέλουμε να δούμε πιο πολλά ελληνικά προϊόντα, τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα, πιο πολλά χρήματα να έρχονται από το εξωτερικό σαν επενδύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας, και το θέλουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά γιατί όλο αυτό μας κάνει και εμάς πιο δυναμικούς στο εξωτερικό» είπε ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ.

    «Οι συζητήσεις που είχαμε εδώ με τους αρμόδιους υπουργούς ήταν γύρω από τη σύνδεση του εμπορίου με τον τουρισμό. Η ελληνική παροικία προσφέρει και οικονομική βοήθεια» σημείωσε ο κ. Πανταζόπουλος εξηγώντας: «Εμείς σαν ομογένεια έχουμε το περιθώριο να δείχνουμε τον τουρισμό και το εμπόριο, έχουμε τόσα πανηγύρια, τόσα ελληνικά γλέντια, κλείνουμε δρόμους στη Βοστώνη, τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο. Να τα κάνουμε αυτά τα πανηγύρια όχι μόνο χορό και κουλτούρα αλλά και εμπορικά περίπτερα του ελληνικού τουρισμού. Εμείς η ομογένεια να τα κανονίσουμε αυτά με τη βοήθεια της Ελλάδας και δίχως χρηματική βοήθεια από τον ΕΟΤ.

    «Στην ΠΑΔΕΕ αποφασίσαμε να «σπρώξουμε» στην Ελλάδα ένα ομόλογο της διασποράς» είπε ο Δ. Καρύγιαννης, «όπως έχουν κάνει άλλα κράτη, το Ισραήλ επί παραδείγματι, που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια 50 χρόνια 46 δισεκ. Εμείς ελπίζουμε ότι συνεργαζόμενοι με την ομογένεια του εξωτερικού θα μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το ομόλογο της Διασποράς που θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είναι μία αρχή, ο Έλληνας του εξωτερικού πάντα ήθελε να βοηθήσει τον Έλληνα της Ελλάδας και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα προχωρήσει μπροστά, σταθερά με την εργασία όλων και με τη συμμετοχή όλων ώστε να έχουμε μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας».

    «Στην Αμερική αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει μια καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα δύο χρόνια» ανέφερε ο Θ. Κατσαντώνης εξηγώντας ότι «ο κόσμος δεν φοβάται πια, όπως πριν όταν ειδικά τα ΜΜΕ είχαν δημιουργήσει την εικόνα ότι ήταν επικίνδυνο να έρθει κανείς για διακοπές» Η ίδια βελτιωμένη εικόνα της χώρας μας, όπως πρόσθεσε, αφορά και στις επενδύσεις με τις επιφυλάξεις να εστιάζονται στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας

    «Πιστεύω», είπε ο Γ. Χατζημαρκάκης, «ότι μαζί με τους συναδέλφους της ΠΑΔΕΕ, του οργανισμού που εκπροσωπεί παγκοσμίως βουλευτές ελληνικής καταγωγής, πρέπει να συντονιστούμε και με τους Έλληνες πολιτικούς για να δούμε που σχετίζονται τα συμφέροντα, που μπορούμε να συνδυάσουμε τις ενέργειές μας. Είμαι αισιόδοξος μετά από τις συνομιλίες που είχαμε εδώ στην Αθήνα ότι σιγά-σιγά δεν μας θεωρεί το πολιτικό σύστημα ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο σε μια σημαντική μάχη υπέρ και για τον ελληνισμό».

    Και πρόσθεσε: «Εγώ θεωρώ τον ρόλο μου ως άνθρωπος ο οποίος υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα, τον ελληνισμό και την Ευρώπη. Και πιστεύω ότι όλα αυτά που γίνονται εκ μέρους της τρόικας και της Γερμανίας κάνουν μια μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη, στον θεσμό και στις βασικές αξίες της Ευρώπης. Και πιστεύω ότι ως Έλληνες του εξωτερικού της διασποράς πρέπει τώρα να βάλουμε πολιτικό χέρι και να σηκώσουμε φωνή γιατί αυτή είναι η ευθύνη μας».

    Η ΠΑΔΕΕ συστάθηκε το 1996 και έχει σήμερα 226 μέλη, νυν και πρώην βουλευτές ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο, εκ των οποίων οι 60 έχουν σταθερή ενεργή, μαχητική, δράση.

    Σ. Αραβοπούλου

    Δείτε τις συνεντεύξεις των μελών του προεδρείου της ΠΑΔΕΕ στη WEB TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ (www.amna.gr)

    [05] Διπλή συγκέντρωση για τα μεταλλεία χρυσού

    Κάτοικοι της Χαλκιδικής που τάσσονται κατά της εξόρυξης χρυσού συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται συγκεντρωμένοι και εργαζόμενοι στα μεταλλεία εκφράζοντας την υποστήριξη τους στην επένδυση.

    Στην περιοχή είναι έντονη η αστυνομική παρουσία εμποδίζοντας τον κόσμο να πλησιάσει στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, εκεί όπου προγραμματίστηκε συνεδρίαση του οργάνου με μοναδικό αντικείμενο την ενημέρωση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Κατά τη συνεδρίαση δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση καθώς έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

    [06] Στον δικό της αρνητικό δρόμο η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά

    Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν έμεινε το 2012, ανεπηρέαστη από την κακή οικονομική συγκυρία, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια τόσο η ημερήσια αξία συναλλαγών όσο και οι τιμές των μετοχών, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αυτονομήθηκε από τις ξένες αγορές, ακολουθώντας τον δικό της αρνητικό δρόμο.Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε το 2012 στα 51,9 εκατ., έναντι 82,4 εκατ. του 2011 παρουσιάζοντας μείωση 37,1%. Ο συνολικός όγκος των μετοχών που διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 ανήλθε σε 12,3 δισ. τεμάχια, έναντι 8,4 δισ. τεμαχίων του 2011, εμφανίζοντας αύξηση κατά 46,5%.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το 2012 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο -6,5%. Η εκτίμηση για το 2013 προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας.

    [07] "Πολύ δύσκολη η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές"

    Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος, την κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές.

    Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η εταιρεία καταγράφει συνεχώς ζημιές, οι οποίες το 2012 ανήλθαν στα 56 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος και προσέθεσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, με σαφείς εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας, για διάσωση της εταιρείας.

    Ταυτόχρονα, είπε, γίνονται επαφές για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος, θα έχει σήμερα συνάντηση με Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για την εταιρεία.

    [08] ΕΚΤ: Εκτός στόχων ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

    Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι «βλέπει» τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να απομακρύνεται από το στόχο της ΕΚΤ - που είναι κάτω από το 2% αλλά κοντά στο επίπεδο αυτό - τους προσεχείς 18 μήνες, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει προσεκτική παρακολούθησή του.

    Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο στο 1,7%. Ο κ. Κερέ δήλωσε, επίσης, ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να λύσει τα προβλήματα σχετικά με τις πιστωτικές ροές στην Ευρωζώνη.

    [09] Ακύρωσε δύο συναυλίες του στη Ρωσία ο Μαρκ Νόπφλερ των Dire Straits

    O ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος Dire Straits Μαρκ Νόπφλερ, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ακύρωσε δύο συναυλίες του στη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή της δραστηριότητας οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Τον περασμένο μήνα, Ρώσοι εισαγγελείς και αξιωματούχοι της εφορίας πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της οργάνωσης Human Rights Watch, της Διεθνούς Αμνηστίας και της οργάνωσης Memorial, της παλαιότερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Ρωσία, αλλά και σε άλλων οργανώσεων, γεγονός που σύμφωνα με τους επικριτές του Κρεμλίνου αποσκοπούσε στο να καταπνίξει την κριτική εις βάρος του προέδρου Πούτιν.

    [10] Μέτρα για την προστασία της Παμβώτιδας

    Θετικά γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία, με κάποιες παρατηρήσεις, το Δ.Σ. του Δήμου Ιωαννιτών στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) σχετικά με τη λίμνη Παμβώτιδα, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση χθες το βράδυ.

    Το Π.Δ. προβλέπει - μεταξύ άλλων - τους όρους προστασίας, διατήρησης, αποκατάστασης και διαχείρισης της βιοποικιλότητας της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολυτίμου εθνικού φυσικού πόρου, στην Παμβώτιδα και την παραλίμνια ζώνη. Προτείνει δε, τα αναγκαία και ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να επιτυγχάνεται η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης, ενώ καθορίζει ζώνες προστασίας, όπως και τις επιτρεπόμενων χρήσεις σε αυτές.

    Η δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου, την οποίαν προβλέπει το Π.Δ., στην παραλίμνια ζώνη Ανατολής - Κατσικά, είναι μία από τις σημαντικότερες προτάσεις του Σχεδίου, καθώς προβλέπει ήπιες εγκαταστάσεις και χρήσεις πρασίνου, πολιτισμού, τουρισμού, αναψυχής και εστίασης.

    Στις δε παρατηρήσεις αναφέρονται τα εξής:

    -Διατήρηση της ζώνης υψηλής παραγωγικότητας, χωρίς κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

    -Ειδική πολεοδομική μελέτη για παραλίμνιαπεριοχή που αποτελεί μέρος του αστικού ιστού.

    -Διατήρηση της ζώνης τουρισμού και αναψυχής.

    - Στον σχεδιασμό της δημιουργία στην παραλίμνια ζώνη Περιβαλλοντικού Πάρκου στον πρώην Δήμο Παμβώτιδας, ο Δήμος θα έχει καθοριστικό ρόλο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης αποτελεί ιδιοκτησία του.

    [11] Μπαρτζώκας: «Να επικεντρωθούμε στην Αναντολού Εφές»

    Ο Γιώργος Μπαρτζώκας,προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε στη χθεσινήσυνέντευξη Τύπου πως "δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το ματς".

    "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στους οκτώ της Ευρωλίγκας, αλλά και σε όλο το τιμ. Χρειαζόταν πολύ δουλειά από ολόκληρο τον σύλλογο. Αυτοί τελικά που αξίζουν περνάνε στους οκτώ με αυτό το σύστημα. Αυτό, λοιπόν που μετράει είναι ότι κάναμε ό,τι έπρεπε σήμερα. Πήγαμε σε όλες τις μπάλες με μεγάλη αυτοθυσία. Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο για τα τρίποντα, αλλά και για τα 12 ριμπάουντ που πήρε ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την καλύτερη φροντ λάιν στην Ευρώπη. Είχαμε πρόβλημα με την Πρίντεζη, ο οποίος δεν ήταν καλά. Εκείνο που μετράει δεν είναι η τεχνική ανάλυση του αγώνα, αλλά η νίκη και ο κόσμος μας που ενθάρρυναν την ομάδα. Αξίζουν πραγματικά να δουν ματς στα πλέι οφ και γιατί όχι στο φάινα-φορ. Όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το τμήμα του μπάσκετ. Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να επικεντρωθούμε στην Εφές. Το πλεονέκτημα έδρας το κυνηγήσαμε, όμως δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω είναι πώς το ματς με τη Σιένα δεν το χάσαμε, θεωρώ πώς ήταν ισόπαλο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην παράταση. Τα καταφέραμε, όμως και προκριθήκαμε", τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 April 2013 - 10:30:27 UTC