Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Ξεπαγώνουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις
  • [03] 48ωρη απεργία από τις 31/1 αποφάσισε η ΠΝΟ
  • [04] "Η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις των απεργών του Μετρό"
  • [05] Από τον Μάρτιο το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες
  • [06] ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρούν οι διαδικασίες για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

  • [01] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall

    Ανακοίνωση που υπογράφει η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά, αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στον ιστότοπο indymedia για ανάληψη ευθύνης σχετικά με την βομβιστική επίθεση στο Mall.

    Στο μακροσκελές κείμενο, που θυμίζει «μανιφέστο» των αναρχικών οργανώσεων, ο συντάκτης εξηγεί αναλυτικά τους λόγους της επιλογής του στόχου, κάνει εκτενή αναφορά στον καταναλωτισμό και στην καταστολή του κράτους και αναφέρεται λεπτομερώς στον τρόπο τοποθέτησης της βόμβας και τα μέτρα προφύλαξης, αντικρούοντας την άποψη ότι επρόκειτο για τυφλή τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο συκοφαντίες, άθλια προπαγάνδα και αποπροσανατολισμό. Παράλληλα καλεί όσους ακολουθήσουν το παράδειγμά τους να μην δείξουν εγκληματική αμέλεια και να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Ξεπαγώνουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις

    Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα ετοιμάζεται το αμέσως προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική Σύνταξη της «Φωνής της Ρωσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου (http://greek.ruvr.ru/2013_01_24/102325027/).

    Μιλώντας σε ένα από τα ιστορικότερα ΜΜΕ της Ρωσίας, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε αρχικώς τη λύπη του γιατί «επί 2,5 χρόνια, περίπου από τον Οκτώβριο του 2009, έως τον Ιούνιο του 2012 οι ελληνορωσικές σχέσεις ήταν ουσιαστικά παγωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το διάστημα αυτό καμία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010 δεν συνέβη απολύτως τίποτε μεταξύ των δύο χωρών μας».

    «Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, γι? αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση, πρόκειται για σαφή απόφαση της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου, που θα περιλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τα τέλη Φεβρουαρίου να είναι η ημερομηνία που έχει προταθεί στη ρωσική πλευρά.

    [03] 48ωρη απεργία από τις 31/1 αποφάσισε η ΠΝΟ

    Αντιδράσεις αλλά και θετικά σχόλια προκαλούν οι νέες τροποποιήσεις και προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε, ενώ ήδη δόθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που αποφάσισε την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από την Πέμπτη 31/01 στις 6 το πρωί, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο «αιτία πολέμου και ταφόπλακα για τους Έλληνες ναυτεργάτες» ζητώντας την απόσυρσή του.

    Επίσης εκφράζει τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, ενώ χαρακτηρίζει την επίταξή τους, «επαίσχυντο και αντιδημοκρατικό μέτρο».

    Στελέχη της ακτοπλοϊκής αγοράς, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πολυνομοσχέδιο, ανέφεραν ότι η ακτοπλοϊκή αγορά θα γίνει για πρώτη φορά ανταγωνιστικότερη με νέους κανόνες, χαρακτήρισαν τις επιπτώσεις στη ναυτεργασία ελάχιστες, ενώ τόνισαν ότι «οι ναυτικοί δεν θα πρέπει να προτρέχουν πριν από την εφαρμογή του».

    [04] "Η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις των απεργών του Μετρό"

    Την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του Μετρό η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

    Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις, με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

    [05] Από τον Μάρτιο το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

    Από τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της κρίσης.

    Οι προϋποθέσεις και το ύψος του επιδόματος εξετάσθηκαν χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Βρούτση, με τη συμμετοχή διοικητών των Ταμείων και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (δικηγόροι, μηχανικοί) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ύψος του επιδόματος θα είναι 360 ευρώ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από 3 έως και 9 μήνες. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μετά, εφόσον είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα έως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012, εφόσον όμως δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σχετική πρόβλεψη θα υπάρξει και για επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς πριν από το 2012.

    [06] ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρούν οι διαδικασίες για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

    Τα τεύχη του διαγωνισμού για τις ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, προκειμένου οι πέντε υποψήφιοι επενδυτές να τα μελετήσουν και να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα τελικά συμβατικά κείμενα για την παραχώρηση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ο μόνος ενδιαφερόμενος επενδυτής, το αμερικανικό fund NCH Capital, θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, εγκρίθηκε η βελτίωση του μηχανισμού πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος στα τεύχη της β΄ φάσης του διαγωνισμού για το ακίνητο της Αφάντου Ρόδου, το οποίο διεκδικούν έξι «μνηστήρες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2013 - 19:30:52 UTC