Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μειωμένο συντελεστή ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων
  • [02] Ομιλία Σαμαρά στο Εθνικό Συνέδριο για την Ανάπτυξη
  • [03] Καταθέτει στην Προανακριτική ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Συνεχίζεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο
  • [05] «50 και συνεχίζουν» οι Rolling Stones
  • [06] Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την Πρέσπα
  • [07] Μέντα για να είστε αδύνατοι
  • [08] Κρασί για λίγους, με τιμή μόνο ...640 ευρώ
  • [09] Κανονικά σήμερα οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας
  • [10] Πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα , δήλωσε ο Κύπριος υπ. Οικονομικών
  • [11] Ένας νεαρός παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στη Δυτική όχθη
  • [12] Η Πόρτο στον τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας
  • [13] Συγκροτήματα από 10 χώρες στο Φεστιβάλ Τζαζ της "Τεχνόπολις", από 31 Μαΐου
  • [14] Αυξάνονται οι απάτες με πιστωτικές κάρτες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες
  • [15] Η βελτιωμένη φυλή αίγας Σκοπέλου εντάσσεται σε κωδικό αποζημίωσης

  • [01] Με μειωμένο συντελεστή ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

    Μια ενιαία πρόταση που θα αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, θα συζητήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, όπως διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

    Όπως διευκρίνισαν, στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για όλες εκκρεμότητες που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι, «θα υπάρχει μια ενιαία πρόταση σε όλα, κοινά διαμορφωμένη από την κυβέρνηση».

    Ειδικότερα, σε ότι αφορά το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΕΤΗΔΕ), επισημαίνεται ότι η πρόταση που θα συζητηθεί με την τρόικα, είναι να ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος και να εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή. Ο συντελεστής αυτός σε σχέση με το ΕΤΗΔΕ θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξης του 10% - 15%.

    Η απώλεια αυτή στα έσοδα εκτιμάται στα 200 εκ ευρώ και θα καλυφθεί με τρεις τρόπους:

    -Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.

    -Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΤΗΔΕ.

    -Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ..

    Και οι τρεις δράσεις μαζί εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα 60 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ της απώλειας, θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΤΗΔΕ (και στο εξής ο Ενιαίος Φόρος) σε σχέση με αυτή που υπολογίζει η τρόικα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο σύστημα και τα αγροτεμάχια.

    [02] Ομιλία Σαμαρά στο Εθνικό Συνέδριο για την Ανάπτυξη

    Ο σχεδιασμός της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, αναδεικνύεται στην παρούσα οικονομική συγκυρία σε υψηλή προτεραιότητα όλων, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, εν όψει τουσημερινού1ου Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου: "Σημαντικό συστατικό στοιχείο των διαδικασιών σχεδιασμού αποτελεί αναμφίβολα η ενεργός συνεργασία του συνόλου των αρμοδίων φορέων χάραξης τομεακής και Περιφερειακής πολιτικής και βέβαια των τοπικών φορέων, των κοινωνικοοικονομικών εταίρων, των ΜΚΟ, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Οι διαδικασίες σχεδιασμού έχουν ξεκινήσει επίσημα εδώ και ένα χρόνο περίπου, και τα αποτελέσματα του διαλόγου, των διαβουλεύσεων και της συνεργασίας έχουν φτάσει πλέον σε ένα πρώτο ώριμο στάδιο".

    Στο πλαίσιο των παραπάνω αναφερομένων διαδικασιών, διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής το 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με κεντρικούς ομιλητές τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Johannes Hahn.

    Ομιλία θα απευθύνει επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο προεδρεύων του Συνεδρίου, υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου στον ιστότοπο www.espa.gr .

    [03] Καταθέτει στην Προανακριτική ο Ευ. Βενιζέλος

    Στις 10 το πρωί αναμένεται να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.

    Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η Επιτροπή ενδέχεται να παρουσιάσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα.

    [04] Συνεχίζεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο

    Η Βόρεια Κορέα κλιμακώνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, λαμβάνοντας μέτρα απομόνωσης του βορά από το νότο.

    Το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ φέρεται να διέταξε, όλους τους νοτιοκορεάτες εργαζόμενους στο βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ, να εγκαταλείψουν το «διακορεατικό» σύμβολο συνεργασίας, έως τις 10 Απριλίου.

    Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

    Από την άλλη πλευρά, ηΝότια Κορέα διέψευσε τις αναφορές των δικών της μέσων ενημέρωσης, ότι η Βόρεια Κορέα απαίτησε την αποχώρηση των νοτιοκορεατών εργαζομένων από το βιομηχανικό συγκρότημα.

    «Δεν υπήρξε καμία απαίτηση η οποία να αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απομακρυνθούν από το βιομηχανικό πάρκο έως τις 10 Απριλίου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap », ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Η αναφορά του πρακτορείου βασίστηκε σε μια παρανόηση από σχετική ανακοίνωση των αρχών της Βόρειας Κορέας, εξήγησε αρμόδιο νοτιοκορεάτικο υπουργείο

    Σύμφωνα με την επίσημη Σεούλ η παρανόηση προκλήθηκε από το αίτημα της Πιονγκγιανγκ να ζητήσει μια λίστα των εργαζομένων, που σχεδιάζουν να φύγουν από το συγκρότημα έως την συγκεκριμένη ημερομηνία.

    « Το αίτημα του Βορρά σε διάφορες εταιρείες, για τη λίστα των εργαζομένων που επιστρέφουν στο Νότο έως τις 10 Απριλίου, έχει διαστρεβλωθεί και φάνηκε σαν η Βόρεια Κορέα να ζήτησε τη συνολική αποχώρηση των εργαζομένων », ανέφερε το υπουργείο Ενοποίησης. Ένα στέλεχος της ένωσης των 123 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κάεσονγκ, ήταν αυτός που δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η Βόρεια Κορέα διέταξε να αποχωρήσουν οι νοτιοκορεάτες έως τις 10 Απριλίου.

    Εν τω μεταξύ, οΛευκός Οίκος κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις απειλές που εξαπολύει το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιανγκ κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το Γενικό Επιτελείο του στρατού αναφέρει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα "συντριβούν" μέσω "πυρηνικών πληγμάτων".

    [05] «50 και συνεχίζουν» οι Rolling Stones

    Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν χθες την πολυαναμενόμενη μίνι περιοδεία τους σε εννέα πόλεις της Βόρειας Αμερικής, πριν από την μεγάλη ανοιχτή συναυλία τους στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, την πρώτη μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

    Στην ιστοσελίδα του, το θρυλικό συγκρότημα, το οποίο γιόρτασε το 2012 τα 50 χρόνια παρουσίας στο διεθνές μουσικό προσκήνιο, ανακοίνωσε ότι η περιοδεία που τιτλοφορείται «50 και συνεχίζουμε», θα ξεκινήσει στο Λος Άντζελες, σε ημερομηνία που πρόκειται να καθοριστεί σύντομα.

    Στη συνέχεια το συγκρότημα θα εμφανιστεί, πιθανότατα στις αρχές Μαΐου, στην Καλιφόρνια και στη Νεβάδα, θα περάσει στις ακτές του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, πριν από τις εμφανίσεις στο Σικάγο, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

    «Δώσαμε μερικές συναυλίες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη την περασμένη χρονιά και άρεσαν τόσο πολύ που είπαμε ας προσθέσουμε και άλλες ημερομηνίες », δήλωσε ο Μκ Τζάγκερ στην ιστοσελίδα.

    Το συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης ότι θα παίξει στο Χάιντ Παρκ, στις 6 Ιουλίου, μετά από σχεδόν 44 χρόνια. « Το Χαιντ Παρκ μας φέρνει τόσες πολλές αναμνήσεις και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο μέρος να παίξουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Τζάγκερ.

    [06] Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την Πρέσπα

    Στην ίδρυση ενός Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την Πρέσπα, του Prespa Net, προχώρησαν τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις από τις τρεις χώρες που "μοιράζονται" τις λίμνες των Πρεσπών, με σκοπό την προαγωγή των φυσικών αξιών της περιοχής προς όφελος της φύσης και του ανθρώπου μέσω της εφαρμογής κοινών διασυνοριακών δράσεων.

    Πριν από μερικές ημέρες, στο χωριό Λαιμός συναντήθηκαν εκπρόσωποι των τριών περιβαλλοντικών οργανώσεων - της PPNEA από την Αλβανία, της MES από την ΠΓΔΜ και της ΕΠΠ (Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών) από την Ελλάδα - και επισημοποίησαν την ίδρυση του περιβαλλοντικού δικτύου για την περιοχή με την υπογραφή συμφωνίας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς τους στόχους και σκοπούς του δικτύου των οργανώσεων, τους τομείς συνεργασίας, και τις ενδεχόμενες κοινές δράσεις που θα αναληφθούν στο μέλλον.

    "Είναι προφανές πλέον ότι η αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων στην περιοχή απαιτεί διασυνοριακή προσέγγιση, καθώς οποιαδήποτε αποσπασματική και μονομερής προσέγγιση αποτελεί αναποτελεσματική χρήση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων και δεν συμβάλει στην ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ως εκ τούτου, το δίκτυο Prespa Net θα εργαστεί ενεργά για να συνδράμει σε συνεργατικές δράσεις, στη βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ των φορέων που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των λιμνών, στην καλύτερη πληροφόρηση για θέματα οικολογίας και αειφορικής ανάπτυξης, αλλά και για να ζητήσει επαρκείς πολιτικές προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος στην περιοχή" τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Στο πλαίσιο του δικτύου αυτού, οι τρεις οργανώσεις έκαναν το πρώτο βήμα και δεσμεύτηκαν για την προστασία της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Πρέσπας, αλλά και για την προώθηση της αειφορικής κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης.

    [07] Μέντα για να είστε αδύνατοι

    Τις ευεργετικές ιδιότητες της μέντας σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του μεταβολισμού καταδεικνύει μελέτη που εκπόνησαν επιστήμονες του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

    Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε - μεταξύ άλλων - πως η επάλειψη στο δέρμα διαλύματος που περιέχει μέντα μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό μέσα σε δύο ώρες και να τον διατηρήσει σε σχετικά υψηλά επίπεδα για τέσσερις. Επίσης, η χορήγηση μέντας από το στομάχι με χάπι έχει παρόμοια αποτελέσματα, αλλά μικρότερης έκτασης και διάρκειας. Συνολικά, η μελέτη έδειξε ότι η "προσομοίωση κρύου" που προκαλεί η μέντα μπορεί να αυξήσει τον ανθρώπινο μεταβολισμό για κάποιες ώρες.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής του παραπάνω εργαστηρίου Ανδρέας Φλουρής, τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία φαρμακευτικής αγωγής για το μεταβολισμό με βάση τη μέντα, δεδομένου ότι η χορήγηση μέντας σε σχετικά χαμηλές δόσεις όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη αυτή (10 ml ανά κιλό σωματικού βάρους) δεν προκαλεί κάποιες αρνητικές συνέπειες.

    "Αυτό είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι πολλές από τις μελέτες μας έχουν δείξει ότι η συχνότητα της παχυσαρκίας στα σημερινά Ελληνόπουλα ολοένα και αυξάνει με αποτέλεσμα να είμαστε, δυστυχώς, ανάμεσα στους πρωταθλητές πλέον σε παγκόσμια κλίμακα" σημειώνει ο κ. Φλουρής.

    Ειδικότερα - τονίζει - με δεδομένη την αύξηση της παχυσαρκίας στην Ελλάδα αλλά και τις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, αρκετοί επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τη λειτουργία του μεταβολισμού των ανθρώπων. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα αύξησης της παχυσαρκίας, ενώ η διατροφή φαίνεται να επηρεάζει επίσης ώς κάποιο βαθμό. Και οι δύο αυτοί παράγοντες (έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και κακή διατροφή) απορρέουν άμεσα από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

    [08] Κρασί για λίγους, με τιμή μόνο ...640 ευρώ

    Η αυστραλιανή οινοπαραγωγική εταιρία Penfolds αυξανει την τιμή των φημισμένων κόκκινων κρασιών της, Grange (παραγωγής του 2008).

    Κατά 165 δολάρια (134 ευρώ) θα αυξηθεί το μπουκάλι και θα κοστίζει 784.99 δολάρια (640 ευρώ).

    Το κρασί αυτό, που έχει χαρακτηριστεί το καλύτερο στον κόσμο, θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου.

    [09] Κανονικά σήμερα οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας

    Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την εξαγγελθείσα γιασήμερα Πέμπτη, 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή της Διοίκησης της ΥΠΑ.

    Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

    Η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) η οποία και αντιδρά με την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) καθώς και με την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επισήμανε πως μια τέτοια κίνηση θα πλήξει την περιφέρεια σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

    [10] Πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα , δήλωσε ο Κύπριος υπ. Οικονομικών

    Αν επιδειχθεί συνέπεια και εφαρμοστούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, θα αποφευχθούν νέες περιπέτειες για κυπριακή οικονομία, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί και να διαχειρισθεί τις όποιες δυσκολίες.

    Ο κύριος Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κινητοποίηση, καθώς αρχίζει η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών.

    Μέχρι την επικύρωση και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, είπε, θα βρισκόμαστε σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ σημείωσε ότι παρατηρείται κάποια καθυστέρηση από πλευράς τρόικας για τις διαδικασίες αναφορικά με το θέμα του ξεπλύματος χρήματος.

    Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι στη δανειακή σύμβαση θα περιλαμβάνεται και πρόνοια για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο σε περίπτωση, κατά την οποία το δάνειο εξοφληθεί πρόωρα.

    [11] Ένας νεαρός παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στη Δυτική όχθη

    Ένας νεαρός παλαιστίνιος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίου με ισραηλινούς στρατιώτες το βράδυ της Τετάρτης κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ στη βόρεια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με αξιωματούχους των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Το θύμα, είναι ένας 16χρονος νεαρός ο Αμέρι Νασάρ, ο οποίος χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά μιας ομάδας παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες σε στρατιωτικό οδόφραγμα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    [12] Η Πόρτο στον τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας

    Στον τελικό του κυπέλλου Πορτογαλίας προκρίθηκε η Πόρτο, καθώς συνέτριψε 4-0 τη Ρίο Αβε στο "Ντραγκάο".

    Δεν υπήρχε αμφιβολία για το μεγάλο φαβορί του χθεσινούνοκ άουτ ημιτελικού και οι "Δράκοι" φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά με τέσσερα γκολ στο β΄ ημίχρονο και σκόρερ τους Τζέιμς Ροντρίγκες (57΄πεν.), Φερνάντο (72΄), Ντεφούρ (83΄), Μανγκαλά (+90΄).

    Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τη Μπράγκα, η οποία νίκησε (3-2) στα πέναλτι τη Μπενφίκα, στον πρώτο ημιτελικό που είχε γίνει τον Φεβρουάριο. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 13 Ιουνίου στην Κοΐμπρα.

    [13] Συγκροτήματα από 10 χώρες στο Φεστιβάλ Τζαζ της "Τεχνόπολις", από 31 Μαΐου

    Μουσικά σχήματα από 10 χώρες, την Πορτογαλία, τη Δανία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αργεντινή, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ τζαζ της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, που ανοίγει τις πύλες την Παρασκευή 31 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου.

    Οι φίλοι της τζαζ μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του είδους, με διεθνή καριέρα, που θα ερμηνεύσουν ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων. Φέτος, το φεστιβάλ γίνεται διεθνές καθώς στη σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν συγκροτήματα και μουσικές από όλο τον πλανήτη.

    Την ελληνική συμμετοχή θα επιλέξει τετραμελής επιτροπή που αποτελείται από τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Μάριο Στρόφαλη (μουσικοσυνθέτης - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Technopolis Jazz Festival), τον Δημήτρη Τρίκα (δημοσιογράφος - μουσικός παραγωγός) και τον Γιώργο Χαρωνίτη (συνεκδότης του περιοδικού Jazz & Τζαζ).

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

    [14] Αυξάνονται οι απάτες με πιστωτικές κάρτες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

    Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν αύξηση στις απάτες με πιστωτικές κάρτες που συνδέονται με μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων για μεταφορές, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει το BBC.

    Συνολικά, συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για μεταφορικά μέσα λειτουργούν σε 23 χώρες της Ευρώπης.

    Η μελέτη εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Ασφαλείας ΑΤΜ τον Μάρτιο. Στην ίδια έρευνα, αναφέρεται ότι σε δύο ευρωπαϊκές χώρες παρατηρήθηκε αύξηση στις απάτες με παρκόμετρα.

    Τις περισσότερες φορές, όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, οι απάτες σχετίζονται με μηχανήματα ανάληψης μετρητών. Οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα χρηστών πιστωτικών καρτών.

    Σε έξι χώρες της Ευρώπης, η έρευνα παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν αύξηση στις ηλεκτρονικές απάτες σε μηχανές αυτόματης πώλησης καυσίμων.

    Η μελέτη δεν κατατάσσει ανά χώρα τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης, ωστόσο ανάμεσα στις χώρες που αποστέλλουν δεδομένα για την έρευνα περιλαμβάνονται η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία.

    [15] Η βελτιωμένη φυλή αίγας Σκοπέλου εντάσσεται σε κωδικό αποζημίωσης

    Ικανοποιήθηκε το αίτημα των κτηνοτρόφων να ενταχθεί η βελτιωμένη φυλή αίγας Σκοπέλου σε κωδικό αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για αυτόχθονες - βελτιωμένες φυλές.

    Όπως δήλωσε χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου, οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν ζώα αυτής της κατηγορίας μπορούν να τα δηλώσουν ως βελτιωμένα στη Δήλωση Εκτροφής του 2013 και να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.

    Στη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος αναφορικά με την κατανομή των κρατικών ενισχύσεων de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους ορεινών περιοχών, υπογράμμισε ότι τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ είναι επιπλέον του ποιοτικού παρακρατήματος του άρθρου 68.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 April 2013 - 6:30:24 UTC