Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Πολλαπλές συγκρούσεις οχημάτων στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης
  • [03] Στο 26,2% αναρριχήθηκε η ανεργία στην Ισπανία
  • [04] H Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας
  • [05] «Σημείο Βρασμού», μία ομαδική έκθεση 17 σύγχρονων καλλιτεχνών
  • [06] Άνθρωπος χωρίς μύτη θα αποκτήσει καινούρια που μεγαλώνει στο χέρι του!
  • [07] Δύο νεαροί, σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο, μετά από καταδίωξή τους από αστυνομικούς
  • [08] Στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό, παρατάσσονται αγρότες
  • [09] Το πρόβλημα της Κύπρου είναι συστημικό, λέει ο υπουργός Οικονομικών Β. Σιαρλή
  • [10] Ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες δημοσίευσε και στη συνέχεια απέσυρε η Ελ Παΐς
  • [11] Ινδικό ακροδεξιό κόμμα μοιράζει μαχαίρια στις γυναίκες για να αμύνονται
  • [12] Μαρινέλλα και Κ. Χατζής ερμηνεύουν ξανά το «Ρεσιτάλ», στο Παλλάς

  • [01] Στο ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνει σήμερα το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσιγκτον και μεταβαίνει απόψε στη Νέα Υόρκη.

    Το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), θα επισκεφθεί τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, ενώ αναμένεται να παραστεί ο Πολ Τόμσεν και άλλοι αξιωματούχοι του Ταμείου.

    Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας και μέλη της συνοδείας του δείπνησαν σε ελληνικό εστιατόριο της Ουάσιγκτον με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν και τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, με τους οποίους είχε συναντηθεί νωρίτερα χθες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο. Αφ' ενός να εξηγήσει ότι το πρόγραμμα λιτότητας που επί τρία χρόνια εφαρμόζεται είναι αδιέξοδο και αφ' ετέρου να διεκδικήσει συμμαχίες γιατί το αδιέξοδο του προγράμματος απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη δυνατότητα στις επαφές μου με το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών να εξηγήσω τα αδιέξοδα του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο σταθερότητας, ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στην πολυτάραχη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στόχος μας είναι μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική».

    Και κατέληξε:

    «Τέλος, εξήγησα ότι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με κανένα το δικαίωμα στην ΑΟΖ. Και μάλιστα πιστεύουμε ότι αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα πρέπει να στηριχθεί και από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών».

    [02] Πολλαπλές συγκρούσεις οχημάτων στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης

    Πολλαπλές συγκρούσεις οχημάτων σημειώθηκαν το πρωί στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του τούνελ της Τούμπας, στο μέτωπο προς δυτικά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

    Όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκαν δύο καραμπόλες, στην πρώτη ενεπλάκησαν 5 Ι.Χ. αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό και στη δεύτερη δύο Ι.Χ., με αποτέλεσμα να κλείσουν προς στιγμήν οι δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

    Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Τροχαίας, απομακρύνθηκαν τα οχήματα στην άκρη του οδοστρώματος και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Οι συγκρούσεις πιθανότατα οφείλονται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος, εξαιτίας της βροχόπτωσης.

    [03] Στο 26,2% αναρριχήθηκε η ανεργία στην Ισπανία

    Στο επίπεδο του 26,2% αναρριχήθηκε η ανεργία, καθώς προστέθηκαν 187.300 άνεργοι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό όσων βρίσκονται εκτός εργασίας στα 5,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ΙΝΕ.

    Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ισπανίας, χθες, ότι η οικονομική ύφεση επιταχύνθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Συνολικά, στη διάρκεια του 2012, η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,3% έναντι ποσοστού 1,5% που προέβλεπε η κυβέρνηση.

    Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε ότι εφέτος το Ακαθάριστο Εγχώριο Προίόν της Ισπανίας θα υποχωρήσει κατά ακόμη 1,5%, ήτοι τρεις φορές περισσότερο από ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση.

    [04] H Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας

    Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε στο «Μεστάγια».

    Στο πρώτο παιχνίδι η «βασίλισσα» είχε νικήσει με 2-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και χθες απλώς σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού, έστω κι αν αγωνίστηκε για λίγα λεπτά και με εννέα παίκτες.

    Ο Καρίμ Μπενζεμά στο 44ο λεπτό άνοιξε το σκορ και οι «νυχτερίδες» ισοφάρισαν σε 1-1 στο 52ο λεπτό με τον Κόστα. Για τους μαδριλένους αποβλήθηκε ο Κοεντράο στο 51ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη, ενώ με απευθείας κόκκινη ο Ντι Μαρία λίγο πριν το τέλος.

    [05] «Σημείο Βρασμού», μία ομαδική έκθεση 17 σύγχρονων καλλιτεχνών

    «Boiling point»: σημείο βρασμού στους 100 βαθμούς Κελσίου. Όπως λέμε, μια κοινωνία σε αναβρασμό, λίγο πριν εξατμιστεί.

    Υπό τον τίτλο, «Boiling Point» δεκαεπτά σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Αθήνα, σχολιάζουν με τα έργα τους, τις συνέπειες της ύφεσης και εκφράζουν τη σκληρή και πολύπλοκη, σύγχρονη πραγματικότητα.

    Παρουσίασαν το περασμένο καλοκαίρι, την έκθεσή τους, στο διάσημο «Μέγαρο Καλλιτεχνών» (Kuenstlerhaus) της Βιέννης και αυτές τις ημέρες, το «Boiling point» επανήλθε στην βάση του, τον πολυχώρο Camp (Contemporary Art Meeting Point), στην πλατεία Κοτζιά.

    H έκθεση Boiling Point εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, 18 /1 και θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν οι Αγαπητός Αγαπητάκης Θάνος Βόβολης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Ιωάννης Γρηγοριάδης, Ανδρέας Βούσουρας, Γιάννης Γκανάς, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Πάρις Λεγάκης, Εύα Μαραθάκη, Κώστας Μπασάνος, Δημήτρης Φουτρής, Δημήτρης Χαλάτσης, Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Μπάμπης Καραλής, Αννέτα Σπανουδάκη, Γιώργος Τσεριώνης, Ολυμπία Τοπτσίδου.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους συνάντησε, σε πλήρη δράση σχετική με το στήσιμο της έκθεσης και απάντησαν με ψυχραιμία και χιούμορ στα ερωτήματα.

    [06] Άνθρωπος χωρίς μύτη θα αποκτήσει καινούρια που μεγαλώνει στο χέρι του!

    Ένας 53χρονος Βρετανός που έχασε τη μύτη του εξαιτίας καρκίνου του δέρματος, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει μια καινούρια, η οποία ήδη αναπτύσσεται πάνω στο μπράτσο του με τη βοήθεια δικών του βλαστοκυττάρων.

    Το πρωτοποριακό εγχείρημα -που ακόμα δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί- πραγματοποιούν επιστήμονες του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή αναγεννητικής ιατρικής Άλεξ Σεϊφαλιάν, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ». Οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι η νέα μύτη θα μοιάζει ακριβώς ίδια με την προηγούμενη και αισιοδοξούν ότι μπορεί να έχει σε ένα βαθμό και την αίσθηση της όσφρησης.

    Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αναπτυχθεί μια νέα μύτη τελείως από το μηδέν και, αν πετύχει, τότε στο μέλλον η θεραπεία θα μπορεί να εφαρμοστεί σε θύματα τροχαίων, τραυματίες πολέμων κ.α.

    Μετά από τρεις μήνες, η μύτη θα είναι έτοιμη να αφαιρεθεί και χειρουργικά να προσκολληθεί στο πρόσωπο του άνδρα, ενώ το μπράτσο θα επιστρέψει στην κανονική κατάστασή του με τα κατάλληλα ράμματα. Όπως είπε μάλιστα ο Άλεξ Σεϊφαλιάν, πρότεινε στον άνδρα η νέα μύτη του να είναι απολύτως ίσια, όμως εκείνος αρνήθηκε και επέμεινε πως ήθελε και η νέα μύτη του να είναι ελαφρώς στραβή, όπως η χαμένη αυθεντική του. Μάλιστα, ο Βρετανός καθηγητής αποκάλυψε πως αναπτύσσει ταυτόχρονα δύο μύτες για τον άτυχο 53χρονο, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τη μία.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [07] Δύο νεαροί, σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο, μετά από καταδίωξή τους από αστυνομικούς

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται, διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δύο νεαροί ηλικίας 16 και 19 ετών, που τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσαν από μεγάλο ύψος.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο νεαροί δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που γινόταν στο κέντρο του Ηρακλείου, αφού το δίκυκλο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη από δύο αστυνομικούς.

    Στην παραλιακή λεωφόρο και στις εκβολές του ποταμού Γιόφυρου, το δίκυκλο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και έπεσε στον χώρο όπου γίνονται έργα ανάπλασης από τον δήμο.

    Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους δύο νεαρούς -που είχαν τραυματιστεί σοβαρά- και τους μετέφεραν στα εξωτερικά του ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ωστόσο, δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης και εξεταζόταν το ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκτός Κρήτης .

    Εν τέλει, σήμερα το πρωί, βρέθηκαν δύο θέσεις στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται, με τραύματα στο κεφάλι και στον θώρακα. Η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθεί για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για την όλη υπόθεση.

    [08] Στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό, παρατάσσονται αγρότες

    Παρά την έντονη καταιγίδα από νωρίς το πρωί, δεκάδες τρακτέρ αγροτών από την Ημαθία έχουν ήδη παραταχθεί στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο, μόλις φθάσουν στο σημείο και οι άλλοι συνάδελφοί τους από τα γύρω χωριά, πρόκειται να κάνουν τη γενική τους συνέλευση.

    Σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο, η συντονιστική ομάδα της κίνησης πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να του θέσουν σειρά ζητημάτων, με κύριο το ότι είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες από την παραγωγή ροδάκινου που έδωσαν στις βιομηχανίες.

    ?Εάν δεν δούμε φως στο τούνελ, είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τόσο την Εγνατία οδό στον κόμβο της Κουλούρας, όσο και το σιδηροδρομικό σταθμό που υπάρχει εδώ δίπλα?, τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αιτήματα των αγροτών, είναι: μείωση της τιμής του ΦΠΑ, απο 11% στο 6%, αύξηση της φορολογίας στο 13% και ανατίμηση του πετρελαίου.

    [09] Το πρόβλημα της Κύπρου είναι συστημικό, λέει ο υπουργός Οικονομικών Β. Σιαρλή

    Το πρόβλημα της Κύπρου είναι συστημικό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, επικαλούμενος και σχετικές διαπιστώσεις της τρόικας και του Eurogroup.

    Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι κατά τις συζητήσεις πριν από το Eurogroup, αλλά και κατά τη διάρκεια της Συνόδου, κατέληξαν ότι «όντως η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωζώνης και επομένως μία σημαντική αλλαγή με βάση τα γεγονότα όπως τα γνωρίζουμε θα μπορούσε να προκαλούσε πρόβλημα στην Ευρωζώνη».

    «Αυτή η διαπίστωση» είπε, «ανήκει στην τρόικα, πριν ακόμη συνέλθει την περασμένη Δευτέρα το Eurogroup. Πρέπει να τονίσω ότι η συστημικότητα της Κύπρου είναι δεδομένη».

    Τα μέλη της Ευρωζώνης, ανέφερε ο κ. Σιαρλή, καλωσόρισαν την πρόοδο που έχει γίνει για την υλοποίηση αναφορικά με τα θέματα που έχουν συμφωνηθεί. Επίσης επισημαίνεται το γεγονός ότι αναμένεται σύντομα η κατάληξη του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco σε ό,τι αφορά στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Το αποτέλεσμα αυτό, σημείωσε, θα περιληφθεί στο μνημόνιο και θα ανακοινωθεί με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

    «Η κυπριακή πλευρά θα μάθει για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών αλλά υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί, εάν δεν περιληφθεί στο μνημόνιο και μπουν οι υπογραφές» προσέθεσε ο κ. Σιαρλή.

    Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου αναμένεται να ανακοινωθεί τέλος Ιανουαρίου.

    [10] Ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες δημοσίευσε και στη συνέχεια απέσυρε η Ελ Παΐς

    Η ισπανική εφημερίδα Eλ Παΐς δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη της σελίδα τη φωτογραφία ενός διασωληνωμένου άνδρα στο κρεβάτι νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αποκλειστική φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, η οποία όμως αποδείχθηκε ψεύτικη σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας που μπλόκαρε αμέσως την κυκλοφορία της και απέσυρε τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της.

    Η φωτογραφία παρέμεινε περίπου 30 λεπτά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

    Η Ελ Παΐς αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται πάνω από ενάμισυ μήνα στην Κούβα ύστερα από υποτροπή του καρκίνου. Η κατάσταση της υγείας του Τσάβες κρατείται μυστική στη χώρα του, η οποία ταλανίζεται από τις αμφιβολίες και τις εικασίες για τις πιθανότητες επιβίωσής του.

    Η Ελ Παΐς εξηγεί το λάθος της στην ιστοσελίδα της, με μια ανακοίνωσή της στις 06:37 τοπική ώρα, μετά τη διανομή της πρώτης έντυπης έκδοσής της.

    "Μετά τη διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για τον Ούγκο Τσάβες, η εφημερίδα μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσής και προχώρησε στη διανομή νέα έκδοσης στα σημεία πώλησής της", τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Ελ Παΐς δεν κατάφερε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις συνθήκες, τον τόπο και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας

    Σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter του υπουργού Ενημέρωσης της Βενεζουέλας Ερνέστο Βιλέγας, η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια βιντεοσκόπησης χειρουργικής επέμβασης σε άλλον άνθρωπο (έναν ασθενή με ακρομεγαλία) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Bouture.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] Ινδικό ακροδεξιό κόμμα μοιράζει μαχαίρια στις γυναίκες για να αμύνονται

    Ινδικό ακροδεξιό κόμμα μοίρασε χιλιάδες μαχαίρια, με λάμες μήκους 7 εκατοστών, σε γυναίκες που ζουν σε κρατίδιο της δυτικής Ινδίας για να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.

    Το κόμμα Σιβ Σένα, γνωστό για τις ακραίες θέσεις του, άρχισε τη διανομή μαχαιριών χθες το βράδυ, ημέρα των γενεθλίων του ιδρυτή του Μπαλ Θάκερέι που πέθανε τον Νοέμβριο.

    "Με τον ίδιο τρόπο που κόβετε λαχανικά, κόψτε και το χέρι αυτού που σας αγγίζει", τόνιζαν οι οπαδοί του κόμματος που μοίραζαν τα μαχαίρια, προσθέτοντας πως οι γυναίκες πρέπει να τα έχουν πάντα στις τσάντες τους.

    Το Σιβ Σένα σκοπεύει να μοιράσει 21.000 μαχάιρια στο κρατίδιο Μαχαράστρα με πρωτεύουσα το Μουμπάι (Βομβάη).

    Η πρωτοβουλία αυτή του ακροδεξιού κόμματος έρχεται μετά τον ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου. Η κοπέλα πέθανε 13 ημέρες αργότερα εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.

    Χθες, η επιτροπή που όρισε η ινδική κυβέρνηση για την αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα πρότεινε να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές, αποκλείοντας την θανατική ποινή.

    [12] Μαρινέλλα και Κ. Χατζής ερμηνεύουν ξανά το «Ρεσιτάλ», στο Παλλάς

    Τριάντα έξι χρόνια μετά από την ιστορική τους συνάντηση, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες η Μαρινέλλα και o Κώστας Χατζής, ερμηνεύουν ξανά το «Ρεσιτάλ», για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Παλλάς με όλα τα τραγούδια που μάγεψαν το κοινό και ηχογραφήθηκαν σε έναν από τους πιο εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών.

    «Από αυτή τη συνεργασία, βγαίνει η φιλία που μας είχε ενώσει τότε και αυτό θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε εδώ, στο Παλλάς», είπε μεταξύ άλλων η Μαρινέλλα, στη συνέντευξη Tύπου που δόθηκε στο φουαγιέ του θεάτρου. «Η συγκίνησή μας είναι πολύ μεγάλη, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαμε τότε, βρισκόμαστε και πάλι μαζί», συνέχισε.

    Οι δύο τραγουδιστές είχαν δώσει την ίδια παράσταση το Μάρτιο του 1976 στη μπουάτ «Σκορπιός» , ενώ οι θαμώνες της ήταν οι μοναδικοί προνομιούχοι που έζησαν από κοντά και ένιωσαν την συγκίνηση από την προσπάθεια των δύο καλλιτεχνών να εξαντλήσουν όλα τα αποθέματα της καλλιτεχνικής τους ευαισθησίας για ένα αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου.

    Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον Χατζή, που με την κιθάρα του θα ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το "Θυμάμαι", το "Δεν είμ' εγώ", το "Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά...". Στη συνέχεια θα τον συναντήσει επί σκηνής η Μαρινέλλα που με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο, θα αποδώσει επιτυχίες όπως "Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει", "Σ'αγαπώ ", "Κι' ύστερα", "Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε" κ.α. και πολλά άλλα ανάμεσα τους " Η αγάπη όλα τα υπομένει..."

    Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση θα κλείσει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ' ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε.

    Τα τραγούδια είναι γεμάτα νοσταλγία και όπως συμφώνησαν οι συντελεστές: «παραμένουν ακόμη διαχρονικά, καθώς μοιάζουν σα να έχουν γραφτεί σήμερα».

    Οι παραστάσεις ξεκινούν αύριο, 25 Ιανουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2013 - 9:30:27 UTC