Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απορρίφθηκε από την κυπριακή Βουλή το νομοσχέδιο για το "κούρεμα"
  • [02] Η Κύπρος στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών
  • [03] Αρχίζει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών στην Ιταλία
  • [04] Αναβλήθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Φιλανδία
  • [05] Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο
  • [06] "Αντισυνταγματική η δέσμευση λογαριασμών από το ΣΔΟΕ"
  • [07] ΑΕΚ: Εκτός ομάδας έως το τέλος της σεζόν ο Κατίδης

  • [01] Απορρίφθηκε από την κυπριακή Βουλή το νομοσχέδιο για το "κούρεμα"

    Με μεγάλη πλειοψηφία η κυπριακή Βουλή καταψήφισε το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Κατά τάχθηκαν 36 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και τον ανεξάρτητο Ζαχαρία Κουλία.

    Οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπό παραίτηση φέρεται να τελεί ο υπουργός Οικονομικών της ΚύπρουΑναπόφευκτη η επιβολή τέλους στις καταθέσεις στην Κύπρο, λέει ο Γ. Ντάισελμπλουμ,"Η Κύπρος πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της" , δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ,

    Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί "μόνο με την τρόικα", δήλωσε η Α. Μέρκελ,Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην ΕΕ χαρακτηρίζει "αναγκαστική απαλλοτρίωση" το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων

    [02] Η Κύπρος στο επίκεντρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών

    Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    Προηγήθηκεσυνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για την Κύπρο, ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη λύση που προτείνεται πλέον ως "τη λιγότερο επώδυνη".

    Η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

    Όσον αφορά τις επαφές με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα, ενώ επέμεινε στη θέση του πως το τέλος ακινήτων θα πρέπει και το 2013 να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς αυτή είναι, όπως είπε, "η πιο ρεαλιστική λύση".

    [03] Αρχίζει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών στην Ιταλία

    Αύριο το πρωί αρχίζει διαβουλεύσεις ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με την δημόσια ραδιοφωνία της RAI είναι πιθανόν να δοθεί μια πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ως την Παρασκευή.

    Ως τώρα με δεδομένη την πολιτική κατάσταση δυο είναι τα πιθανότερα σενάρια.

    Το πρώτο προβλέπει την ανάθεση της εντολής στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερ-Λουίτζι Μπερσάνι. Ως γνωστόν συμμαχία της κεντροαριστεράς διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία στην βουλή, αλλά όχι στην γερουσία. Ο Μπερσάνι θα προσπαθήσει εκ νέου να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο. Αν, όμως, ο Ιταλός ηθοποιός και νέος πολιτικός εμμείνει στην άρνησή του ?κάτι που μοιάζει πολύ πιθανό?, η προσπάθεια της κεντροαριστεράς θα είναι αδύνατο να ευοδωθεί.

    Το δεύτερο σενάριο, για να αποφευχθεί μια άμεση επιστροφή στις κάλπες, είναι ο σχηματισμός μιας λεγόμενης «κυβέρνησης του προέδρου της Δημοκρατίας»: τον πρωθυπουργό θα επιλέξει ο Ναπολιτάνο, ώστε να προωθηθούν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές ?ιδίως του εκλογικού νόμου? και να παρασχεθεί στήριξη στην οικονομία.

    [04] Αναβλήθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Φιλανδία

    Αναβάλλεται το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις 22-24 Μαρτίου στη Φιλανδία. Στη σκανδιναβική χώρα, ο πρωθυπουργός θα είχε επίσημη συνάντηση με τη φιλανδική πολιτική ηγεσία και θα συμμετείχε σε διάσκεψη με έξι Ευρωπαίους πρωθυπουργούς.

    [05] Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

    «Η κλιμάκωση της επίθεσης αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων της Κυπριακής εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν περιορίζεται στο κούρεμα των λαϊκών καταθέσεων», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    Και σημειώνεται ότι αυτό «είναι αποτέλεσμα αφενός της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Προστίθεται δε ότι «οι εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα, αποκαλύπτουν ότι η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν λύση σωτηρίας και λαϊκής ευημερίας, όπως προπαγανδίζονταν».

    [06] "Αντισυνταγματική η δέσμευση λογαριασμών από το ΣΔΟΕ"

    Με μια απόφαση «βόμβα» όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς και τραπεζοοικονομικούς κύκλους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική εκείνη ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων κ.λπ.

    Ειδικότερα, το Δ' Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγητής η πάρεδρος Ουρανία Νικολαράκου) με την υπ' αριθμ. 1032/2013 απόφασή του έκρινε αντίθετη στα άρθρα 5 (δικαίωμα συμμετοχής στην οικονομική κ.λπ. ζωή της χώρας), 17 (προστασία της ιδιοκτησίας) και 25 (αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου), καθώς επίσης έκρινε αντίθετη και στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (προστασία της περιουσίας) τη διάταξη του άρθρου 30 (παράγραφος 5 περίπτωση ε') του Ν. 3296/2004 που προβλέπει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας.

    Πάντως, λόγω της αντισυνταγματικότητας το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    [07] ΑΕΚ: Εκτός ομάδας έως το τέλος της σεζόν ο Κατίδης

    Εκτός ομάδας έθεσε προσωρινά η ΑΕΚ τον Γιώργο Κατίδη για τον ναζιστικό χαιρετισμό του στο ματς με τη Βέροια. Ουσιαστικά η ΠΑΕ με τη σημερινή ανακοίνωσή της, ανοίγει την πόρτα της επανένταξης στο νεαρό διεθνή, καθώς τον τιμωρεί με αποκλεισμό έως το τέλος της σεζόν κι ενώ απομένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

    Αναλυτικά: «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτιμώντας τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της Γιώργου Κατίδη στον σαββατιάτικο αγώνα της ομάδας μας, καθώς επίσης και την απολογία του που είδε το φως της δημοσιότητας για το επίμαχο περιστατικό, θέτει τον ποδοσφαιριστή εκτός ομάδας μέχρι τέλους της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, αντιλαμβανόμενο την αλγεινή εικόνα που προκλήθηκε εκ της συμπεριφοράς του και επιβάλλει σε αυτόν το ανώτερο δυνατό χρηματικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Η περαιτέρω συνέχεια του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ θα κριθεί από το Δ.Σ. το καλοκαίρι, αφού θα έχει δοθεί αφενός η δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή όλο αυτό τον χρόνο να αποδείξει εμπράκτως ότι η συμπεριφορά του ήταν απόρροια επιπολαιότητας και ανωριμότητας και αφετέρου εάν η πιθανή επανένταξή του στην ομάδα είναι εφικτή χωρίς κραδασμούς στους κόλπους της ΑΕΚ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 March 2013 - 18:30:21 UTC