Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακόπτονται από σήμερα οι συντάξεις όσων δεν έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
  • [02] Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ιταλία
  • [03] Ποινική δίωξη σε 20 κατοίκους για την επίθεση στις Σκουριές
  • [04] H EE υπέρ των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο
  • [05] Ο ΟΟΣΑ καλεί τη ζώνη του ευρώ να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία
  • [06] S&P: Η συμφωνία για Κύπρο, χωρίς άμεση επίδραση στις τράπεζες της ευρωζώνης
  • [07] Μειώθηκε 1,3% περαιτέρω το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, τον Ιανουάριο
  • [08] Σε 5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις του Ομίλου Marfin Investment Group στην Κύπρο
  • [09] Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε με έναν βρόχο γύρω από τον λαιμό του
  • [10] Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την εφαρμογή του μνημονίου, δήλωσε ο Ι. Κασουλίδης

  • [01] Διακόπτονται από σήμερα οι συντάξεις όσων δεν έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

    Ξεκίνησε από σήμερα η διακοπή των συντάξεων, όσων συνταξιούχων δεν διέθεταν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, στους περίπου 1.200.000 συνταξιούχους τους ΙΚΑ, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για αύριο 29 Μαρτίου.

    Η εφαρμογή του μέτρου για τους συνταξιούχους του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, (ΟΓΑ) θα γίνει ταυτόχρονα με την πληρωμή των συντάξεων την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου.

    Συνολικά αναμένεται να διακοπούν 15.882 συντάξεις, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε), είχαν εντοπισθεί να μη διαθέτουν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

    Η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε την αναστολή των συντάξεων αυτών από τις 29/3/2013, όμως υπήρξαν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό πληρωμών των Ταμείων που οφείλονται στον εορτασμό του Πάσχα των χριστιανών καθολικών και την υπολειτουργία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα.

    Με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου, από τις 29 Απριλίου, αναμένεται να ανασταλεί η σύνταξη για 328.675 συνταξιούχους, που σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία δεν διαθέτουν έναν από τους δυο αριθμούς. Οι 176.364 συνταξιούχοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και οι 152.311 ΑΦΜ.

    Όσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, δεν εισπράξουν σήμερα τη σύνταξή τους, μπορούν από την Παρασκευή 29/3/2013 και μετά, να εισπράξουν αυθημερόν προκαταβολή της σύνταξης από το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, εφ' όσον προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία είναι:

    1. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ.

    2. Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (από τα γραφεία ΑΜΚΑ των αρμοδίων υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΚΕΠ) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας)

    Η αυτοπρόσωπη παρουσία θα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο και σε αντίθετη περίπτωση με εξουσιοδότηση.

    Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (www.ika.gr) ειδική εφαρμογή, στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), θα γνωστοποιείται στον συνταξιούχο ποιο στοιχείο πρέπει να πιστοποιηθεί. Οι συνταξιούχοι που θα διαπιστώσουν πρόβλημα, μπορούν έως την Παρασκευή 5 Απριλίου να έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά και να αποφύγουν την αναστολή της σύνταξης του Μαΐου.

    Αντίστοιχα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία και τους ανταποκριτές των οργανισμών.

    Σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη Τρίτη υπό τον υπουργό Εργασίας για το θέμα, αποφασίστηκε, ώστε το κάθε Ταμείο ξεχωριστά να ειδοποιήσει εγκαίρως τους ασφαλισμένους του που παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα, ώστε να αποφευχθεί η προσωρινή αναστολή των συντάξεων.

    Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όσοι έχουν πρόβλημα θα πρέπει να αναμένουν σχετική επιστολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έως τα μέσα Απριλίου οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης. Στην επιστολή, θα αναφέρονται τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι συνταξιούχοι και η υπηρεσία στην οποία θα πρέπει να κατατεθούν.

    [02] Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ιταλία

    Η αναζήτηση μιας βιώσιμης κυβέρνησης στην Ιταλία, που έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα, δείχνει να επιστρέφει στο σημείο μηδέν, καθώς ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

    Ο Μπερσάνι φαίνεται πως δέχθηκε χθες το μοιραίο πλήγμα στην προσπάθειά του, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο απέρριψε την πρότασή του για συνεργασία. Μια ημέρα νωρίτερα, ανάλογο αποτέλεσμα είχαν και οι επαφές με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    «Μόνο ένας παράφρων θα ήθελε να σχηματίσει κυβέρνηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μπερσάνι. Ο Μπέπε Γκρίλο, από την πλευρά του, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επιτεθεί τόσο στον Μπερσάνι όσο και στον Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τους ότι κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά.

    Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την εντολή από τον πρόεδρο Ναπολιτάνο την περασμένη Παρασκευή, καθώς είναι ο αρχηγός του κόμματος που έλαβε την πλειοψηφία στη Βουλή. Του λείπουν όμως 35 έδρες για την πλειοψηφία στη Γερουσία και το τελευταίο πενθήμερο των επαφών δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα.

    Τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση και το μέλλον του Μπερσάνι. Ο ηλικίας 61 ετών πρώην κομμουνιστής έγινε θέμα ανεκδότων το Σαββατοκύριακο, καθώς είχε επαφές ακόμη και με την οργάνωση WWF, που προστατεύει είδη τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση, και τον ορειβατικό σύλλογο της Ιταλίας.

    «Ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι μπορεί να μιλήσει με όποιον θέλει, ακόμη και με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς ή τις Νοικοκυρές σε Απόγνωση, αλλά πρέπει να αντιληφθεί ότι η οικονομία της χώρας μας κινδυνεύει να πέσει στην άβυσσο αν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις», τόνισε ο Ρενάτο Μπρουνέτα, επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας στη Βουλή.

    Η οργή της κοινής γνώμης δεν στρέφεται όμως μόνο εναντίον του Μπερσάνι. Πολλοί οπαδοί του Κινήματος των Πέντε Αστέρων δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν είναι δυνατή η συνεργασία των δύο σχηματισμών, δεδομένου ότι υπάρχει μια γενική συμφωνία στο πρόγραμμα οκτώ σημείων που παρουσίασε ο Μπερσάνι.

    Η πρόταση του Μπερλουσκόνι για συνεργασία, πάλι, συνοδεύεται από όρους τους οποίους δεν θα μπορούσε να δεχθεί η κεντροαριστερά. Ένας από αυτούς είναι η στήριξη ενός κεντροδεξιού υποψηφίου για τη διαδοχή του προέδρου Ναπολιτάνο, η θητεία του οποίου λήγει τον επόμενο μήνα.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Μπερλουσκόνι καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Με δεδομένο όμως ότι το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται γύρω στο 25%, το αδιέξοδο αναμένεται να συνεχιστεί.

    Ποια είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν; Το ένα είναι να συγκροτηθεί μια «προεδρική κυβέρνηση», που θα έχει μάλλον τεχνοκρατικό χαρακτήρα, θα υποστηριχθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Πόλο της Ελευθερίας, θα προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ανάμεσα στις οποίες και την αλλαγή του εκλογικού νόμου - και θα εξασφαλίσει την ομαλή εκλογή νέου προέδρου της δημοκρατίας.

    Το άλλο σενάριο είναι να μην υπάρξει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που θα καταστήσει αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες. Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού πρέπει πρώτα να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας και ο πρόεδρος αυτός ίσως να θελήσει να προσπαθήσει κι αυτός να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αν και οι εκλογές θα μπορούσε θεωρητικά να διεξαχθούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους είναι το φθινόπωρο.

    [03] Ποινική δίωξη σε 20 κατοίκους για την επίθεση στις Σκουριές

    Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας Χαλκιδικής Μαγδαληνή Γαλάταλη σε βάρος είκοσι κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που φέρονται να εμπλέκονται στην καταδρομική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Πρόκειται για τα 20 άτομα που κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι μεταξύ άλλων αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και του εμπρησμού. Όπως έγινε γνωστό, η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου (in rem) και θα προσωποποιηθεί από το ανακριτή στον οποίο θα κληθούν οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν.

    Οι είκοσι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς. Στα υπομνήματα που παρέδωσαν οι συνήγοροί τους στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης (οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν), αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ενώ κατήγγειλαν περιστατικά «αστυνομικής αυθαιρεσίας» στη Χαλκιδική μετά την επίθεση στις Σκουριές.

    Όπως έγινε γνωστό, το γενετικό υλικό ενός εξ αυτών ταυτοποιήθηκε με ίχνη DNA σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης. Επιπλέον, για έναν ακόμη προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση σε καραμπίνα που κατείχε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στο εργοτάξιο.

    Κατά την αστυνομική προανάκριση έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεκάδων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Ωστόσο, δεν υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων παρά μόνο καταγραφές τηλεφωνικών επαφών.

    [04] H EE υπέρ των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκρίνει τους προσωρινούς περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων που υιοθέτησε η Κύπρος.

    Η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν για 7 μέρες, αλλά και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ανάγκη να παραταθεί η ισχύς τους ή να αναθεωρηθούν.

    [05] Ο ΟΟΣΑ καλεί τη ζώνη του ευρώ να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία

    Ο ΟΟΣΑ κάλεσε σήμερα την ευρωζώνη να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία στη μείωση των ελλειμμάτων και να μην λάβει προς το παρόν νέα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας έστω κι αν αυτό "συνεπάγεται" ότι "δεν θα γίνουν σεβαστοί" οι αριθμητικοί στόχοι.

    Στην "προσωρινή εκτίμησή" του για τις πλούσιες χώρες της Ομάδας των Επτά (G7), ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι η ανάκαμψη της ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι ισχυρότερη απ' ό,τι προβλεπόταν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στη Γερμανία, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία, ευρισκόμενες σε στασιμότητα ή σε ύφεση, φαίνεται να τα καταφέρνουν ακόμη λιγότερο καλά απ' ό,τι υπολογιζόταν.

    "Η παγκόσμια οικονομία γνώρισε μια νέα κρίση αδυναμίας στα τέλη του 2012, αλλά η δραστηριότητα αυτή τη στιγμή ανακάμπτει σε έναν αριθμό μεγάλων οικονομιών", εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης.

    Η αμερικανική ανάπτυξη προβλέπεται να είναι κοντά στο 0,9% το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το προηγούμενο, δηλαδή σχεδόν η διπλάσια απ' ό,τι αναμενόταν στις τελευταίες προβλέψεις που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Νοέμβριο, και στη συνέχεια 0,5% το δεύτερο τρίμηνο. Στην Ιαπωνία, οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν επίσης σαφώς προς τα επάνω: +0,8% τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς και +0,5% τους τρεις επόμενους.

    "Στην Ευρώπη θα πρέπει αναμφίβολα να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να δούμε μια σημαντική ανάκαμψη", εξηγεί ο ΟΟΣΑ.

    [06] S&P: Η συμφωνία για Κύπρο, χωρίς άμεση επίδραση στις τράπεζες της ευρωζώνης

    Η συμφωνία για την Κύπρο δεν αναμένεται ότι θα έχει άμεση επίδραση στις αξιολογήσεις των τραπεζών της ευρωζώνης έστω κι αν δημιουργεί ένα προηγούμενο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.

    Ο οίκος αναφέρει πως δεν περιμένει ότι "οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο μπορεί να προκαλέσουν άμεσες αποφάσεις για τις τράπεζες της ευρωζώνης". Εντούτοις οι μεγάλες τράπεζες μπορεί να επηρεαστούν από άλλες, επόμενες διεθνείς αρωγές, επισημαίνει ο Standard and Poor's.

    [07] Μειώθηκε 1,3% περαιτέρω το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, τον Ιανουάριο

    Κατά 1,3% μειώθηκε περαιτέρω, σε ετήσια βάση, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Ιανουάριο εφέτος (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών αυξήθηκε κατά 1%), καθώς η ποσοστιαία αύξηση των εξαγωγών υπερκάλυψε την αύξηση των εισαγωγών.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις εμπορευματικές συναλλαγές, σύμφωνα με τα οποία:

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 4.093,0 εκατ. ευρώ έναντι 3.843,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 6,5% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 55 εκατ. ευρώ ή 2,3%).

    Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 2.192,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.917,6 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 14,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 44,6 εκατ. ευρώ ή 3,5%). Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 1.900,3 εκατ. ευρώ έναντι 1.925,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012, παρουσιάζοντας μείωση 1,3% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 10,4 εκατ. ευρώ ή 1%).

    Παράλληλα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα αναθεωρημένα στοιχεία για την περίοδο 2004- 2012 για τις Στατιστικές Διεθνούς Εμπορίου Αγαθών, από τα οποία προκύπτει, ότι οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,5% το 2012 (από μείωση 4,1% το 2011), οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 13,4% πέρυσι (από αύξηση 15,5% το 2011) και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μειώθηκε κατά 10,5% το 2012 (από μείωση 18,1% το 2011).

    [08] Σε 5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις του Ομίλου Marfin Investment Group στην Κύπρο

    Σε 5 εκατ. ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι καταθέσεις του Ομίλου Marfin Investment Group ΑΕ Συμμετοχών στην Κύπρο και διατηρούνται στην Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (CPB) ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου στην ίδια τράπεζα υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 5,2 εκατ. ευρώ.

    Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι "οποιεσδήποτε εξελίξεις στην Κύπρο δεν αναμένεται να επιδράσουν σημαντικά την λειτουργία και τα αποτελέσματα του Ομίλου".

    [09] Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε με έναν βρόχο γύρω από τον λαιμό του

    Ο Ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα του μπάνιου έχοντας γύρω από τον λαιμό του έναν βρόχο, έγινε σήμερα γνωστό στη διάρκεια της έρευνας για τα αίτια θανάτου του. Ο Μπερεζόφσκι, ο οποίος γλίτωσε από απόπειρες δολοφονίας στη Ρωσία, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Άσκοτ, μία πόλη κοντά στο Κάστρο του Ουίνσδορ το περασμένο Σάββατο.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη πάλης και ότι ο θάνατος του 67χρονου "παραπέμπει σε απαγχονισμό", επομένως ενδεχομένως να αυτοκτόνησε.

    Ο επικεφαλής της έρευνας Μαρκ Μπίσελ της αστυνομίας του Τέιμς Βάλεϊ δήλωσε κατά την έναρξη της προανακριτικής διαδικασίας στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Ουίνσδορ ότι ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε με "έναν βρόχο γύρω από τον λαιμό του και ένα κομμάτι από παρόμοιο υλικό να κρέμεται στη βέργα του ντους από πάνω του".

    Ερωτηθείς αν είναι πιθανή ανάμειξη τρίτου προσώπου, ο Μπίσελ απάντησε: "Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί απόλυτα". Η έρευνα διακόπηκε χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

    [10] Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την εφαρμογή του μνημονίου, δήλωσε ο Ι. Κασουλίδης

    Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε ετοιμότητα και λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποτελεσματική εφαρμογή των προνοιών του Μνημονίου. Τόνισε, επίσης, ότι «έχει αρχίσει μια νέα εποχή για την Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας η κυπριακή οικονομία θα επανέλθει σε στέρεες και υγιείς βάσεις».

    Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος μιλούσε στη διάρκεια χωριστών συναντήσεών του με τους πρέσβεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας στην Κύπρο, τόνισε ότι «η χώρα μας ήταν και παραμένει ελκυστικό κέντρο επενδύσεων και ανάπτυξης».

    Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι βασικές θεματικές των συναντήσεων αποτέλεσαν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη δανειακή σύμβαση.

    Οι Πρέσβεις εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι πρόνοιες του Μνημονίου θα εφαρμοστούν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ευχήθηκαν η Κύπρος να εξέλθει το συντομότερο από αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 March 2013 - 12:30:23 UTC