Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ
  • [02] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια
  • [03] Κόντρα στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός, αύριο το αθηναϊκό ντέρμπι
  • [04] Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά της λιτότητας
  • [05] Oλοκληρώθηκαν οι κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών της ΕΛ.ΑΣ.
  • [06] Οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα, δήλωσε ο Λεχ Βαλέσα
  • [07] Δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία

  • [01] Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

    Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά έρχονται, από απόψε, Σάββατο, το βράδυ από τα δυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    «Έρχεται μια ακόμη κακοκαιρία που θα επηρεάσει κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η μετεωρολόγος, Χρυσούλα Πέτρου και διευκρινίζει: «Θα έχουμε ένταση των φαινομένων, από τα δυτικά από απόψε Σάββατο, τα οποία αύριο, Κυριακή, θα επεκταθούν στα νότια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η Αττική αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία από αύριο τα ξημερώματα και έως το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οπότε τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην κεντρική και νότια Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα». Αναλυτικά, το δελτίο, που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναφέρει:

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από τις βραδινές ώρες αύριο Σάββατο, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες βαθμιαία, μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (3-3-2013), θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης και της Αττικής), την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και, από το μεσημέρι, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επίσης, θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο, αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ, την Κυριακή και από τα βορειοανατολικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

    Τέλος, χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

    [02] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 12.00, στα Προπύλαια η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος, στις 2.00 το μεσημέρι, από τους μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.

    Με σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για τα προβλήματα των μαθητών στα σχολεία τους, ενώ τονίζει ότι τα περισσότερα σχολεία είναι χωρίς πετρέλαιο, χωρίς χρήματα στα ταμεία των επιτροπών τους, χωρίς δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, ενώ πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν και προβλήματα σίτισης.

    Ιδιαίτερα η ΟΛΜΕ αναφέρεται στο ενδεχόμενο αύξησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών, ενώ τονίζει ότι επιζητεί την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [03] Κόντρα στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός, αύριο το αθηναϊκό ντέρμπι

    Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Ηράκλειο κόντρα στον μαχητικό ΟΦΗ και είναι το φαβορί για τη νίκη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

    Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ δύσκολη αποστολή θα έχει ο Αστέρας Τρίπολης στα Γιάννενα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ. Αποστολή εκτός έδρας θα έχει και ο Ατρόμητος, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό, σ' ένα παιχνίδι χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής (όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA):

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-Πλατανιάς 17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Ατρόμητος 19:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ-Ολυμπιακός

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-Ξάνθη 17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 17:15 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννια-Αστέρας Τρίπολης 19:30 (ΟΑΚΑ) AEK-Παναθηναϊκός

    ΔΕΥΤΕΡΑ

    19:30 (Βέροια) Βέροια-Αρης

    [04] Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά της λιτότητας

    Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε τριάντα πόλεις της Πορτογαλίας μετά το κάλεσμα μη πολιτικού κινήματος, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες διαδηλώσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους.

    Οι διαδηλώσεις οργανώνονται από το κίνημα της 15ης Σεπτεμβρίου, όπως ονομάστηκε, και κύριος στόχος του είναι η τρόικα, οι οποία βρίσκεται στη Λισαβόνα για να ελέγξει τα μέτρα που εφαρμόζει η πορτογαλική κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2011.

    "Πιστεύουμε πως θα είναι μια τεράστια διαδήλωση", δήλωσε χθες Παρασκευή ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Νούνιο Ράμος ντε Αλμέιδα."Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στην λιτότητα, πως είναι εφικτή μια διαφορετική πολιτική", τόνισε.

    Το κίνημα είναι ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοίνωσε πως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον πορτογαλικό λαό θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό: στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Μαδρίτη, την Βοστώνη και την Βαρκελώνη.

    Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, όπως και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί.

    [05] Oλοκληρώθηκαν οι κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών της ΕΛ.ΑΣ.

    Ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα οι κρίσεις και των αστυνομικών διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ νωρίτερα έγιναν και οι οι τοποθετήσεις αντιστρατήγων και υποστρατήγων, για την κάλυψη των θέσεων στην κορυφή του Σώματος.

    Οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στον βαθμό του αντιστρατήγου και συγκεκριμένα ο μέχρι χτες Αττικάρχης, Γιάννης Δικόπουλος και ο αναπληρωτής του Σπύρος Παπασπύρου, τοποθετούνται Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και Επιτελάρχης αντίστοιχα.

    Απο τους υπόλοιπους τρεις, εκτός απο τον Αρχηγό Νίκο Παπαγιαννόπουλο, διατηρεί την θέση του Υπαρχηγού ο Αδαμάντιος Σταματάκης και τοποθετείται στην θέση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος ο Δημήτριος Τσακνάκης.

    Στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής τοποθετείται ο μέχρι χτες Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ενώ στην θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο υποστράτηγος Τρύφωνας Κούκιος.

    Απο τους ταξιάρχους προήχθησαν 11 στον βαθμό του υποστρατήγου για την κάλυψη των κενών θέσεων, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Αλκιβιάδης Τζωϊτης, ο οποίος παραμένει στην θέση του, ενώ αποστρατεύτηκαν 21 ταξίαρχοι και κρίθηκαν διατηρητέοι 39.

    [06] Οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα, δήλωσε ο Λεχ Βαλέσα

    Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης Λεχ Βαλέσα δήλωσε πως οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές θα πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα του κοινοβουλίου ή ακόμα έξω από αυτό διότι αποτελούν μειοψηφία.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TVN για το αν οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται κοντά στον τοίχο, στα τελευταία έδρανα της βουλής, επειδή αποτελούν μειοψηφία, ο Βαλέσα--φανατικός καθολικός--τόνισε: "Ναι, κοντά στον τοίχο ή ακόμα και έξω από αυτόν".

    "Σε όλους τους τομείς, τους δίνω αναλογικά αυτό που εκπροσωπούν" στην κοινωνία, πρόσθεσε ο πρώην ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη.

    "Σεβόμαστε την πλειοψηφία, σεβόμαστε την δημοκρατία. Είναι η πλειοψηφία που οικοδόμησε την δημοκρατία. Αυτό που έχουμε τώρα είναι η μειοψηφία να βρίσκεται πάνω από την πλειοψηφία", είπε ο Βαλέσα.

    "Είμαι της παλιάς σχολής και δεν νομίζω ότι θα αλλάξω. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικούς προσανατολισμούς που έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την ταυτότητά τους. Όμως δεν μπορούν να αλλάξουν την τάξη του υπάρχει εδώ και αιώνες. Ας αφήσουν ήσυχο εμένα και τα εγγόνια μου", επισήμανε ο Βαλέσα γνωστός για την σκληρή του γλώσσα.

    Ένας ομοφυλόφιλος βουλευτής και μια βουλευτής τρανσέξουαλ έχουν εκλεγεί στο πολωνικό κοινοβούλιο.

    Η πολωνική Κάτω Βουλή απέρριψε στα τέλη Ιανουαρίου τρία νομοσχέδια για τον πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

    [07] Δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία

    Δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων στην Ράκα της βόρειας Συρίας, ανακοίνωσε η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε σύρους αντικαθεστωτικούς και μέλη των τακτικών δυνάμεων σε προάστια της πόλης Ράκα, 550 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, διευκρίνισε η οργάνωση και πρόσθεσε πως ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη και πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 March 2013 - 9:30:26 UTC