Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα πιστόλι εντοπίστηκαν σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού
  • [02] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Π. Καμμένος: «Οι μεγαλύτερες δημοσκοπήσεις γίνονται από το λαό»
  • [04] Προβλήματα στις προσλήψεις για έργα Πολιτισμού που είναι ενταγμένα σε ΕΣΠΑ
  • [05] Αιματηρές ταραχές στο Μπανγκλαντές

  • [01] Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα πιστόλι εντοπίστηκαν σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού

    Ανησυχία έχει προκαλέσει στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού ο εντοπισμός ενός πιστολιού και δύο ενεργών χειροβομβίδων σε κελί της τέταρτης πτέρυγας μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο.

    Πηγές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αναφέρουν ότι η σχετική πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό και είχε ενημερωθεί αρμοδίως το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των φυλακών δεν αποκλείει να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης .

    Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό σε όλες τις φυλακές της χώρας, υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να θελήσουν να μιμηθούν με διαφορετικό τρόπο, την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

    Σε εξέλιξη έρευνες για το πώς βρέθηκαν τα όπλα στη φυλακή και με ποιο στόχο είναι σε εξέλιξη.

    [02] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    Με συναυλία μαθητών μουσικών σχολείων της Αττικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ολοκληρώνεται αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.

    Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διαμέσου της οδού Σταδίου κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. Οι συμμετέχοντες (σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανήλθαν σε 1.800) διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οδήγησε στο θάνατο των δύο φοιτητών, ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών στα σχολεία και φώναξαν συνθήματα εναντίον του σχεδίου «Αθηνά».

    Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα στήνοντας συμβολικά ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.

    [03] Π. Καμμένος: «Οι μεγαλύτερες δημοσκοπήσεις γίνονται από το λαό»

    «Θα θέλαμε εκλογές σήμερα γιατί η τρικομματική κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό και έχει χάσει την δεδηλωμένη». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή την διεξαγωγή του προσυνεδρίου, για την τοπική αυτοδιοίκηση και την δημόσια διοίκηση.

    Αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι μετεκλογικές συνεργασίες δεν πρέπει να προδικάζονται πριν από τις εκλογές, τονίζοντας ότι για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες υπάρχουν κόκκινες γραμμές, όπως για παράδειγμα τα εθνικά θέματα. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, ενώ όπως υπογράμμισε οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν κάνουν μυστικές συμφωνίες και όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος. Επίσης πρόσθεσε ότι στο συνέδριο του κόμματος θα κατατεθούν προτάσεις από τους πολίτες για την λειτουργία του κόμματος.

    Σχετικά με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι τα χρίσματα είναι ανάμειξη της κεντρικής εξουσίας στην αυτοδιοίκηση, ενώ όσον αφορά την στάση που θα κρατήσουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων, σημείωσε ότι οι κατά τόπους επιτροπές του κόμματος και οι λαϊκές συνελεύσεις θα πάρουν τις αποφάσεις. Σε αυτό το σημείο ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, υπάρχουν δήμαρχοι που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ακόμη σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πόροι για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως τον διοικητικό βραχίονα του μνημονίου. Σε άλλο σημείο ο Πάνος Καμμένος άσκησε κριτική στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τόνισε ότι οι μεγαλύτερες δημοσκοπήσεις είναι αυτές που γίνονται από τον λαό.

    Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τους υδρογονάθρακες ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης να χωριστούν τα οικόπεδα και να μην μπουν εγγυήσεις για δάνεια.

    Με αφορμή τις επισκέψεις του σε Αχαΐα και Ηλεία, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στους αγρότες, τονίζοντας ότι ο αγροτικός τομές αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ενώ όπως πρόσθεσε το κόστος του πετρελαίου κάνει απαγορευτική την παραγωγή.

    [04] Προβλήματα στις προσλήψεις για έργα Πολιτισμού που είναι ενταγμένα σε ΕΣΠΑ

    Σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού για το σύνολο των ενταγμένων έργων και υποέργων των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, έχει δημιουργήσει νέα υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Ο ΣΕΑ εκτιμά, εξάλλου, ότι τα προβλήματα αυτά δεν εγγυώνται την απρόσκοπτη εκτέλεση περισσότερων από 400 έργα ΕΣΠΑ με αυτεπιστασία, σ' όλη την επικράτεια.

    «Έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα τόσο επί της διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού, όσο και ως προς την προτεινόμενη κατανομή των θέσεων, με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και είναι άμεσα απαραίτητη η έγγραφη διευκρίνιση ζητημάτων που αφορούν στις προσλήψεις στο ΕΣΠΑ, καθώς αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοι υπόλογοι είναι εκτεθειμένοι ακόμη και σε καταλογισμό, ενώ τα εντελλόμενα δεν δέχονται τις πληρωμές για το 2012 και 2013 και κινδυνεύουν να σταματήσουν όλα τα έργα του ΕΣΠΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ.

    [05] Αιματηρές ταραχές στο Μπανγκλαντές

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Μπανγκλαντές, όπου συνεχίζονται οι ταραχές που ξέσπασαν αυτήν την εβδομάδα αφού ένας ηγέτης της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης καταδικάστηκε σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στη νότια περιφέρεια Τσιταγκόνγκ.

    Επεισόδια βίας ξέσπασαν αφού αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν οδοφράγματα που είχαν υψώσει υποστηρικτές του Ισλαμικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (Bangladesh Jamaat-e-Islami) σε μια σημαντική οδική αρτηρία. Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετά λεωφορεία στην περιοχή, 340 νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, υπέστησαν βανδαλισμούς και φθορές.

    Διαδηλωτές προκάλεσαν επίσης ζημιές σε ένα ναό κι έβαλαν φωτιά σε κατοικίες μειονοτικών Ινδουιστών στη νοτιοδυτική περιφέρεια Μπαγκεράτ.

    Στις ταραχές μετά την καταδίκη του Ντελαβάρ Χοσάιν Σαγίντι σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου τα οποία κατηγορείτο πως διέπραξε κατά την διάρκεια του εννιάμηνου πολέμου της ανεξαρτησίας του Μπανγκλαντές από το Πακιστάν το 1971 έχουν σκοτωθεί ως τώρα τουλάχιστον 39 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

    Ο Σαγίντι, 73 ετών, αντιπρόεδρος του Ισλαμικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, καταδικάστηκε την Πέμπτη για την ανάμιξή του σύμφωνα με την πολιτική αγωγή σε εγκλήματα που συμπεριλαμβάνουν φόνους, λεηλασίες, εμπρησμούς, βιασμούς και εκβιαστικούς προσηλυτισμούς ινδουιστών στο Ισλάμ.

    Το Ισλαμικό Κόμμα, ακτιβιστές του οποίου συγκρούονται με υποστηρικτές του αντίπαλου κυβερνώντος κόμματος της Λαϊκής Ένωσης (Awami League), υποστηρίζει ότι η απόφαση έχει πολιτικά κίνητρα και κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέρος σε μια 48ωρη απεργία αρχής γενομένης από αύριο Κυριακή.

    Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα Ουαζίντ και τη Λαϊκή Ένωση της οποίας ηγείται η ίδια συνέστησε το δικαστήριο που ερεύνησε τα εγκλήματα πολέμου στον λεγόμενο πόλεμο της απελευθέρωσης του Μπανγκλαντές του 2010. Μια προηγούμενη προσπάθεια να δικαστούν κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου είχε ακυρωθεί μετά την δολοφονία, το 1975, του ιδρυτή και πρώτου προέδρου του Μπανγκλαντές, του Σέιχ Μουτζιμπάρ Ραχμάν--του πατέρα της Χασίνα.

    Κατά εκτιμήσεις, στον πόλεμο του 1971 είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου 200.000 γυναίκες είχαν βιαστεί και εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια είχαν καταστραφεί από εμπρησμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 March 2013 - 13:30:22 UTC