Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μειωμένη ζήτηση των σιτηρών ρίχνει τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων
  • [02] "Κακός πρόεδρος" ο Ολάντ για το 51% των Γάλλων
  • [03] Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία επί τροπολογίας του υπ. Παιδείας
  • [04] Σόιμπλε: Βρέθηκε η σωστή λύση για την ιδιαίτερη περίπτωση της Κύπρου
  • [05] Υπόθεση Μπετανκούρ - Σαρκοζί: Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο δικαστής
  • [06] Πρεμιέρα για τη "Μεγάλη και θαυμαστή ιστορία του εμπορίου" του Ζοέλ Πομερά
  • [07] Ο επερχόμενος «κομήτης του αιώνα» ISON ίσως είναι σκέτη απογοήτευση!
  • [08] Χίλια εξακόσια λίτρα τηγανόλαδων "ταξιδεύουν" στην Κοζάνη για βιοκαύσιμο
  • [09] Μεταβολισμός, φλεγμονές και στρες "αναστατώνουν" τον ύπνο μας
  • [10] Ο Μαντέλα νοσηλεύτηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού

  • [01] Η μειωμένη ζήτηση των σιτηρών ρίχνει τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

    Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων έχουν μειωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς η μειωμένη ζήτηση των σιτηρών ώθησε στην πτώση των τιμών, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα, προειδοποιώντας ότι οι τιμές είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

    Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων της Παγκόσμιας Τράπεζας έδειξε ότι η τιμή του σιταριού μειώθηκε κατά 11 τοις εκατό, της ζάχαρης κατά 10 τοις εκατό και του καλαμποκιού κατά 6 τοις εκατό, κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013.

    Ωστόσο, οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων παραμένουν μόλις 9 τοις εκατό κάτω από υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2012, ανακοίνωσε η Τράπεζα. «Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των τροφίμων εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές».

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αύξηση της τιμής του πετρελαίου, συμβάλει σημαντικά στις υψηλές τιμές των προϊόντων εξαιτίας της αύξησης του κόστους των μεταφορών.

    [02] "Κακός πρόεδρος" ο Ολάντ για το 51% των Γάλλων

    Ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται "κακός πρόεδρος" για το 51% των Γάλλων και μόνο το 22% θεωρεί ότι είναι "καλός πρόεδρος της δημοκρατίας", σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, το 27% των ερωτηθέντων δε θέλησε να εκφράσει άποψη.

    "Ανώτεροι υπάλληλοι (το 63% απάντησε αρνητικά), αυτοαπασχολούμενοι (59%) καθώς και συνταξιούχοι (55%), είναι ιδιαίτερα αυστηροί όσον αφορά την ικανότητα του Ολάντ να εκπληρώσει τα προεδρικά του καθήκοντα", υπογραμμίζει το CSA.

    Το Ινστιτούτο αποκαλύπτει ότι "ο Φρανσουά Ολάντ θεωρείται καλός πρόεδρος από το 60% των ψηφοφόρων του στον πρώτο γύρο, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 6ης Μαΐου που έχει την ίδια γνώμη είναι 48%.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 26 και 27 Μαρτίου σε δείγμα 961 ανθρώπων ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι διαμένουν στη Γαλλία.

    Η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης του CSA πραγματοποιείται ύστερα από μια σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν συνεχή πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ, δέκα μήνες μετά τη νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί.

    [03] Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία επί τροπολογίας του υπ. Παιδείας

    Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία κατευθύνσεων στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου. Την ονομαστική ψηφοφορία έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

    Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης Εισαγωγικών Κατευθύνσεων αλλά και Κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τα Π.Δ. τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημίων κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (σ.σ. τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου Αθηνά).

    Επίσης με την τροπολογία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις καθώς και λοιπά συναφή θέματα (τίτλοι σπουδών εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 κλπ)

    [04] Σόιμπλε: Βρέθηκε η σωστή λύση για την ιδιαίτερη περίπτωση της Κύπρου

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Κύπρος είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και ότι η Ευρωπαϊκή 'Ενωση βρήκε τη σωστή λύση γι΄αυτήν με τη συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας 10 δισεκατομμυρίων σε συνδυασμό με την επιβολή απωλειών στους καταθέτες των τραπεζών.

    "Η Κύπρος είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Και εμείς βρήκαμε τη σωστή λύση", δήλωσε ο Σόιμπλε στο ραδιοσταθμό SWR.

    Ο γερμανός υπουργός τόνισε ακόμα ότι το Λουξεμβούργο έχει ένα εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο από την Κύπρο.

    "Οποιαδήποτε σύγκρισή τους θα ήταν παράλογη",΄υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

    [05] Υπόθεση Μπετανκούρ - Σαρκοζί: Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο δικαστής

    Μια απειλητική επιστολή συνοδευόμενη από άσφαιρα φυσίγγια, που προοριζόταν κυρίως για το δικαστή Ζαν-Μισέλ Ζαντί, ο οποίος διατύπωσε κατηγορίες κατά του πρώην προέρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε σχέση με την υπόθεση Μπετανκούρ, έφθασε χθες στην εισαγγελία του Μπορντό, έγινε γνωστό από έγκυρες πηγές.

    Οι απειλές στρέφονται και εναντίον άλλων μελών του συνδικάτου των δικαστών, το οποίο αποκάλυψε το θέμα.

    Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο τονίζει ότι "μετά τις υβριστικές δηλώσεις ορισμένων πολιτικών ύστερα από τη διατύπωση κατηγοριών σε βάρος του Νικολά Σαρκοζί και μετά την αμφισβήτηση της αμεροληψίας ενός εκ των δικαστών (δηλαδή του Ζαντί) από το δικηγόρο του Σαρκοζί, Τιερί Χερτσόγκ, ο δικαστής αυτός έλαβε επιστολή μαζί με άσφαιρα φυσίγγια, στην οποία διατυπώνονται καθαρά απειλές κατά της ζωής του ιδίου, της οικογένειάς του και μελών του συνδικάτου των δικαστών του οποίου είναι μέλος".

    Η εισαγγελία του Μπορντό δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα αυτό.

    [06] Πρεμιέρα για τη "Μεγάλη και θαυμαστή ιστορία του εμπορίου" του Ζοέλ Πομερά

    Διπλή η παρουσία του Ζοέλ Πομερά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Γάλλος δραματουργός και σκηνοθέτης, συστήνεται στο ελληνικό κοινό αυτοπροσώπως, σήμερα, με το έργο του «Η μεγάλη και θαυμαστή ιστορία του εμπορίου» και από τις 3 Απριλίου, με το βραβευμένο «Κύκλοι/Ιστορίες». Το πρώτο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία δική του και από τον δικό του θίασο «Λουί Μπρουγιάρ» και το δεύτερο, από την ελληνική ομάδα «Κανιγκούντα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

    Τα κείμενα του Πομερά «μας απαλλάσουν από τις βεβαιότητές μας, γιατί μας μετακινούν συνεχώς, μας προχωρούν και είναι ο λόγος που επανερχόμαστε σε αυτά, με την καινούργια παράσταση» ( οι Κανιγκούντα έχουν στο παρελθόν ανεβάσει το έργο του «Εμποροι»).

    Στη συνάντηση των δύο, χθες, με το κοινό, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ο Ζοέλ Πομερά παραδέχθηκε ότι αν δεν ήταν σκηνοθέτης θα ήθελε να είναι ανθρωπολόγος, «να μελετά τον άνθρωπο και τις προκατασκευασμένες πεποιθήσεις για τη ζωή, τον κόσμο και τα πράγματα, που μπορούν να φαίνονται αιώνια χωρίς να είναι». Στη «Μεγάλη και θαυμαστή ιστορία του εμπορίου», μιλά για το τέλος των ιδεολογιών, τα όρια της ηθικής, την χαμένη ουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

    Δύο ιστορίες σε δύο διαφορετικές εποχές ξετυλίγονται επί σκηνής. Η πρώτη τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπου τέσσερις πλασιέ προσπαθούν να μυήσουν έναν νεαρό ιδεαλιστή στα κόλπα της δουλειάς. Εκείνος, όμως, επηρεασμένος από τα ιδεώδη του Μάη του '68, αρνείται να αποδεχτεί τους νόμους της αγοράς.

    Στη δεύτερη ιστορία, σαράντα χρόνια μετά, στις αρχές του 21ου αιώνα, ο αλλοτινός ιδεαλιστής έχει μεταμορφωθεί σε παντοδύναμο έμπορο και προσπαθεί να μυήσει τέσσερις άλλους άντρες, χρεοκοπημένους και παροπλισμένους από την αγορά εργασίας, σε μια καταναλωτική λογική.

    Πραγματικό, φαντασιακό, κοινωνική κριτική, η έννοια της αμφισβήτησης, είναι συστατικά της δραματουργίας του Γάλλου καλλιτέχνη.

    [07] Ο επερχόμενος «κομήτης του αιώνα» ISON ίσως είναι σκέτη απογοήτευση!

    Ο πρόσφατα ανακαλυφθείς κομήτης ISON, o οποίος πλησιάζει συνεχώς τη Γη και, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, αναμενόταν να κάνει μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση φέτος το φθινόπωρο, ίσως τελικά απογοητεύσει όσους περιμένουν να δουν το «θέαμα του αιώνα», καθώς, όπως δείχνουν οι νέες παρατηρήσεις δεν γίνεται ολοένα πιο φωτεινός, όπως θα έπρεπε. Η φωτεινότητά του παραμένει στάσιμη εδώ και λίγους μήνες, με συνέπεια να εκφράζονται τώρα πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις ότι πιθανώς το θέαμα αναβάλλεται. Οι αστρονόμοι έχουν ήδη ενδείξεις ότι ο πυρήνας του κομήτης δεν είναι «υγιής», σύμφωνα με το Space.com.

    Ο κομήτης ISON (επίσημα γνωστός ως C/2012 S1) ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 από ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους και σήμερα απέχει από τη Γη περίπου 621 εκατ. χιλιόμετρα. Στις 28 Νοεμβρίου 2013 ο κομήτης θα πλησιάσει μόλις στα 1,2 εκατ. χλμ. από τον Ήλιο και παραμένει αβέβαιο τι θα συμβεί τότε, δηλαδή αν θα επιβιώσει και σε ποιά κατάσταση από αυτό το πέρασμα κοντά στην καυτή «ανάσα» του άστρου μας, η θερμοκρασία της οποίας ξεπερνά τους 555.000 βαθμούς Κελσίου.

    Ένας κομήτης που έχει καλή «συμπεριφορά», δηλαδή γίνεται όλο και λαμπρός όσο πλησιάζει τον Ήλιο, κατά τους επιστήμονες, είναι πιο πιθανό να επιζήσει σε σχέση με ένα κομήτη που αποκτά αυξημένη φωτεινότητα με πολύ αργό ρυθμό ή δεν λάμπει καθόλου. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, μπορεί τα πτητικά υλικά του πυρήνα του κομήτη, τα οποία έδωσαν αρχικά τη λαμπρή όψη του, να έχουν εξαντληθεί ήδη καθώς βρίσκεται μακριά στο διάστημα, πολύ προτού πλησιάσει τη Γη και τον Ήλιο. Αν αυτό συμβεί, ο κομήτης, αντί για μια θεαματική ουρά, δεν θα είναι παρά ένας μικρός και σκοτεινός βράχος, που μπορεί ακόμα και να διαλυθεί καθώς προσεγγίζει τον Ήλιο.

    Αυτό το απαισιόδοξο σενάριο εξετάζουν τώρα ορισμένοι αστρονόμοι, οι οποίοι βλέπουν ότι η φωτεινότητα του κομήτη από +17,3 πέρυσι τον Οκτώβριο έχει τώρα αυξηθεί μόλις στο +15,5 (η κλίμακα φωτεινότητας των ουρανίων σωμάτων είναι αντίστροφη, συνεπώς οι μικρότεροι αριθμοί αντιπροσωπεύουν πιο λαμπερά αντικείμενα στον ουρανό, ενώ όταν οι αριθμοί γίνονται αρνητικοί, δηλαδή κάτω από το μηδέν, τότε η φωτεινότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη). Ο κομήτης σήμερα, με την κοντή ουρά του, είναι αχνά ορατός από τη Γη μόνο σε κατασκότεινους ουρανούς και με τηλεσκόπια τουλάχιστον των 30 ιντσών.

    [08] Χίλια εξακόσια λίτρα τηγανόλαδων "ταξιδεύουν" στην Κοζάνη για βιοκαύσιμο

    Χίλια εξακόσια ακόμη λίτρα τηγανόλαδων "ταξιδεύουν"σήμερα στην Κοζάνη προκειμένου να παραδοθούν στο Εργαστήριο Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και να μετατραπούν, στη συνέχεια, σε πολύτιμο βιοκαύσιμο. Η ποσότητα αυτή αποτελεί προϊόν της διαδικασίας συλλογής που ξεκίνησε το 2010 και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών. Συγκεκριμένα έχουν συλλεχθεί συνολικά 3.460 λίτρα μαγειρικών ελαίων από 1.343 νοικοκυριά ενώ το 2012 έκλεισε με αύξηση των ποσοτήτων του λαδιού που συγκεντρώθηκε κατά 200,76% σε σχέση με το 2011.

    Τελευταία, μάλιστα, εκτός από τους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Καλαμαριάς που είχαν απευθυνθεί νωρίτερα για συνεργασία στο δήμο Νεάπολης - Συκεών, αιτήματα για μεταφορά τεχνογνωσίας σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος διατύπωσαν επίσης οι δήμοι Αγίας Παρασκευής Αττικής, Ηρακλείου Αττικής, Μοσχάτου - Ταύρου και Αποκορώνου Χανίων καθώς και σχολεία από την Κυλλήνη και την Ανδραβίδα Ηλείας.

    Κατά τηνσημερινή παράδοση των 1.600 λίτρων, οι υπεύθυνοι του δήμου θα παραλάβουν 350 λίτρα βιοντίζελ που παρασκευάστηκε στην Κοζάνη και θα αξιοποιηθεί για τη θέρμανση του 1ου νηπιαγωγείου Πεύκων.

    Στο μεταξύ, εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών για την παραγωγή βιοκαυσίμου από τα συλλεγόμενα τηγανέλαια πραγματοποιεί ο Δήμος Κοζάνης σε όλα τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται εντός των ορίων του. Συγκεκριμένα, το τμήμα ανακύκλωσης προμηθεύει τους μαθητές με δοχεία συλλογής για να τοποθετήσουν τα τηγανέλαια από τις οικίες τους, καλώντας τους μαθητές με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν και τους γονείς τους.

    [09] Μεταβολισμός, φλεγμονές και στρες "αναστατώνουν" τον ύπνο μας

    Η σημασία του ύπνου για την μνήμη και την μάθηση, καθώς επίσης για τη σωματική και ψυχική υγεία, αποτέλεσε το αντικείμενο επιστημονικής ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Την πρωτοβουλία είχαν τέσσερεις συνεργαζόμενοι φορείς, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου, σε συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό «Dana Alliance for Brain», στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου στις 21 Μαρτίου.

    Ο παιδίατρος Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε η επιστήμη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι διαταραχές του ύπνου οφείλονται σε διαταραχές του μεταβολισμού, σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και στο στρες. Καταστάσεις όπως οι λοιμώξεις, οι φλεγμονώδεις παθήσεις και η παχυσαρκία, συχνά συνδέονται με την υπερβολική ημερήσια υπνηλία και κόπωση, ενώ καταστάσεις στρες, όπως η ανησυχία, οι αγχώδεις διαταραχές και η μελαγχολική κατάθλιψη, συσχετίζονται συχνά με τις διαταραχές του ύπνου (αϋπνία, ξύπνημα νωρίς το πρωί, συχνές αφυπνίσεις μέσα στη νύχτα κλπ.).

    Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μόνο μετά την ηλικία των 30-35 ετών αρχίζουν οι αϋπνίες, ενώ η σύγχρονη νέα γενιά κοιμάται κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες λιγότερες από ό,τι οι προηγούμενες γενιές πριν μερικές δεκαετίες. Μεταξύ των 60 έως 75 ετών οι άνθρωποι νιώθουν τη λιγότερη υπνηλία, ενώ μετά τα 75 η υπνηλία αυξάνεται απότομα και γίνεται έντονη, όπως συμβαίνει και κατά την εφηβεία. Είπε ακόμα ότι ο μεσημεριανός ύπνος βοηθάει, χωρίς όμως να αναπληρώνει πλήρως την απώλεια του βραδινού ύπνου.

    Ο ψυχίατρος Δημήτρης Δικαίος, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική) και υπεύθυνος της Μονάδας Μελέτης του Ύπνου στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, τόνισε ότι η διάρκεια του φυσιολογικού ύπνου ελαττώνεται σταδιακά μέχρι το τέλος της εφηβείας, οπότε οι ανάγκες για ύπνο εξισώνονται με αυτές των ενηλίκων, οι οποίες είναι περίπου 7,5 έως οκτώ ώρες μέσα στο 24ωρο. Τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει η ίδια «φυσιολογική» διάρκεια ύπνου για όλους τους ενήλικους, καθώς μερικοί είναι εντάξει με πέντε ώρες, ενώ άλλοι χρειάζονται εννέα έως δέκα ύπνου.

    [10] Ο Μαντέλα νοσηλεύτηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού

    O πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, νοσηλεύτηκε τη νύχτα καθώς παρουσίασε υποτροπή της αναπνευστικής λοίμωξης από την οποία ταλαιπωρείται, ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική προεδρία σήμερα το πρωί.

    "Οι γιατροί εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση και μεριμνούν ώστε κατά τη νοσηλεία του να δίδεται η μέγιστη φροντίδα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον εθνικό ήρωα, σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. "Καλούμε το νοτιοαφρικανικό λαό και όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για τον αγαπημένο μας Μαντίμπα (όπως ονομάζεται η φυλή του Μαντέλα) και για την οικογένειά του. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η υγεία του", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

    Η προεδρία, η οποία δεν διευκρινίζει πού νοσηλεύτηκε ο Μαντέλα, καλεί για άλλη μια φορά τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις "ιδιωτικές στιγμές" του νομπελίστα Ειρήνης "για να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους".

    Στις αρχές Μαρτίου ο Μαντέλα είχε νοσηλευτεί για ένα 24ωρο. Η προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο για εξετάσεις ρουτίνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 March 2013 - 8:30:23 UTC