Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στα Εξάρχεια
  • [02] Mπάγερν και Μάλαγα πήραν το εισιτήριο για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [03] Ο Παύλος Χρηστίδης νέος Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

  • [01] «Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στα Εξάρχεια

    Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή άλλες εγκληματικές ενέργειες, τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν χτες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πορτ μπαγκάζ νοικιασμένου αυτοκινήτου, σε ιδιωτικό γκαράζ, κατά τη διάρκεια έρευνας σε κρησφύγετο στα Εξάρχεια.

    Αυτό προέκυψε από την βαλλιστική έρευνα που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    [02] Mπάγερν και Μάλαγα πήραν το εισιτήριο για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

    Η Μπάγερν Μονάχου παρά την εντός έδρας ήττα της από την Άρσεναλ με 2-0 προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ αφού είχε κερδίσει τους «κανονιέρηδες» με 3-1 στο Λονδίνο.

    Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να αιφνιδιάσει του «Βαυαρούς» αφού προηγήθηκε μόλις στο 3΄ με κοντινό πλασέ του Ζιρού αλλά στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Και παραλίγο η Μπάγερν να πληρώσει την αστοχία της αφού στο 86΄ ο Μερτεζάκερ με κεφάλια μετά από κόρνερ έκανε το 2-0 δίνοντας και πάλι ελπίδες στην Αρσεναλ για πρόκριση. Ο χρόνος όμως που απέμενε για την λήξη του αγώνα δεν ήταν αρκετός ώστε οι Άγγλοι να κάνουν μια ιστορική ανατροπή και έτσι η Μπάγερν πέρασε στα προημιτελικά του θεσμού.

    Η ονειρεμένη πορεία της Μάλαγα θα συνεχιστεί και στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι νίκησε 2-0 την Πόρτο στο "Ροζαλέδα", ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 της Πορτογαλίας και έκλεισε θέση για την κλήρωση της Παρασκευής, στη Νιόν.

    Η Μάλαγα θα μπορούσε από πολύ νωρίς να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά ο Ριτσόλι ακύρωσε εσφαλμένα γκολ του Σαβιόλα, στο 39ο λεπτό. Η τάξη... αποκαταστάθηκε στο 41΄ με το ασύλληπτο σουτ του Ισκο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελτον. Η Μάλαγα ήταν στη θέση του οδηγού, δεν απειλήθηκε, ενώ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν στο 49΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντεφούρ. Στο 79΄ με κεφαλιά-δυναμίτη του Ρόκε Σάντα Κρους, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (!) πέτυχε κάτι που στην αρχή της σεζόν έμοιαζε ακατόρθωτο: να προκριθεί στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [03] Ο Παύλος Χρηστίδης νέος Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ

    Ο 28χρονος Παύλος Χρηστίδης, μοναδικός υποψήφιος, αναδείχτηκε νέος Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 94 ψήφους από 97 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου που ψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.

    Κατά τη σημερινή διαδικασία της συγκρότησης του Κεντρικού Συμβουλίου σε Σώμα, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, εξελέγη επιπλέον η 17μελής Εκτελεστική Γραμματεία, καθώς επίσης και η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης της Νεολαίας.

    Σύμφωνα με πρακτικά που έδωσε στη δημοσιότητα η Νεολαία, από τα 101 άτομα που αποτελούν συνολικά το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία 97.

    Για την ανάδειξη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νεολαίας, ψήφισαν 97, με ισάριθμα έγκυρα ψηφοδέλτια, και εκλέγονται κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας οι: Καρβούνης 'Αρης, Βουγιουκαλάκης Μανόλης, Μπελτεγρής Χάρης, Αγραφιώτης Αλέξανδρος, Καλαφάτης Τάσος, Παπαγεωργίου Σωτήρης, Πετριτζίκης Μαργαρίτης, Τουραλής- Σμυρνιώτης Φίλιππος, Μπυρίτης Δημήτρης, Τσιρώνης Βασίλης, Χουρτιρούδης Γιώργος, Νόνας Σωτήρης, Σμπιλίρη Κρυσταλλία, Βιλαδέρης Χάρης, Μπόλλας Αντώνης, Βυζά Ηρώ, Κολιογιάννη Δήμητρα.

    Ως αναπληρωματικοί κατατάσσονται κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας οι: Καλόγριας Δημήτρης, Παπαγόρας Αντώνης, Κουτσαύλη Εύη και Λαμπρινόπουλος Νίκος.

    Για την ανάδειξη της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 97 με ισάριθμα έγκυρα ψηφοδέλτια. Κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας εκλέγονται οι: Χρυσοφίλη Κατερίνα, Παπαγόρας Δημήτρης, Πιτσάκη Μοσχούλα, Σφέτσος Σπύρος, Σπυράτος Πολύδωρος

    Η διαδικασία, η οποία ήταν "κλειστή", ξεκίνησε, κατά πληροφορίες, με τοποθέτηση-απολογισμό από τον τέως Γραμματέα της Νεολαίας, Κώστα Πανταζή, καθώς επίσης και με τοποθέτηση του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος μετέφερε και το χαιρετισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

    [04] Μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

    Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας έχουν προγραμματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αφενός για τη διευκόλυνση όσων πολιτών μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου για την πρόληψη ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

    Σε ό,τι αφορά την Τροχαία, όλες οι υπηρεσίες της χώρας θα είναι σε επιφυλακή, θα υπάρχει έντονη παρουσία στα σημεία του εθνικού δικτύου που σημειώνονται συνήθως πολλά τροχαία ατυχήματα, θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται (οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, διόδια, κ.λ.π.), ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις.

    Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:

    -Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.

    -Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.

    -Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

    Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλους τους χώρους συνάθροισης πολιτών, όπως εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2013 - 22:30:25 UTC