Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλάει από σήμερα ο καιρός
  • [02] Δεν φαίνεται να θέλουν οι Βρετανοί, έξοδο από την ΕΕ
  • [03] Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή κόντρα στα εμπόδια!
  • [04] Ανοιχτή στο κοινό ξανά η Λυρική
  • [05] "Μάστιγα" τα αναψυκτικά
  • [06] Μήνυσαν τον Άρμστρονγκ για τα ψευδή του απομνημονεύματα!
  • [07] Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το βίντεο με δηλώσεις Διαμαντόπουλου
  • [08] Έρευνες του νορβηγικού Nordic Explorer στην Κρήτη για αέριο - πετρέλαιο
  • [09] «La Repubblica»: Η ιταλική κεντροαριστερά ανησυχεί για πιθανά νέα μέτρα 10 δισ. ευρώ
  • [10] Νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο - ταμπλέτα από την LG
  • [11] Πρόστιμο 504 δολαρίων σε όποιον πετά σκουπίδια στην Αυστραλία

  • [01] Χαλάει από σήμερα ο καιρός

    Καταιγίδες και χιόνια έρχονται σήμερα,σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ.

    Η κακοκαιρίαξεκίνησε από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες (8 μποφόρ) στα πελάγη ενώ σταδιακά επεκτείνεταισ' ολόκληρη τη χώρα.

    Αναλυτικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο.

    Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

    Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.

    Αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, στη δυτική Κρήτη, στο ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

    [02] Δεν φαίνεται να θέλουν οι Βρετανοί, έξοδο από την ΕΕ

    Περίπου το 40% των Βρετανών επιθυμεί την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μια ημέρα μετά την υπόσχεση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στο διάστημα από το 2015 ως το 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα από το ινστιτούτο YouGov.

    Σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου, το 40% των 2.000 ερωτηθέντων ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ έναντι ενός 34% που επιθυμούσαν την έξοδο.

    [03] Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή κόντρα στα εμπόδια!

    Περιορισμένη χρηματοδότηση που καλύπτει μετά βίας τα λειτουργικά του έξοδα, ανεπαρκής αριθμός κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μικρός αριθμός εξειδικευμένων κέντρων, αλλά και πολλές προκαταλήψεις. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων παλεύει κόντρα σε οικονομική κρίση και κοινωνικά ταμπού, προκειμένου να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Στην Ελλάδα λειτουργούν πέντε μονάδες μεταμόσχευσης νεφρού (Λαϊκό, Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πάτρας και Ιωαννίνων), μία μονάδα μεταμόσχευσης ήπατος (Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και δύο μονάδες μεταμόσχευσης καρδιάς (Ωνάσειο και Παπανικολάου Θεσσαλονίκης- στο τελευταίο λειτουργεί και μονάδα μεταμόσχευσης πνευμόνων, ωστόσο δεν επαρκεί). Από την Ελλάδα απουσιάζουν οι μεταμοσχευτικές μονάδες για πνεύμονες και για επεμβάσεις σε παιδιά. Επίσης, είναι σε εκκρεμότητα η λειτουργία μονάδας ήπατος στην Αθήνα, με τις δύο αιτήσεις από Λαϊκό και Ευαγγελισμό, να εξετάζονται εάν τηρούν τις προϋποθέσεις.

    «Στόχος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων είναι να οργανώσει ένα πλήρες σύστημα μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να μην χρειάζεται οι ασθενείς να μεταβαίνουν στο εξωτερικό», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΜ και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Αναστάσιος Χατζής.

    Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για υψηλής ποιότητας μεταμοσχεύσεις στις υπάρχουσες μονάδες στην Ελλάδα και περιγράφει περιπτώσεις εκμετάλλευσης ασθενών στο εξωτερικό, με τις καταγγελίες να αφορούν σε μονάδες στην Αγγλία, όπου εάν ο ασθενής νοσηλευτεί μέσω της διακρατικής συμφωνίας ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του από τον ασφαλιστικό του φορέα, αντιμετωπίζει αναμονή τριών μηνών, ενώ εάν προπληρώσει μόνος του τη νοσηλεία, αυτή επιτυγχάνεται άμεσα.

    Στη στροφή των Ελλήνων ασθενών προς το εξωτερικό παίζει ρόλο και η συχνή αδυναμία αξιοποίησης μοσχευμάτων από Έλληνες δότες οργάνων, γεγονός που οφείλεται στην ανεπάρκεια κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας.

    Επίσης, συχνή είναι η έλλειψη μοσχευμάτων από Έλληνες δότες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού κυμαίνεται στους 7-7,5, την ίδια ώρα που στην Ιταλία ο αριθμός είναι διπλάσιος, στη Γαλλία ανέρχεται στους 20-25 και στην Ισπανία στους 35.

    Ανασταλτικός παράγοντας στην αύξηση του αριθμού των δωρητών οργάνων είναι τα φαινόμενα παραπληροφόρησης γύρω από το θέμα που εμφανίζονται συχνά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ψευδούς πληροφορίας που αναρτήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα σε μπλογκς ότι όσοι δεν δηλώσουν άμεσα πως δεν θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων θα τους πάρουν τα όργανα με το ζόρι!

    [04] Ανοιχτή στο κοινό ξανά η Λυρική

    Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων του τεχνικού προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην προσπάθεια του μοναδικού θεάτρου όπερας της χώρας να προσφέρει στο κοινό τις περισσότερες από τις παραστάσεις που ακυρώθηκαν, αναμόρφωσε το πρόγραμμά του για τους επόμενους μήνες.

    Έτσι στις 3 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά με ελαφρώς διαφοροποιημένο πρόγραμμα. Πρόκειται για μια εορταστική συναυλία με έργα Στράους, Μότσαρτ, Βιβάλντι, Τσαϊκόφσκι, Ροσσίνι κ.α. με νέους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αλλά και guests.

    Στη συνέχεια η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η Χαλιμά», θα κάνει πρεμιέρα μια εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου.

    Οι παραστάσεις του μπαλέτου «Ταξίδι στην Αιωνιότητα» θα ξεκινήσουν στις 2 Μαρτίου και είναι αφιερωμένες σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής, την Ελένη Καραΐνδρου και τον Εϊτόρ Βίλλα - Λόμπος. Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογραφεί συνθέσεις της Καραΐνδρου που έντυσαν ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και τις αριστουργηματικές σουίτες Μπαχιάνας Μπραζιλέιρας του Βίλλα - Λόμπος.

    Θα ακολουθήσουν οκτώ παραστάσεις της όπερας «Ο Μαγικός Αυλός», από τις 9 έως τις 23 Μαρτίου. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Μότσαρτ, το οποίο προσφέρει χαρά στα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει στους μεγάλους να απολαύσουν την εξαιρετική μουσική και ένα ιδιαίτερο κείμενο.

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμώντας το θεμελιωτή της Εθνικής Μουσικής Σχολής παρουσιάζει συναυλία- αφιέρωμα στο οπερατικό έργο του, στις 24 Μαρτίου.

    Επίσης, στην παιδική σκηνή προστίθενται πέντε παραστάσεις της Κοκκινοσκουφίτσας, στις 19, 20, 26 Μαρτίου και 2, 4 Απριλίου, εκτός από την ήδη προγραμματισμένη στις 28 Απριλίου.

    [05] "Μάστιγα" τα αναψυκτικά

    Tρεις κορυφαίοι οργανισμοί Υγείας της Αυστραλίας απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η κατανάλωση σακχαρούχων αναψυκτικών που συντελούν στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Πρόκειται για το Αντικαρκινικό Συμβούλιο, για το Συμβούλιο Διαβητικών Αυστραλίας και το Εθνικό Ίδρυμα Καρδιοπαθειών.

    Οι οργανισμοί ζητούν έρευνα αναφορικά με τα αναψυκτικά της κατηγορίας αυτής, καθώς επίσης και περιορισμούς σε διαφημιστικές καμπάνιες που προωθούν την κατανάλωσή τους.

    Και οι τρεις κορυφαίοι οργανισμοί Υγείας παροτρύνουν τους Αυστραλούς να πίνουν νερό και γάλα με μειωμένα λιπαρά, ζητούν δε τη στήριξη των κυβερνήσεων στο θέμα αυτό. Συνάμα, προειδοποιούν ότι αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, αυτό θα συντείνει στην επιδείνωση κρίσης που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία.

    Υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση των εν λόγω ποτών συντείνει στην παχυσαρκία, δεδομένου ότι ένα ποτό των 600 γρ. περιέχει 16 κουτάλια του γλυκού ζάχαρη, αν καταναλώνεται δε ένα τη μέρα, υπολογίζεται ότι προκαλεί την αύξηση σωματικού βάρους κατά 6,7 κιλά το χρόνο.

    Ο πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συμβουλίου Αυστραλίας, Graig Sinclair, δήλωσε ότι υπάρχουν σήμερα στην αγορά αναψυκτικά που καλύπτονται κάτω από την ταμπέλα του δήθεν υγιεινού ποτού, προβάλλοντας ότι περιέχουν συγκεκριμένες βιταμίνες. Ο ίδιος τόνισε ότι οι άνθρωποι σήμερα καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες αναψυκτικών από ό,τι κατανάλωναν πριν πέντε χρόνια.

    [06] Μήνυσαν τον Άρμστρονγκ για τα ψευδή του απομνημονεύματα!

    Δυο άνδρες στην Καλιφόρνια μήνυσαν τον Λανς 'Αρμστρονγκ και τους εκδότες του για απάτη και ψευδή διαφήμιση, υποστηρίζοντας ότι τα απομνημονεύματα του αμερικανού ποδηλάτη που παρουσιάστηκαν ως πραγματικά γεγονότα, αποδείχθηκε ότι περιελάμβαναν πολλά ψεύδη μετά την ομολογία του 'Αρμστρονγκ την περασμένη εβδομάδα για συστηματική χρήση αναβολικών.

    Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην Όπρα Γουίνφρι ο 'Αρμστρονγκ στην οποία ομολόγησε ότι κέρδισε του επτά τίτλους του Γύρου της Γαλλίας με τη χρήση απαγορευμένων αναβολικών για να αυξήσει τις επιδόσεις του.

    Τη μήνυση κατέθεσαν οι Ρομπ Στούτζμαν, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής προσωπικού του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο Τζόναθαν Γουίλερ, σεφ και ερασιτέχνης ποδηλάτης.

    Οι δυο τονίζουν ότι αγόρασαν τα βιβλία "Ιt's Not About the Bike" και "Every Second Counts" γιατί πίστευαν στον 'Αρμστρονγκ και στην ιστορία του για την επιστροφή του στο Γύρο της Γαλλίας χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ουσιών.

    Όμως, μετά την ομολογία του 'Αρμστρονγκ, ο Στούτζμαν και ο Γουίλερ αισθάνθηκαν "εξαπατημένοι" και "προδομένοι" όταν συνειδητοποίησαν ότι τα βιβλία που διαφημίστηκαν ως απομνημονεύματα του αμερικανού ποδηλάτη ήσαν γεμάτα ψεύδη.

    Οι δυο άνδρες κατηγορούν τον 'Αρμστρονγκ και τους εκδοτικούς οίκους Penguin και Random House για παραβίαση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή με ψευδή διαφήμιση και απάτη.

    [07] Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το βίντεο με δηλώσεις Διαμαντόπουλου

    Τo ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της ΝΔ για το βίντεο που έχει προκαλέσει την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφήνει ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, κάνοντας λόγο για μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο, στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις του.

    [08] Έρευνες του νορβηγικού Nordic Explorer στην Κρήτη για αέριο - πετρέλαιο

    Στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκε χθες το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο Nordic Explorer που πραγματοποιεί έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, νότια της Κρήτης.

    Το πλοίο παρέμεινε στη Σούδα για λόγους ανεφοδιασμού και αλλαγής του πληρώματος. Στη Σούδα βρέθηκε και το συνοδευτικό πλοίο Thor Chaser, που ακολουθεί το Nordic Exrlorer, για να διευθετεί η ναυσιπλοΐα και για λόγους ασφαλείας.

    Το νορβηγικό πλοίο βρίσκεται από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012, στη Νότια Κρήτη, στο πλαίσιο σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Nordic Explorer ήδη έχει ερευνήσει 3.000 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών σε σύνολο 10.000.

    Έχει ολοκληρώσει τις έρευνες στην περιοχή δυτικά της Κέρκυρας και συνεχίζει προς την περιοχή της Κρήτης.

    [09] «La Repubblica»: Η ιταλική κεντροαριστερά ανησυχεί για πιθανά νέα μέτρα 10 δισ. ευρώ

    «Tο κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» εκφράζει έντονο φόβο ότι τους αμέσως επόμενους μήνες- μετά τις εκλογές, δηλαδή, τις 24ης Φεβρουαρίου- η Ιταλία θα χρειαστεί νέα, έκτακτα οικονομικά μέτρα, ύψους δέκα, τουλάχιστον, δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα».

    Σύμφωνα με την «Λα Ρεπούμπλικα», οι ανησυχίες του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κεντροαριστεράς οφείλονται, μεταξύ των άλλων, στην ανάγκη άμεσης επαναχρηματοδότησης, μέσα στην 'Ανοιξη, του ταμείου ανεργίας, με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, και στις νέες, αρνητικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ιταλική οικονομία, που κάνουν λόγο για συρρίκνωση της τάξης του 1% μέχρι το τέλος του 2013.

    Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι ο γραμματέας των "Δημοκρατικών" Πιερλουίτζι Μπερσάνι «είναι έντονα αγχωμένος λόγω της εξέλιξης της οικονομικής κατάστασης» και σε τηλεφωνική του επικοινωνία συζήτησε αναλυτικά το θέμα, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

    Δεν είναι τυχαίο ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Μπερσάνι δήλωσε, με νόημα, πως «μετά τις εκλογές θα πρέπει να ελέγξουμε πόση σκόνη έχει μείνει κάτω από το χαλί».

    Ο Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Rai, την περασμένη Τρίτη, είχε διαψεύσει ότι θα καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων οικονομικών μέτρων, διότι «η γενικότερη, αρνητική οικονομική συγκυρία, θα επιτρέψει, στην Ιταλία, να παρεκκλίνει ελαφρά από την επίτευξη της ισοσκέλισης του κρατικού προϋπολογισμού».

    Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Λέγκα, όμως, και πρώην υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι επιμένει ότι «όλοι οι οικονομικοί δείκτες, δείχνουν, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι την ερχόμενη 'Ανοιξη θα χρειαστούν νέα, βαριά, έκτακτα μέτρα».

    [10] Νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο - ταμπλέτα από την LG

    Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG παρουσίασε το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο - ταμπλέτα (phablet: phone+tablet) με την ονομασία Optimus G, σύμφωνα με το BBC.

    Τα κινητά- ταμπλέτες συνδυάζουν χαρακτηριστικά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) και υπολογιστών- ταμπλετών (tablets).

    Το νέο μοντέλο της LG αποτελεί ουσιαστικά μετεξέλιξη σε phablet του έξυπνου κινητού Optimus G, που είχε ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά από την εταιρεία. Η συσκευή προσφέρει ανάλυση 440 pixels ανά ίντσα οθόνης.

    Όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, το phablet μπορεί να αποδώσει 1080 pixels κινηματογραφικής εικόνας σε πλήρη ανάλυση.

    Ωστόσο, η ποιότητα στην ανάλυση εικόνας «κοστίζει» ενεργειακά. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η συσκευή έχει κατανάλωση 3.000 μιλιαμπέρ ανά ώρα χρήσης. Η LG για να αντιμετωπίσει επαρκώς το θέμα έχει τοποθετήσει μεγαλύτερη μπαταρία στη συσκευή, σε σχέση με εκείνες που χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [11] Πρόστιμο 504 δολαρίων σε όποιον πετά σκουπίδια στην Αυστραλία

    Δυναμική εκστρατεία κατά των σκουπιδιών, καθώς και εκείνων δεν πείθονται και εξακολουθούν να πετούν τα αποτσίγαρά τους από τα παράθυρα των αυτοκινήτων -και όχι μόνο- ξεκινά εδώ και τώρα, με κύριο στόχο η Βικτώρια να είναι όχι μόνο ωραία, αλλά και πεντακάθαρη.

    Ο πολιτειακός υπουργός Περιβάλλοντος, Ράιαν Σμιθ, δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αποβλέπει στο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλαζ και να εξοικονομηθούν 78 εκατ. δολάρια που δαπανούνται ετησίως για τον καθαρισμό της πολιτείας. Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει, επίσης, τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να θεωρούν καθήκον τους να δηλώνουν στις αρχές τους παραβάτες.

    Κάθε χρόνο, τα σκουπίδια που μαζεύονται από τους δρόμους τα πάρκα, τις πλαζ και αλλού ανέρχονται σε 14.500 τόνους, ποσό που αναλογεί σε 3 κιλά ανά άτομο στη Βικτώρια.

    Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διπλασίασε πρόσφατα τα πρόστιμα σε 504 δολάρια, σε όποιον πετά σκουπίδια, η νέα δε στρατηγική συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν πρόσθετα, επιτόπου πρόστιμα στους παραβάτες.

    Χαρακτηριστικό των αυστηρότερων μέτρων για την πάταξη των σκουπιδιών στη Βικτώρια, είναι και το γεγονός ότι ορισμένοι δήμοι θα προμηθεύσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς με φωτογραφικές μηχανές, προκειμένου να συλλαμβάνουν τους παραβάτες επ' αυτοφώρω.

    Η κυβέρνηση της Βικτώριας, στο πλαίσιο της στρατηγικής να διατηρήσει τη Βικτώρια πεντακάθαρη, θα δαπανήσει 1,5 εκατ.δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια γι' αυτόν το σκοπό, ζητώντας τη συνεργασία των δήμων, επιχειρηματιών και πολιτών γενικότερα. «Μια καθαρή Βικτώρια, είναι καθήκον όλων μας» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ράιαν Σμιθ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2013 - 7:30:25 UTC