Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Καμία εξαίρεση από το νέο μισθολόγιο
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Να μην υποκύψουν οι εργαζόμενοι
  • [03] Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
  • [04] Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 33-44 στο ημίχρονο
  • [05] ΠΑΟΚ-Καλλιθέα 6-0

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Καμία εξαίρεση από το νέο μισθολόγιο

    Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Είναι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες σήμερα. Έχουμε καταστάσεις όπου απόφοιτοι στοιχειώδους εκπαίδευσης σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις, μη εισηγμένες, παίρνουν περισσότερα χρήματα από καθηγητή πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο. Είναι πράγματα που δεν τα θέλει κανένας αυτά» εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Να μην υποκύψουν οι εργαζόμενοι

    «Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση, τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού» δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.

    «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας από ιδεολογία, από πίστη, από γνώση ότι σ' αυτό τον τόπο δεν μπορεί να γίνει τίποτα δίχως τον εργατικό μόχθο, δίχως την προσφορά των εργαζομένων. Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στους εκφοβισμούς. Να σταθούμε όλοι σαν μια γροθιά» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    [03] Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

    Δεν συμβαίνει στην Ελλάδα περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

    «Ο εκτός τόπου (εδώ και αρκετούς μήνες), αλλά και εκτός χρόνου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού κ. Τσίπρας, δήλωσε στο ΔΝΤ την αντίθεσή του με το ?κόψιμο? του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα... Πιθανόν να αναφέρεται σε μία από τις χώρες που έχει επισκεφθεί... Καλά είναι τα ταξίδια αναψυχής, αλλά ας διαβάζει τουλάχιστον εφημερίδες...» προσθέτει το γραφείο Τύπου της ΝΔ

    Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη ΝΔ να απαντήσει στο ερώτημα «ποιού επιλογή ήταν και ποιός ευθύνεται για την απώλεια των μισθών στον ιδιωτικό τομέα;»

    Η ΝΔ παίζει με τις λέξεις για να αποφύγει την ουσία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «όλοι θυμούνται την αγωνιώδη προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να παρουσιάσουν ως επιταγή του ΔΝΤ την περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Επιλογή που αποφεύχθηκε μόνο τύποις, αφού εν τέλει αθροιστικά οι περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα υπερβαίνουν τους δυο μισθούς.»

    [04] Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 33-44 στο ημίχρονο

    Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει Ολυμπιακός για τη φάση των "16" της Ευρωλίγκας.

    [05] ΠΑΟΚ-Καλλιθέα 6-0

    Το γήπεδο της Τούμπας "κατάπιε" την Καλλιθέα και ο ΠΑΟΚ με το εμφατικό 6-0 προκρίθηκε στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Το άγχος των γηπεδούχων για το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου αγώνα, είχε εξαφανιστεί σε λιγότερο από 15 λεπτά και η πρόκριση ήρθε με θριαμβευτικό τρόπο και σκόρερ τους Αθανασιάδη (6΄,41΄, 56΄), Λάζαρ (12΄), Λόρενς (39΄-πέναλτι), Κατσουράνη (42΄).

    Φωστήρας-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

    «Χαμηλό» αποδείχθηκε το «εμπόδιο» του Φωστήρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες εις βάρος του άλλοτε «φονέα των γιγάντων». Η ομάδα της Ηπείρου, που είχε παρακαταθήκη το 2-0 των «Ζωσιμάδων», νίκησε και στην Αθήνα με 3-2 (8΄ Γιάκος, 34΄ Λίλα, 50΄ Βίλα - 4΄ Μπούμπας, 89΄ Βλάχος) και ακολούθησε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης στους «8».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2013 - 21:30:21 UTC