Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από τη μάχη»
  • [02] Υβριδικοί πληθυσμοί κουνουπιών ευθύνονται για την εξάπλωση του ιού του Δ. Νείλου
  • [03] "Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός ευρώ", λέει ο Μπέπε Γκρίλο
  • [04] Ευρωπαϊκά συνδικάτα εναντίον λιτότητας
  • [05] Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» την Κύπρο
  • [06] Σε 2-3 μήνες το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [07] Καταθέτει η Ε. Φερτάκη που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με μεγάλο λογαριασμό
  • [08] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αναζητά μιά νέα επικοινωνιακή φόρμουλα για τα προαποφασισμένα μέτρα
  • [09] Επιβεβαιώνεται η επίσκεψη Ρεχάγκελ ως απεσταλμένου καλής θέλησης της Α. Μέρκελ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από τη μάχη»

    Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας, που οργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με τη συμμετοχή κεντροδεξιών νεολαιών από όλη την Ευρώπη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    «Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοίρα της.

    Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες, τόνισε όμως πως η κυβέρνηση και η κοινωνία έχει αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους.

    Όσον αφορά τα φαινόμενα βίας ο κ. Σαμαράς ζήτησε την καταδίκη τους, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «αν της δώσουμε χώρο θα διαλύσει την κοινωνία».

    «Δεν φοβούμαστε να αντιπαρατεθούμε σε όσους προτάσσουν τη βία γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης» τόνισε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας την άποψη πως η «αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο και η άκρα δεξιά δηλητηριάζει τον κόσμο και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και δηλητηριάζουν την κοινωνία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [02] Υβριδικοί πληθυσμοί κουνουπιών ευθύνονται για την εξάπλωση του ιού του Δ. Νείλου

    Υβριδικοί πληθυσμοί κουνουπιών στη Βόρεια Ελλάδα που ταυτοποιήθηκαν από ερευνητές του πανεπιστημίου Κρήτης, είναι πιθανόν να ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου που καταγράφηκε το 2010.

    Πορτογάλοι και Έλληνες ερευνητές μελέτησαν συστηματικά τα κουνούπια φορείς του Ιού του Δυτικού Νείλου, στη Θεσσαλονίκη και τον Μαραθώνα, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σοβαρές επιδημίες του ιού στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, με 262 κρούσματα και 35 θανάτους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το 2010.

    Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία μοριακής βιολογίας ταυτοποιήθηκαν γενετικά κουνούπια του γένους Culex από τις περιοχές των κρουσμάτων και αντίστοιχες οικο-εντομολογικά εστίες στο Μαραθώνα, όπου δεν υπήρχαν κρούσματα τη συγκεκριμένη περίοδο.

    [03] "Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός ευρώ", λέει ο Μπέπε Γκρίλο

    «Η Ιταλία είναι ήδη de facto εκτός ευρώ», δηλώνει ο επικεφαλής της κίνησης «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία, Μπέπε Γκρίλο, σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt. Προτείνει μάλιστα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Διαδίκτυο προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη.

    «Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες θα κρατήσουν την Ιταλία μόνο μέχρι να πάρουν πίσω τις επενδύσεις των τραπεζών τους σε ιταλικά ομόλογα. Έπειτα, θα μας πετάξουν σαν καυτή πατάτα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίλο και διερωτάται «γιατί πλούτισε μόνο η Γερμανία;», ενώ εκφράζει επιφύλαξη για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία, όπως λέει, δεν διαθέτει κοινή πολιτική ούτε για την πληροφόρηση ούτε για την φορολογία ούτε για την μετανάστευση.

    Ο ίδιος ωστόσο δεν αυτοπροσδιορίζεται ως πολέμιος της Ευρώπης. «Είπα μόνο ότι θέλουμε να έχουμε ένα σχέδιο Β' για την Ευρώπη», δηλώνει και ζητά περισσότερη δημοκρατία, με την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στο Διαδίκτυο.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκρίλο εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, τον οποίο χαρακτηρίζει «δικηγόρο που κάνει αναγγελία πτώχευσης στο όνομα των τραπεζών», καθώς, όπως επισημαίνει, αντί να περιορίσει τους πλούσιους και το κράτος, επιβάλλει υψηλούς φόρους στους πολίτες.

    [04] Ευρωπαϊκά συνδικάτα εναντίον λιτότητας

    Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα κάλεσαν σε διαδηλώσεις «εναντίον της λιτότητας» αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για να σταλεί ένα μήνυμα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι θα συναντηθούν για μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αφιερωμένη στην οικονομική «ανάκαμψη».

    Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, το μεσημέρι, που πάντως δεν παρουσιάζεται σαν μαζική διαδήλωση, στο Παρκ ντι Σενκαντενέρ (Πάρκο της Πεντηκονταετίας), μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου πρόκειται να γίνει η σύνοδος των 27 την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Γερμανοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Πορτογάλοι και Ισπανοί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι θα είναι παρόντες στη συγκέντρωση, στην οποία καλεί η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (CES), στην οποία συμμετέχουν 85 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 10 συνομοσπονδίες από 36 χώρες.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» την Κύπρο

    Αποπνιχτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλη την Κύπρο, από την αφρικανική σκόνη που «πνίγει» το νησί. Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά και δερματικά νοσήματα, οι οποίοι παρουσιάζουν έξαρση των συμπτωμάτων τους, ενώ η σκόνη αποτελεί και έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα για τα άτομα με αλλεργίες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, στις οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων, με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμαίνονται μεταξύ 76 και 337 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

    Τα μικροσωματίδια της σκόνης, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να ερεθίσουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα (μύτη, φάρυγγα κ.λπ.), το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα (πνεύμονες) και τα μάτια.

    [06] Σε 2-3 μήνες το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Δύο με τρεις μήνες θα χρειαστεί το ΣΔΟΕ για να συντάξει και να στείλει στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ένα ολοκληρωμένο πόρισμα για τους λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Αυτό φέρεται να είπε ο προϊστάμενος περιφερειακών επενδύσεων του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Μαντούβαλος στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαντούβαλος που επισκέφθηκε τον κ. Μαρκογιαννάκη στο γραφείο του για να τον ενημερώσει, ανέφερε ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έχει στείλει όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών των τεσσάρων συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ωστόσο, όπως εξήγησε, λόγω της πολυπλοκότητας των στοιχείων απαιτείται μεγάλος χρόνος για την επεξεργασία και ομογενοποίηση τους.

    Με αυτά τα νέα δεδομένα, η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της.

    Σημειώνεται ότι χθες, τα μέλη της Επιτροπής, μετά την υποβολή γραπτού υπομνήματος από τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου και την άρνηση τους να παρουσιαστούν ενώπιων των μελών της, είχαν αποφασίσει να αναμένουν το πόρισμα του ΣΔΟΕ, και μετά να εξετάσουν ακόμα και το ενδεχόμενο για βίαιη προσαγωγή τους σε περίπτωση που κρίνουν ότι πρέπει να καταθέσουν και δεν ανταποκριθούν στο αίτημα τους.

    [07] Καταθέτει η Ε. Φερτάκη που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με μεγάλο λογαριασμό

    Με τη μάρτυρα Ελένη Φερτάκη, το όνομα της οποίας εμφανίζεται στη «λίστα Λαγκάρντ» με μεγάλο λογαριασμό, συνεχίζει τις εργασίες της από το πρωί η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Η κ. Φερτάκη κλήθηκε να καταθέσει καθώς, σύμφωνα με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων του ΣΔΟΕ που έστειλαν στην Επιτροπή, ο φάκελός της στο cd με τους λογαριασμούς ήταν ένας από αυτούς που ανοίχτηκαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2011, όταν η λίστα ήταν στο υπουργείο Οικονομικών.

    Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με τον προϊστάμενο περιφερειακών επενδύσεων του ΣΔΟΕ, Παναγιώτη Μαντούβαλο, προκειμένου να ενημερωθεί πότε ακριβώς θα σταλεί το αναλυτικό πόρισμα του Σώματος για τους λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

    [08] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αναζητά μιά νέα επικοινωνιακή φόρμουλα για τα προαποφασισμένα μέτρα

    Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα δεν αναζητά παρά μια καινούρια επικοινωνιακή φόρμουλα για τα προαποφασισμένα μέτρα, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

    Σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «για μια ακόμη φορά οι περίφημες εμπλοκές στις συζητήσεις με την τρόικα εκφράζουν τις διαφωνίες για το πώς θα υλοποιηθούν τα μνημονιακά μέτρα και όχι διαφωνίες επί της ουσίας του προγράμματος». «Δυστυχώς, όμως, για αυτήν», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η πραγματικότητα την διαψεύδει πανηγυρικά. Η δέσμευση στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος και το ψηφισμένο τρίτο μνημόνιο είναι η πυξίδα μιας κυβέρνησης που προχωρά χωρίς κανένα ενδοιασμό στην υλοποίηση ενός καταστροφικού προγράμματος λιτότητας που έχει αφήσει μέχρι στιγμής 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 500.000 νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα».

    Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία αποτελεί η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με βασικούς άξονες τη στήριξη της ανάπτυξης, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    [09] Επιβεβαιώνεται η επίσκεψη Ρεχάγκελ ως απεσταλμένου καλής θέλησης της Α. Μέρκελ

    Με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, ο συνεργάτης του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, επιβεβαίωσε την είδηση πως ο Γερμανός προπονητής, που σύνδεσε το όνομα του με την μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής ποδοσφαίρου, την κατάκτηση του EURO 2004, έρχεται στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα, ως απεσταλμένος καλής θέλησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μεταφέρει μήνυμα φιλίας επισκεπτόμενος κυβερνητικά στελέχη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Τοπαλίδης παράλληλα μετέφερε τους χαιρετισμούς του τέως ομοσπονδιακού τεχνικού στους Ελληνες φιλάθλους, επιβεβαιώνοντας τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που αισθάνεται ως Γερμανός πολίτης και φίλος της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 March 2013 - 12:30:22 UTC