Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρα, Βρούτση, Χατζηδάκη "βλέπει" η τρόικα
  • [02] Επταήμερο πένθος στη Βενεζουέλα
  • [03] Χιονοθύελλα πλήττει πολιτείες των ΗΠΑ
  • [04] Φωτεινό πέρασμα του κομήτη Pan - Starrs από τη Γη
  • [05] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά
  • [06] Ο "τρόμος" του χειρουργείου
  • [07] Έλληνες και ξένοι μαθητές «κλικάρουν» στο iTunes U της Apple
  • [08] Αναστολή μαθητικών δρομολογίων απο σήμερα στο νομό Σερρών
  • [09] Ενημέρωση για την εξωσωματική από το νοσοκομείο "Μητέρα"
  • [10] Ομολόγησαν οι τρεις ύποπτοι για την επίθεση εναντίον του διευθυντή του Μπολσόι
  • [11] «Σηκώνουμε τα μανίκια» για να εργαστούμε, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

  • [01] Στουρνάρα, Βρούτση, Χατζηδάκη "βλέπει" η τρόικα

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας, με τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

    Οι απολύσεις από το δημόσιο τομέα, η πορεία του προϋπολογισμού, τα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις, θα βρεθούν, σε μία ώρα στο τραπέζι του διαλόγου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, ενώ αύριο οι ξένοι ελεγκτές θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

    Στις 12.00 οι εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος νωρίτερα θα συναντηθεί με Γερμανούς βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών που επισκέπτονται τη χώρα μας και στις 14.00 η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

    [02] Επταήμερο πένθος στη Βενεζουέλα

    Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχτηκε στη Βενεζουέλα που θρηνεί την απώλεια του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

    Η σορός του Ούγκο Τσάβες, θα τοποθετηθεί στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημία στο Καράκας προκειμένου πιθανότατα να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Η δημόσια κηδεία παρουσία προφανώς πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών την Βενεζουέλας Ελίας Χούα.

    «Η τελετή της κηδείας και το επικήδειο αφιέρωμα θα γίνει στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

    [03] Χιονοθύελλα πλήττει πολιτείες των ΗΠΑ

    Η χιονοθύελλα που πλήττει αρκετές πολιτείες στις βόρειες ΗΠΑ και κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον προκάλεσε την ακύρωση περίπου 2.600 πτήσεων και το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, αφού πολλοί δρόμοι έχουν παγώσει.

    Περισσότερες από δέκα πολιτείες, από την Μινεσότα ως την Βιρτζίνια, βρίσκονται στην πορεία της χιονοθύελλας. Ήδη στην Μοντάνα το χιόνι έφτασε τα 60 εκατοστά.

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν από το χιόνι και τον πάγο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    "Μεγάλες χιονοπτώσεις αναμένονται, οι οποίες θα καταστήσουν επικίνδυνες τις μετακινήσεις", προέβλεψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

    Στο Σικάγο το χιόνι θα φτάσει τα 30 εκατοστά και περισσότερες από 900 πτήσεις ακυρώθηκαν. Στη Μινεάπολη ακυρώθηκαν 100 πτήσεις, ενώ στην περιοχή της Ουάσινγκτον θα ακυρωθούν σήμερα τουλάχιστον 1.160 πτήσεις

    "Η χιονοθύελλα θα ενισχυθεί φτάνοντας τις πολιτείες που βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού", δήλωσε ο Νταν Πέτερσεν της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. "Είναι πιθανόν να πέσει τόσο χιόνι που να σπάσει κλαδιά δέντρων και καλώδια ηλεκτροδότησης", πρόσθεσε.

    Στην Ουάσινγκτον το χιόνι θα φτάσει από 10 ως 20 εκατοστά.

    [04] Φωτεινό πέρασμα του κομήτη Pan - Starrs από τη Γη

    Ο κομήτης Pan-STARRS αύξησε θεαματικά τη φωτεινότητά του κατά την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να γίνει ορατός ακόμα και με γυμνά μάτια, ιδίως όταν κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στον Ήλιο, την Κυριακή 10 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να λάμπει σαν άστρο πρώτου μεγέθους ή και ακόμη πιο πολύ.

    Ο κομήτης, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι C/2011 L4, ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS της Χαβάης, από όπου και πήρε το ανεπίσημο όνομά του.

    Στη διάρκεια του Μαρτίου κάνει μια διέλευση μέσω του εσωτερικού τμήματος του ηλιακού μας συστήματος και μάλισταχθες Τρίτηέκανε το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη, σε απόσταση περίπου 160 εκατ. χιλιομέτρων.

    Ο κομήτης θεωρείται «νέος», με την έννοια ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι μάλλον η πρώτη φορά που πλησιάζει τον Ήλιο, προερχόμενος από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Ο Pan-STARRS είναι ήδη ορατός από το νότιο ημισφαίριο και κάθε μέρα που περνά, γίνεται πιο φωτεινός.

    Από αύριο, θα αρχίσει να γίνεται ορατός και από το βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό. Η εμφάνισή του θα γίνει χαμηλά στον ορίζοντα, σε δυτική-νοτιοδυτική κατεύθυνση, περίπου μισή ώρα μετά τη δύση του Ήλιου.

    Την Τρίτη 12 Μαρτίου, ο κομήτης θα βρίσκεται πια πάνω από τον δυτικό ορίζοντα, σχεδόν πέντε μοίρες στα αριστερά του φεγγαριού. Όσο προχωρά ο Μάρτιος, ο κομήτης θα φαίνεται σταδιακά όλο και ψηλότερα στον ουρανό, ενώ, παράλληλα, θα γίνεται λιγότερο φωτεινός, καθώς θα απομακρύνεται τόσο από τον Ήλιο, όσο και από τη Γη.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα παρατηρήσεις, η ουρά του κομήτη, αν και φωτεινή, είναι σχετικά κοντόχοντρη και όχι λεπτή και μακριά, σε βαθμό που μερικοί παρατηρητές, με γυμνά μάτια, μπορεί να νομίζουν ότι δεν έχει καθόλου ουρά.

    [05] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

    Την αναζήτηση συγκλίσεων ώστε να ψηφιστεί ει δυνατόν και ομόφωνα το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ζήτησε από την Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακώτης, τονίζοντας πως αποτελεί ένα βήμα μπροστά, δίνει λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα και αντανακλά τις επιταγές της κοινωνίας.

    Παρά το γεγονός ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο εκτός από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε ειδικώς στον εισηγητή της ΝΔ, Αν. Νεράντζη και την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου οι οποίοι εξέφρασαν ο μεν κριτική για τη δομή του νομοσχεδίου και επιφυλάξεις η δε τον κατηγόρησε ότι ενέδωσε μπροστά στις αντιρρήσεις της ΝΔ.

    Ο κ. Νεράντζης καταλόγισε στον υπουργό πως επέδειξε «ιδιαίτερη εμμονή» κι έτσι η Επιτροπή καταψήφισε τα άρθρα 62 και 83 και εξέφρασε αντιρρήσεις για τη δομή του νομοσχέδιου και επιμέρους επιφυλάξεις. Είπε ότι ο υπουργός παρέλαβε έναν άρτιο κώδικα ναρκωτικών και αποπειράται να παραδώσει ένα κείμενο που είναι περί παντός του επιστητού. «Δεν έπρεπε να χαλάσει η αυτοτέλεια και το αμιγές ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου», είπε.

    Η κα Κατριβάνου είπε συγκεκριμένα ότι ύστερα από την αντίθεση της ΝΔ το νομοθέτημα γίνεται πιο δειλό και αποκτά πιο σκληρό χαρακτήρα, ωστόσο - όπως είπε - το κόμμα της παρά την ύπαρξη ιδιαίτερα προβληματικών διατάξεων το ψηφίζει επί της αρχής γιατί αφορά τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας και τις οικογένειες τους. Καταλόγισε δε στον υπουργό ότι ενέδωσε στη λογική των αυξημένων ποινών.

    «Έπρεπε να απαντήσω γιατί ο ενώ η κα Κατριβάνου με κατέταξε στους υποκύψαντες ήρθε ο κ. Νεράντζης με έναν οξύτατο αντιπολιτευτικό και προσωπικό τόνο να με συνεφέρει. Είμαι ο υποκύψας υπουργός ή ο υπουργός με τις εμμονές; Απαντώ. Δεν εισάγουμε το τέλειο νομοσχέδιο. Είναι όμως ένα βήμα μπροστά. Και προσήλθα στο Κοινοβούλιο για να αναζητήσω συγκλίσεις. Για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Γιατί δίνει λύσεις», είπε ο Ρουπακιώτης. Απαντώντας δε στην κριτική ότι το νομοθέτημα υποκύπτει στις επιταγές της τρόικας, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την κυρία τρόικα σας διαβεβαιώνω ότι δεν την συνάντησα μπροστά μου. Ότι κάνουμε το κάναμε το κάναμε εμείς στο υπουργείο δικαιοσύνης».

    Δίνοντας απάντηση και σε όσους υποστηρίζουν την αυστηροποίηση των ποινών ο κ. Ρουπακιώτης είπε από τους 12.850 κρατούμενους οι 4.250 είναι από ναρκωτικά και άλλοι 400 είναι κρατούμενοι που συνδέονται με το νόμο περί ναρκωτικών κι από τους 1000 ισοβίτες οι 400 είναι παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών. «Γιατί επιβάλλονται ποινές μέγιστες, τέτοιες που δεν ισχύουν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τι αποτέλεσμα λοιπόν έφεραν. Τους 300 θανάτους το χρόνο ή τους τόσους κρατούμενους;»

    Ο κ. Ρουπακιώτης κάλεσε τους βουλευτές να αναρωτηθούν γιατί θέλουμε την καταστολή «για να εντυπωσιάσουμε;» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλα δεν μπορεί να τα διαπραγματευτείς με το να έχεις την αποδοχή κάποιων ενόψει εκλογών κάποτε. Το θέμα των ναρκωτικών δεν μας δίνει το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης με την ψήφο. Είναι ανίερη μια τέτοια διαπραγμάτευση».

    [06] Ο "τρόμος" του χειρουργείου

    Ακούγεται ιστορία βγαλμένη από θρίλερ ή εφιάλτη, όμως, σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, περίπου ένας έως δύο στους χίλιους ανθρώπους παγκοσμίως, οι οποίοι κάνουν γενική αναισθησία για χειρουργική επέμβαση, κάποια στιγμή, εν μέσω της εγχείρισης, επανακτούν με κάποιον τρόπο, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τη συνείδησή τους και μπορούν μετά να θυμηθούν και σχετικά περιστατικά. Μερικοί ανακαλούν απλώς εικόνες ή ήχους, όμως ορισμένοι, ευτυχώς όχι πολλοί, διηγούνται -μετά την επέμβαση- στους γιατρούς τους ιστορίες πόνου και τρόμου σε φάση πλήρους ακινησίας.

    Μια νέα μελέτη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το επίμαχο -και επιστημονικά πολυσυζητημένο- θέμα του πώς ακριβώς δουλεύει η γενική αναισθησία στον εγκέφαλο και κατά πόσο όντως όλοι οι ασθενείς μένουν χωρίς συνείδηση. Στην όλη διαδικασία παραμένουν ακόμα ερωτήματα και σκοτεινά σημεία, που οι αναισθησιολόγοι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν.

    Οι ερευνητές προσάρτησαν μια συσκευή ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος με 64 ηλεκτρόδια στο κεφάλι δέκα ενηλίκων εθελοντών, προκειμένου να καταγράψουν τις αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα, καθώς άρχιζε να ενεργεί η γενική αναισθησία. Οι εθελοντές καλούνταν να πιέζουν ένα πλήκτρο, όταν ένιωθαν ότι έχαναν τη συνείδησή τους ή την ξανάβρισκαν.

    Οι ερευνητές, μ' αυτό τον τρόπο, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ένα αξιόπιστο πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι (κάτι σαν «νευρωνική υπογραφή»), που καταγράφεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και δείχνει ότι επανέρχεται η συνείδηση του ναρκωμένου ασθενούς.

    [07] Έλληνες και ξένοι μαθητές «κλικάρουν» στο iTunes U της Apple

    Ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο «κατεβάσματα» (downloads) η εφαρμογή iTunes U της Apple, όπως ανακοίνωσε η iSquare, που είναι ο επίσημος διανομέας των προϊόντων της αμερικανικής εταιρίας στην Ελλάδα και την Κύπρο από τον Σεπτέμβριο του 2009.

    To iTunes U είναι η μεγαλύτερη συλλογή δωρεάν εκπαιδευτικού περιεχομένου στον κόσμο, με υλικό από κορυφαία σχολεία και διάσημες βιβλιοθήκες, μουσεία και οργανισμούς, που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν σειρές μαθημάτων, με διαλέξεις, εργασίες, βιβλία, τεστ κ.α. σε όλο τον κόσμο.

    Περισσότερα από 1.200 πανεπιστήμια και κολέγια και πάνω από 1.200 σχολεία φιλοξενούν περισσότερα από 2.500 μαθήματα προσβάσιμα από το ευρύ κοινό και χιλιάδες άλλα για επιλεγμένους χρήστες. Το περιεχόμενό τους αφορά τις τέχνες, τις επιστήμες, την υγεία, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις κ.α. Εκπαιδευτικοί σε πάνω από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, μπορούν να δημιουργήσουν σειρές μαθημάτων στο iTunes U, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση χρήστες της εφαρμογής iTunes U σε 155 χώρες.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την iSquare, ήδη τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων", Εκπαιδευτήρια Δούκα, Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών και Κολλέγιο Ρόδου) έχουν ενσωματώσει τη χρήση του iPad στις αίθουσές τους, χρησιμοποιώντας εφαρμογές και βιβλία από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store. Επιπλέον, με τη δωρεάν εφαρμογή iBooks Author έχουν μεταφέρει πολλά από τα σχολικά βιβλία στην εφαρμογή iBooks στο iPad, με διαδραστικό περιεχόμενο.

    [08] Αναστολή μαθητικών δρομολογίων απο σήμερα στο νομό Σερρών

    Την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων από σήμερα, ανακοίνωσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών μετά τη μη καταβολή της αποπληρωμής του χρέους τους.

    Άκαρπες απέβησαν τελικά οι δεσμεύσεις που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών, για την μερική αποπληρωμή του χρέους για τα μαθητικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οριστικά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σερρών, Θ.Γιαννακόπουλου, τα μαθητικά δρομολόγια.

    «Παρότι πριν από δέκα μέρες το ΚΤΕΛ Σερρών έλαβε την υπόσχεση από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, για τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, που συνολικά αγγίζει τα 3.5 εκατ. Ευρώ, εντούτοις τα ταμεία του ΚΤΕΛ παρέμειναν άδεια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θ. Γιαννακόπουλος.

    Από τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.

    [09] Ενημέρωση για την εξωσωματική από το νοσοκομείο "Μητέρα"

    Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση δίνει το νοσοκομείο Μητέρα, διοργανώνοντας διημερίδα με θέμα«Γονιμότητα 360ο».

    Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε, ότι τα ζευγάρια που θα παραβρεθούν στην αίθουσα «Ν. Λούρος» στο νοσοκομείο την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, από τις 10 το πρωί στο πλαίσιο της διημερίδας θα έχουν έκπτωση 20% για έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (IVF) του νοσοκομείου και μία δωρεάν επίσκεψη σε διαιτολόγο και ψυχολόγο.

    Τα ζευγάρια που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να τηλεφωνούν από τις 08.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα (Τρίτη 05/03 έως Παρασκευή 08/03) και έως τις 15.00 το μεσημέρι (Σάββατο 09/03) στα τηλέφωνα 210-686.98.27 και 210- 686.98.30. Η προσφορά μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι τις 31/12/2013.

    Η ενημέρωση του κοινού την Κυριακή 10 Μαρτίου έχει ως στόχο, να δοθεί ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου στα ζευγάρια που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές και τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

    Την πρώτη ημέρα της διημερίδας, Σάββατο 9 Μαρτίου, θα παρουσιαστούν σε ιατρούς όλες οι νεότερες και μελλοντικές εξελίξεις και καινοτομίες στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή από διακεκριμένους επιστήμονες, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

    Στην ημερίδα θα παραβρεθεί, μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Γυναικολογίας, Prof. Mats Br?nnstr?m (Sahlgrenska Academy, Πανεπιστήμιο Gothenburg, Σουηδία), ο οποίος έχει διενεργήσει την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση μήτρας παγκοσμίως. Ο καθηγητής θα μιλήσει για τα νεώτερα δεδομένα στη μεταμόσχευση μήτρας, τις προοπτικές εφαρμογής στον άνθρωπο και τη συσχέτισή της με τις τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

    [10] Ομολόγησαν οι τρεις ύποπτοι για την επίθεση εναντίον του διευθυντή του Μπολσόι

    Ο εντολέας της επίθεσης με οξύ εναντίον του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι, ο σολίστ του μπαλέτου Πάβελ Ντμιτριτσένκο,παραδέχτηκε την ενοχή του, όπως και ο δράστης της επίθεσης και ένας ακόμα άντρας.

    "Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε τον εντολέα Πάβελ Ντμιτριτσένκο, τον δράστη Γιούρι Ζαρούτσκι και τον οδηγό που μετέφερε τον τελευταίο στο σημείο του εγκλήματος. Και οι τρεις ομολόγησαν την ενοχή τους", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. "Η έρευνα συνεχίζεται για να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες της επίθεσης", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Ο Σεργκέι Φίλιν ανέλαβε το 2011 την καλλιτεχνική διεύθυνση των μπαλέτων Μπολσόι. Στις 17 Ιανουαρίου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα. Ο Φίλιν έχει υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και στα μάτια. Εχει χειρουργηθεί στη Μόσχα και τώρα βρίσκεται για θεραπεία αποκατάστασης της όρασής του στην Γερμανία.

    [11] «Σηκώνουμε τα μανίκια» για να εργαστούμε, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

    «Αισθανόμαστε όλοι ότι είμαστε μέρος μιας ομάδας, η οποία έχει σηκώσει πάνω τα μανίκια της για να εργαστεί και ξέρουμε ποιες είναι οι πόρτες-κλειδιά τις οποίες πρέπει να προσεγγίσουμε» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μετά τη σύσκεψη που έληξε αργά χθες το βράδυ.

    Στη σύσκεψη, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, έγινε η χάραξη της στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν με την τρόικα, εκπρόσωποι της οποίας (ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ) αρχίζουν σήμερα το πρωί τις συναντήσεις τους στην Κύπρο. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως έγινε η επεξεργασία ορισμένων κινήσεων σε πολιτικό επίπεδο, τα οποία θα υποβοηθήσουν, ώστε η έκβαση αυτών των συνομιλιών να είναι όσο το δυνατό πιο θετική για τη δική μας πλευρά. «Προσβλέπουμε να εντατικοποιήσουμε τις συνομιλίες με σκοπό μέχρι το τέλος του μηνός να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία» πρόσθεσε.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέματα «κουρέματος» καταθέσεων δεν είναι στο τραπέζι, κάτι το οποίο υπογράμμισε, όπως είπε, και στις Βρυξέλλες. «Δεν είναι θέματα τα οποία είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και επομένως, κάθε αναφορά σε αυτά τα θέματα δεν είναι καθόλου βοηθητική», σημείωσε.Ο κ. Σαρρής υπογράμμισε ότι η δική μας πλευρά έχει επεξεργαστεί λεπτομερείς αντιπροτάσεις σε ορισμένες ιδέες, οι οποίες έχουν βγει στην επιφάνεια από την τελευταία φορά που έγιναν διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στην Κύπρο.

    Ερωτηθείς τι περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτοί αφορούν αρχικά τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρχηγούς κρατών και με ανώτερους αξιωματούχους, και σχεδιαζόμενες επισκέψεις από τον Πρόεδρο και υπουργούς, όπως ο υπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 7:30:27 UTC