Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη
  • [02] Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για κατώτατο μισθό, απολύσεις, πετρέλαιο θέρμανσης
  • [03] Την Τετάρτη στους αγρότες, η ειδική ενίσχυση βάμβακος, ύψους 192,8 εκατ. ευρώ
  • [04] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,1375 δισ.ευρώ με μειωμένο επιτόκιο
  • [05] «Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν"»
  • [06] "Η μη ταύτιση απόψεων στο θέμα της ΑΟΖ δεν αποκλείει προσεγγίσεις σε άλλα θέματα"
  • [07] Συλλαλητήριο μεταλλωρύχων και εργαζόμενων στον ενεργειακό τομέα, στη Σόφια
  • [08] Η Συρία "βγήκε νικήτρια από τη μάχη" λέει ο πρόεδρος Άσαντ
  • [09] Νέο συμβόλαιο Ντούνη με τον Πανιώνιο έως το 2016

  • [01] Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

    Με κεντρικό σύνθημα "Όλοι για έναν και ένας για όλους", η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών διοργανώνει αυτή την ώρα, στην πλατεία Βάθη, πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσει, στη συνέχεια, πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.

    Περίπου 1000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί προεκειμένου να δοθεί λύση και προοπτική στα αιτήματά τους.

    Στον χώρο της συγκέντρωσης προσήλθε και η γγ της ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

    Μ.Σιδέρη

    [02] Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για κατώτατο μισθό, απολύσεις, πετρέλαιο θέρμανσης

    Για δογματισμό και υποτέλεια στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, η οποία οδηγεί, όπως υποστηρίζει, σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνικά συντρίμμια, κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση.

    Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή, με θέμα τον κατώτατο μισθό και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, με την επάνοδο της τρόικας στη χώρα μας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο.

    «Δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση νέα μείωση μισθών και απολύσεις, μέτρα που δεν θα ωφελήσουν κανένα από τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, μέτρα όπως η ραγδαία αύξηση φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δεν έχουν θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, όχι μόνο έχουν καταδικάσει αναρίθμητες οικογένειες στο να ζουν μέσα σε κρύα σπίτια, αλλά έχουν και τραγικές συνέπειες» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

    «Επειδή ο δρόμος του δογματισμού, της θρησκευτικής ευλάβειας και της υποτέλειας, με την οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτή τη μνημονιακή πολιτική οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνικά συντρίμμια, ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

    - Θα αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα, που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων;

    - Θα προχωρήσει, άμεσα, στην αναστολή του μέτρου εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης;» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Την Τετάρτη στους αγρότες, η ειδική ενίσχυση βάμβακος, ύψους 192,8 εκατ. ευρώ

    Καταβάλεται αύριο η ειδική ενίσχυση βάμβακος για το 2012, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

    Η πληρωμή αφορά 49.738 δικαιούχους και συνολικά το ποσό ανέρχεται στα 192,8 εκ. ευρώ. Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν σήμερα στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι από αύριο μπορούν να τα λαμβάνουν. Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 72 ευρώ ανα στρέμμα έναντι 70,5 ευρώ ανα στρέμμα πέρυσι.

    Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ). Οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.

    Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2012, όσοι παραγωγοί δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που παρά την προσθήκη της ζημιάς που καταγράφηκε από τον ΕΛΓΑ δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν σφάλματα. Σημειώνεται ότι για τα προφανή σφάλματα των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 15.3.2013.

    [04] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,1375 δισ.ευρώ με μειωμένο επιτόκιο

    Οριακή αποκλιμάκωση εμφάνισε η απόδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων, κατά τη σημερινή δημοπρασία που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μέσω της οποίας αντλήθηκε ποσό ύψους 1,1375 δισ.ευρώ.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδωνν που διενεργήθηκε σήμερα η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,25% έναντι 4,27% που είχε διαμορφωθεί κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 5 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους.

    Συνολικά, για το ζητούμενο ποσό ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 1,438 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαμορφώνονταν τη σχέση υπερκάλυψης στις 1,64 φορές.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013.

    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στις 12μ.μ.

    [05] «Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν"»

    «Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν" εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα.

    «Να είναι σίγουροι», είπε η κ. Παπαρήγα, «ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

    [06] "Η μη ταύτιση απόψεων στο θέμα της ΑΟΖ δεν αποκλείει προσεγγίσεις σε άλλα θέματα"

    «Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο θέμα της ΑΟΖ» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος στη ΝΕΤ αλλά πρόσθεσε ότι αυτό «δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνομιλούμε ή να μην έχουμε προσεγγίσεις σε άλλα θέματα».

    Όπως σημείωσε, η ανακήρυξη της ΑΟΖ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, με βάση το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως, στις συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, χθες, έθεσε το θέμα των παραβιάσεων και παραβάσεων στο εναέριο χώρο, καθώς και τους «περίεργους πλόες» τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβάλλουν, ούτε κάνουν καλό, καθώς δείχνουν προθέσεις αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    [07] Συλλαλητήριο μεταλλωρύχων και εργαζόμενων στον ενεργειακό τομέα, στη Σόφια

    Συλλαλητήριο στη Σόφια πραγματοποίησαν, σήμερα, χιλιάδες μεταλλωρύχοι και εργαζόμενοι σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς από το ενεργειακό συγκρότημα Maritsa East και τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Bobov Dol, έξω από το κτίριο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων της χώρας (SEWRC).

    Οι μεταλλωρύχοι και οι εργαζόμενοι στον ενεργειακό τομέα ανησυχούν μήπως χάσουν τη δουλειά τους, σε περίπτωση που η SEWRC αποσύρει την παραγόμενη ενέργεια των θερμοηλεκτρικών σταθμών από το ενεργειακό μίγμα (ηλεκτροπαραγωγής), διότι οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί παράγουν ακριβότερη ενέργεια, σε σχέση με τον πυρηνικό σταθμό "Κοζλοντούι", επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

    Παρά το γεγονός ότι, η SEWRC ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει μια τέτοια "κίνηση", οι μεταλλωρύχοι και οι εργαζόμενοι στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς πραγματοποίησαν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

    Περισσότερα από 30 λεωφορεία με μεταλλωρύχους και εργαζόμενους θερμοηλεκτρικών σταθμών έφθασαν σήμερα το πρωί στη Σόφια για το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, οι οποίοι ανησυχούν για ενδεχόμενη μείωση της συνολικής ποσότητας καυσίμου (κάρβουνου) που μεταφέρουν στους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

    Οι διαδηλωτές άδειασαν ένα τσουβάλι με κάρβουνο έξω από το κτίριο της Ρυθμιστικής Αρχής, εκφράζοντας μ' αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους σε όποια απόφαση ενδέχεται να πλήξει τα ανθρακωρυχεία τη Βουλγαρία.

    Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι, παρά το γεγονός ότι η ενέργεια που παράγουν είναι φθηνότερη σε σχέση με άλλες πηγές, αυτό αγνοείται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρυθμιστική Αρχή, η οποία επιτρέπει στις τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας (CEZ, EVN και Energo Pro) να χρεώνουν υπερβολικές τιμές για την ενέργεια, γεγονός που οδήγησε, πρόσφατα, σε μαζικές διαδηλώσεις και την παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ.

    Την περασμένη Κυριακή, ο διαχειριστής του ηλεκτρικού συστήματος μεταφοράς ενέργειας στη Βουλγαρία (ESO) έκλεισε τρεις από τις μονάδες του ενεργειακού συγκροτήματος θερμοηλεκτρικών σταθμών Maritsa East 2 και τρεις από τις μονάδες στα συγκροτήματα Maritsa East 1 και Maritsa East 3. Ο ESO ανακοίνωσε ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η ενέργεια από αιολικά και ηλιακά πάρκα πρέπει να αγοραστεί πριν από τις ποσότητες ενέργειας από άλλες πηγές, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ορισμένες φορές είναι πιο ακριβές.

    [08] Η Συρία "βγήκε νικήτρια από τη μάχη" λέει ο πρόεδρος Άσαντ

    Ο Σύροςπρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ τόνισε πως η Συρία "βγήκε νικήτρια από τη μάχη" και πως η αντιπολίτευση "παίζει τα τελευταία της χαρτιά", σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε λιβανική εφημερίδα.

    "Η συνωμοσία φτάνει στο τέλος της", πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος, γράφει η εφημερίδα Al-Akhbar, επικαλούμενη Άραβες που συναντήθηκαν με τον Ασαντ πρόσφατα.

    "Υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες και η στρατηγική του σημασία είναι ξεκάθαρη ακόμα και γι' αυτούς που επεξεργάζονται μη πραγματοποιήσιμα σχέδια εναντίον της ασφάλειας της Συρίας", φέρεται να επισήμανε ο Ασαντ σύμφωνα με τους Άραβες επισκέπτες. Η εφημερίδα προσθέτει πως ο Σύρος πρόεδρος είπε ακόμα ότι "οι αντιφάσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό αποδεικνύουν της αποτυχία της".

    Το καθεστώς της Δαμασκού παρουσιάζει την λαϊκή εξέγερση και τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία ως αποτέλεσμα συνωμοσίας εναντίον της χώρας.

    Στο μεταξύ, οι σύροι αντάρτες που κατέλαβαν χθες Δευτέρα την πόλη Ράκα, την πρώτη επαρχιακή πρωτεύουσα της οποίας αποκτούν τον έλεγχο, αιχμαλώτισαν τον κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της βόρειας Συρίας.

    [09] Νέο συμβόλαιο Ντούνη με τον Πανιώνιο έως το 2016

    Τη φανέλα του Πανιωνίου έως το 2016 θα συνεχίσει να φοράει ο Μάρκος Ντούνης.

    Ο νεαρός μέσος έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις με τις φετινές του εμφανίσεις στη σούπερ λίγκα και η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια.

    Μετά τον Ντούνη η ομάδα της Νέας Σμύρνης πρόκειται ν' ανανεώσει τη συνεργασίας της και μ' έναν ακόμη πολλά υπόσχομενο ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 March 2013 - 11:30:26 UTC