Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Gazprom για συνάντηση με Α. Σαμαρά
  • [02] Χειμώνας, η εποχή του υγιούς σπέρματος
  • [03] Νέα συλλαλητήρια ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
  • [04] Τη Μόσχα θα επισκεφθεί ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών
  • [05] Διερευνητικές επαφές Ντάουνερ με Αναστασιάδη - Έρογλου
  • [06] Επεισόδια με δυο τραυματίες, ο ένας από μαχαίρι, στο γήπεδο του Πανελληνίου
  • [07] Νέες εικαστικές δράσεις σε «Κοινή Θέα», στο Εθνικό Θέατρο
  • [08] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη λόγω των σκουπιδιών
  • [09] Χρ. Πισσαρίδης: Αν δεν γίνουν αποδεκτά τα μέτρα της τρόικας δεν θα υπογραφεί μνημόνιο για την Κύπρο
  • [10] Οφείλουμε να υποδεχθούμε νέες μεγάλες επενδύσεις, δήλωσε ο Στ. Σταυρίδης
  • [11] Κορυφαίος ο Κουφός στη νίκη των Νάγκετς επί των Φοίνιξ Σανς

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Gazprom για συνάντηση με Α. Σαμαρά

    Τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, δέχεται σήμερα στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η συνάντηση γίνεται ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ και ενώ είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ρωσικών συμφερόντων.

    [02] Χειμώνας, η εποχή του υγιούς σπέρματος

    Ο χειμώνας είναι η εποχή του έτους όπου το σπέρμα των υγιών ανδρών βρίσκεται στην καλύτερη και πιο υγιεινή, άρα και πιο γόνιμη, φάση του, ενώ από την άνοιξη αρχίζει σιγά-σιγά να πέφτει η ποιότητά του, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές συνέλλεξαν και ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από σχεδόν 6.500 άνδρες που είχαν προσφύγει σε κλινικές γονιμότητας. Από αυτούς, οι περίπου 5.000 είχαν υγιές σπέρμα και οι 1.500 προβληματικό (π.χ. με λιγότερα σπερματοζωάρια).

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σπέρμα των ανδρών περιέχει μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων και ότι, παράλληλα, αυτά είναι καλύτερης ποιότητας (πιο κινητικά και με λιγότερες μορφολογικές ανωμαλίες) κατά τους χειμωνιάτικους μήνες, ενώ από την άνοιξη αρχίζει η σταδιακή μείωση της ποιότητας του σπέρματος.

    Η διαπίστωση «αποτελεί μια εύλογη εξήγηση για το αποκορύφωμα των γεννήσεων στη διάρκεια του φθινοπώρου», όπως είπε ο Λέβιτας. Αν όντως υπάρχει τέτοιο εποχικό μοτίβο στο σπέρμα, τότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, «έχει μεγάλη σημασία, ιδίως για τα ζευγάρια όπου υπάρχει πρόβλημα ανδρικής υπογονιμότητας και τα οποία παιδεύονται με μακρόχρονες και ανεπιτυχείς θεραπείες γονιμότητας».

    [03] Νέα συλλαλητήρια ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

    Πανθρακικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη μίατο μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ενάντια στην αδειοδότηση μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη.

    Επίσης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στιςέξι το απόγευμα, στα Προπύλαια, καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης Αττικής, για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

    [04] Τη Μόσχα θα επισκεφθεί ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών

    Πρόσκληση να μεταβεί στη Μόσχα τις επόμενες ημέρες έλαβε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Σαρρής θα συζητήσει το ενδεχόμενο και τους τρόπους συμμετοχής της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.

    Συναφές είναι και το θέμα της παράτασης αποπληρωμής του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, που δόθηκε στην Κύπρο και η μείωση του επιτοκίου του στο 2,5%.

    [05] Διερευνητικές επαφές Ντάουνερ με Αναστασιάδη - Έρογλου

    Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα έχει σήμερα την πρώτη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Οι επαφές θα έχουν διερευνητικό χαρακτήρα για τις προθέσεις των δύο πλευρών με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι οποίες σταμάτησαν τον περασμένο Ιούνιο. Από τη Λευκωσία ο κ. Ντάουνερ θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για ενημέρωση του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων στο Κυπριακό.

    Χθες βράδυ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας ο κ. Ντάουνερ είπε ότι το πλαίσιο λύσης περιγράφεται στα ψηφίσματα του διεθνούς Οργανισμού και είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μια ιθαγένεια, διεθνή προσωπικότητα και κυριαρχία και με πολιτική ισότητα. Επίσης, σημείωσε ότι η διαδικασία των συνομιλιών είναι «κυπριακής ιδιοκτησίας και ότι επαφίεται στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να εξεύρουν λύση». Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θέλουν να επιβάλουν κάποιο σχέδιο λύσης στην Κύπρο, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, είπε ότι «σε αυτό κατέληξαν ευφυείς άνθρωποι, αλλά καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία και άρα δεν ήταν καλό».

    Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα για επίλυση του Κυπριακού και συνέστησε υπομονή ως προς τις εξελίξεις τους προσεχείς μήνες.

    [06] Επεισόδια με δυο τραυματίες, ο ένας από μαχαίρι, στο γήπεδο του Πανελληνίου

    Σοβαρά επεισόδια με δυο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας από μαχαίρι, σημειώθηκαν γύρω στις 10 χτες το βράδυ μέσα στο γήπεδο μπάσκετ του Πανελλήνιου, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας του Πανελλήνιου με το Σπόρτιγκ.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου είκοσι άτομα εισέβαλαν ξαφνικά στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας, τραυματίζοντας τους δυο, τον έναν με μαχαίρι και τον άλλο με γροθιές.

    Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Από την αστυνομία συνελήφθησαν ένας 24χρονος ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στους φιλάθλους του Σπόρτιγκ, ενώ προσήχθησαν και άλλα πέντε άτομα τα οποία εξετάζονται.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

    [07] Νέες εικαστικές δράσεις σε «Κοινή Θέα», στο Εθνικό Θέατρο

    Δύο νέες δράσεις των Δανάης Ανεσιάδου και Ίριδας Τουλιάτου φιλοξενεί η πρώτη κρατική σκηνή στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος υπό τον γενικό τίτλο «Κοινή Θέα».

    Πρώτα, η εικαστικός και περφόρμερ Δανάη Ανεσιάδου καλεί το κοινό για μια βραδιά (15 Μαρτίου, στις 7:30 μμ) να την ακολουθήσει σε μια αντισυμβατική θέαση του Εθνικού θεάτρου, στο κτίριο Τσίλλερ. Ξεκινώντας από το πάρκινγκ της οδού Κουμουνδούρου με τίτλο «O!meleta», η περφόρμερ της Δανάης Ανεσιάδου θα μπορούσε να περιγραφεί ως η «ζωντανή» εκδοχή μιας ταινίας πειραματικού κινηματογράφου.

    Η εικαστικός εμπνέεται από τον κινηματογράφο και συγχρόνως χρησιμοποιεί τη θεατρική συνθήκη για να δημιουργήσει μια περφόρμανς ειδικά για το Εθνικό Θέατρο. Συνδέει και αντιπαραθέτει ετερογενή στοιχεία -πραγματικά γεγονότα, μύθους, κουτσομπολιά, αυτοβιογραφικές ιστορίες- και πολλές αναφορές για να δημιουργήσει ένα έργο πολυεπίπεδο, όπου η αποσπασματικότητα και το επιφανειακό χάος στηρίζεται σε ένα καλά στημένο σενάριο. Η είσοδος στην περφόρμανς είναι δωρεάν.

    Έπειτα, από τις 16 Μαρτίου έως τις 28 Απριλίου, η εικαστικός Ίρις Τουλιάτου θα παρουσιάσει στο φουαγέ και μπαρ του θεάτρου Rex την in situ εγκατάσταση «Solus Rex», που κινείται μεταξύ ντοκουμέντου και μυθοπλασίας.

    Το θέατρο Rex, η αρχιτεκτονική και η ιστορία του, αποτελούν την πρώτη ύλη της εγκατάστασης που επικεντρώνεται στο μπαρ του θεάτρου. Την ημέρα των εγκαινίων θα εκπέμπεται ζωντανά στο φουαγέ του Rex και στη συνέχεια της έκθεσης ηχογραφημένα, ραδιοφωνική εκπομπή που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Τουλιάτου με την εκπομπή «Αρχείο» του Σιδερή Πρίντεζη, που μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάθε Σάββατο 6-8μμ.

    Πρόκειται για ραδιοφωνική αφήγηση βασισμένη στο θεατρικό και δισκογραφικό αρχείο με κύρια αναφορά το ?56, χρονιά, μεταξύ άλλων, της συναυλίας του Αμερικανού μουσικού της τζαζ Ντίζι Γκιλέσπι στο Rex. Ο Γκιλέσπι είχε αποθεωθεί τότε από τη νεολαία παρά το έντονα αντιαμερικανικό κλίμα της εποχής. Δεδομένου δε ότι η συγκεκριμένη συναυλία ήταν μέρος επίσημης αποστολής του State Department, η Τουλιάτου επιχειρεί ενδιαφέροντες συσχετισμούς και θέτει διαχρονικά ερωτήματα για την στενή και συχνά αντιφατική σχέση τέχνης και πολιτικής.

    Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Σιδερή Πρίντεζη και Δημήτρη Παπαδάτο. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη- Κυριακή τις ώρες των παραστάσεων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού θεάτρου, οι παραστάσεις του έργου «Το έπος του Διγενή Ακρίτα» δεν θα δοθούν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

    [08] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη λόγω των σκουπιδιών

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Τρίπολη, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τα σκουπίδια, ύστερα από πρόταση που θα υποβάλλει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθείσήμερα Τρίτη ή το αργότερο αύριο Τετάρτη.

    Τα σκουπίδια, θα διοχετευθούν σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης (ΧΑΔΑ), από αυτούς που έχουν κλείσει με διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και δεν έχει προχωρήσει η αποκατάστασή του.

    Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκεχθες, στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, της γενικής γραμματέως Μάρως Ευαγγελίδου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

    Στην σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει τη μεταφορά σκουπιδιών εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Η ΚΥΑ αυτή θα ανακουφίσει κυρίως την περιοχή της Ερμιονίδας που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια.

    Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε, ότι θα ακολουθηθούν αυτές οι μέθοδοι, για χρονικό διάστημα 3- 4 μηνών, προκειμένου στο μεταξύ να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης κι αδειοδότησης, μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων, που θα περιλαμβάνουν (ΚΔΑΥ) Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, κομποστοποιητή και δεματοποιητή, με την αγορά των μηχανημάτων να βαρύνει την περιφέρεια Πελοποννήσου.

    [09] Χρ. Πισσαρίδης: Αν δεν γίνουν αποδεκτά τα μέτρα της τρόικας δεν θα υπογραφεί μνημόνιο για την Κύπρο

    Ο Κύπριος οικονομολόγος, νομπελίστας και πρόεδρος του νεοσύστατου Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, Χριστόφορος Πισσαρίδης, τόνισε ότι η τρόικα επιμένει σε σειρά μέτρων, τα οποία αν δεν γίνουν αποδεκτά, προειδοποίησε, δεν πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο για την κυπριακή οικονομία.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Πισσαρίδης διευκρίνισε ότι δεν έχει κλείσει οτιδήποτε και πως καταβάλλονται προσπάθειες να μετριασθούν οι επιπτώσεις ορισμένων μέτρων. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η τρόικα επιμένει σε αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%.

    Για το «κούρεμα» καταθέσεων ο κ. Πισσαρίδης δήλωσε πως η τρόικα θα αποδεχθεί τη θέση της κυβέρνησης ότι θα είναι καταστροφικό και για την Κύπρο και για την ευρωζώνη και δεν θα επιμείνει.

    Αναφορικά με τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία, για επιβολή του σε όλη την ευρωζώνη. Σε τέτοια περίπτωση, είπε, αναγκαστικά θα το αποδεχθεί και η Κύπρος.

    Για τη βοήθεια από την Ελλάδα ο Χρ. Πισσαρίδης υποστήριξε ότι το ιδεώδες είναι να θεωρηθούν ως ελληνικές οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, οι οποίες δραστηριοποιούνται εκεί.

    Στην περίπτωση αυτή, είπε, το έλλειμμα των δύο- τριών δισεκατομμυρίων, που παρουσιάζουν, θα θεωρηθεί ελληνικό και θα τις αναλάβει η τρόικα, που ασχολείται με την Ελλάδα. Αυτό, πρόσθεσε, θα βοηθούσε πολύ την Κύπρο.

    [10] Οφείλουμε να υποδεχθούμε νέες μεγάλες επενδύσεις, δήλωσε ο Στ. Σταυρίδης

    Οφείλουμε να υποδεχθούμε νέες μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, θέτοντας εμείς τους όρους με βάση περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, επισήμανε ο Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα ηνία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

    Όπως είπε, με την προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων μπορούν να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και σημείωσε ότι αφήνοντας εγκαταστάσεις και κτίρια να ρημάζουν, όπως τα ολυμπιακά ακίνητα και να μην κάνουμε κάτι για αυτό, δεν είναι προς όφελός μας.

    Είπε επίσης ότι αντιμετωπίζει με ψυχραιμία "απειλές για διώξεις όσων ξεπουλήσουν την περιουσία του δημοσίου", επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάτι τέτοιο.

    Ο κ. Σταυρίδης επισήμανε ότι στο μεσοδιάστημα, μέχρι να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ, θα προωθήσει το ζήτημα που συνδέεται με την απόφαση να μειωθούν τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

    [11] Κορυφαίος ο Κουφός στη νίκη των Νάγκετς επί των Φοίνιξ Σανς

    Με κορυφαίο τον Κώστα Κουφό που πέτυχε 22 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και μάζεψε δέκα ριμπάουντ, οι Ντένβερ Νάγκετς επικράτησαν άνετα με 108-93 των Φοίνιξ Σανς στην Αριζόνα κι έφτασαν στις 43 νίκες στο εφετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

    Παράλληλα, οι Νικς της Νέας Υόρκης, γνώρισαν εκτός έδρας συντριβή με 92-63 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, πρωταγωνιστής των οποίων ήταν ο Κάρι με 26 πόντους.

    Ακόμη, οι Σαν Αντόνιο Σπερς, με πρώτο σκόρερ τον Σπλίτερ που σημείωσε 21 πόντους, νίκησαν 105-93 τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, από τους οποίους ξεχώρισε ο Μπρούερ με 20 πόντους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2013 - 8:30:24 UTC