Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ίσως δεν είναι πλέον δυνατή η ταρίχευση της σορού του Τσάβες
  • [02] Ο Φάμπιους εντείνει τις πιέσεις για άρση του εμπάργκο προμήθειας όπλων στη Συρία
  • [03] Σχέδια για απόπειρα δολοφονίας του Ε. Καπρίλες αποκάλυψε ο Ν. Μαδούρο

  • [01] Ίσως δεν είναι πλέον δυνατή η ταρίχευση της σορού του Τσάβες

    Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να μην είναι δυνατή πλέον η ταρίχευση της σορού του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, όπως είχε προγραμματιστεί, διότι η διαδικασία θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα.

    Ο Τσάβες πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 58 ετών μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην στρατιωτική ακαδημία του Καράκας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παραστεί ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως ηγέτη της χώρας.

    Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ταρίχευση της σορού του Τσάβες, με τον ίδιο τρόπο που είχαν ταριχευτεί τα σώματα των σοβιετικών ηγετών Λένιν και Στάλιν και του Κινέζου Μάο Τσε Τουνγκ.

    «Ρώσοι και Γερμανοί επιστήμονες έχουν καταφθάσει στη Βενεζουέλα για την ταρίχευση του Τσάβες και μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει πλέον, διότι η διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ίσως τελικά να μην είναι εφικτό», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. «Βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας. Είναι περίπλοκο αλλά είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω».

    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση, ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν κατέστη δυνατή η ταρίχευση της σορού του Τσάβες.

    Παγκόσμιοι ηγέτες και διασημότητες παρευρέθησαν στην κηδεία του Τσάβες, την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Την Παρασκευή, το σώμα του «κομαντάντε» πρόκειται να μεταφερθεί από τη στρατιωτική ακαδημία σε μουσείο στην κορυφή ενός λόφου με θέα το προεδρικό μέγαρο.

    [02] Ο Φάμπιους εντείνει τις πιέσεις για άρση του εμπάργκο προμήθειας όπλων στη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, συνεχίζει τις πιέσεις του για άρση της απαγόρευσης προμήθειας όπλων στη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Πρέπει να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα και να επιτρέψουμε στο συριακό λαό να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια σε αυτό το αιματοβαμμένο καθεστώς. Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τη Συμμαχία, τους ηγέτες και τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας με κάθε δυνατό μέσο», ανέφερε ο Φαμπιούς στην καθημερινή εφημερίδα Λιμπερασιόν.

    Η Γαλλία και Βρετανία επιθυμούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να τροποποιήσει το εμπάργκο για τα όπλα, που αποτελεί μέρος ενός πακέτου κυρώσεων το οποίο αναθεωρείται κάθε τρεις μήνες. «Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ότι δεν έχουμε πλέον καμία άλλη επιλογή από την άρση του εμπάργκο των όπλων προς όφελος της Συμμαχίας», δήλωσε ο Φαμπιούς.

    [03] Σχέδια για απόπειρα δολοφονίας του Ε. Καπρίλες αποκάλυψε ο Ν. Μαδούρο

    Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε την Τετάρτη ότι «ακροδεξιά» στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Έχουμε εντοπίσει σχέδια της ακροδεξιάς που συνδέονται με τις ομάδες των Ρότζερ Νοριέγκα και Όττο Ράιχ, (πρώην αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους) και σχετίζονται με απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο Μαδούρο.

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση είχε στείλει αξιωματούχους προκειμένου να συναντηθούν με την ομάδα του Καπρίλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2013 - 0:30:23 UTC