Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, η ανάκαμψη της οικονομίας»
  • [02] Διακόπτεται η καταβολή 50.000 συντάξεων
  • [03] Βρέθηκε φωτογραφία του ατομικού μανιταριού της Χιροσίμα, τραβηγμένη από το έδαφος
  • [04] Ανά 6 λεπτά τα δρομολόγια στο Μετρό - Εκτός η πρόσβαση στο αεροδρόμιο
  • [05] Αρνείται τη βοήθεια προς την Κύπρο η γερμανική αντιπολίτευση
  • [06] Για «στρατηγικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Το Δουβλίνο σχεδιάζει πώληση σε ιδιώτες ομολόγων της Bank of Ireland
  • [08] Νέες ακυρώσεις πτήσεων από τις τουρκικές αερογραμμές

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, η ανάκαμψη της οικονομίας»

    Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου για το 2013.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για "βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επαφές», ενώ τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

    «Το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα "χρονο-στοχοδιαγράμματα", όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα βήματα. Οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    [02] Διακόπτεται η καταβολή 50.000 συντάξεων

    Στη διακοπή περισσότερων των 50.000 συντάξεων θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ταμείων, στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.800 και στον ΟΑΕΕ 30.000 ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

    Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ.

    Αναμένουν όμως τον εντοπισμό σημαντικού αριθμού παραβατών, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των συντάξεων, που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, που συνεχίζεται.

    Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι με την εφαρμογή της ενιαίας αρχής πληρωμών για όλες τις συντάξεις, τη διασταύρωση των στοιχείων με το υπουργείο Οικονομικών και την προεκτύπωση των ποσών των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, η παραβατικότητα θα εξαλειφθεί οριστικά, ενώ θα αντιμετωπισθεί και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που οφείλεται σε συντάξεις και επιδόματα που καταβάλλονται, αλλά δεν αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις.

    Σε όλες τις περιπτώσεις που, από τους ελέγχους, θα διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα αναζητήσουν τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών, καθώς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

    [03] Βρέθηκε φωτογραφία του ατομικού μανιταριού της Χιροσίμα, τραβηγμένη από το έδαφος

    Μία φωτογραφία του ατομικού μανιταριού που αφάνισε τη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 ανακαλύφθηκε στο βάθος μίας σχολικής βιβλιοθήκης της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα συντηρήτρια του Μουσείου για την Ειρήνη της ιαπωνικής πόλης.

    Θεωρείται ότι αυτή η ασπρόμαυρη φωτογραφία ελήφθη από το έδαφος 30 λεπτά μετά την έκρηξη και από απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Το θανατηφόρο σύννεφο φαίνεται ότι υψώνεται από δύο σημεία.

    "Η ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας αναφερόταν στα εγχειρίδια της ιστορίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα αντίτυπο", εξήγησε η συντηρήτρια.

    Η φωτογραφία βρέθηκε ανάμεσα σε σωρό άρθρων και εγγράφων σχετικών με την έκρηξη στη βιβλιοθήκη δημοτικού σχολείου της Χιροσίμα.

    Οι γνωστότερες φωτογραφίες της έκρηξης και του ατομικού μανιταριού έχουν ληφθεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

    Η βόμβα "Little Boy", η οποία ρίχθηκε από το αμειρκανικό βομβαρδιστικό B-29 Enola Gay, προκάλεσε τον θάνατο 140.000 ανθρώπων. Η δεύτερη ατομική βόμβα που έπληξε τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, το Ναγκασάκι, προκάλεσε τον θάνατο 70.000 ανθρώπων.

    [04] Ανά 6 λεπτά τα δρομολόγια στο Μετρό - Εκτός η πρόσβαση στο αεροδρόμιο

    Καθυστερήσεις υπάρχουν και σήμερα στα δρομολόγια του μετρό στις γραμμές 2 (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) και 3 (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας) λόγω της συνεχιζόμενης για τρίτη ημέρα κατάληψης του αμαξοστάσιου των Σεπολίων από το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό.

    Τα δρομολόγια, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, διεξάγονται ανά 6 λεπτά, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, προκειμένου να ενισχυθεί το τμήμα της γραμμής από το Αιγάλεω μέχρι τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

    Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό, στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

    [05] Αρνείται τη βοήθεια προς την Κύπρο η γερμανική αντιπολίτευση

    Τον ερχόμενο Μάρτιο, μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου, θα εξεταστεί από το Eurogroup το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται στη σημερινή της έκδοση η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

    Η απόφαση αναμενόταν αρχικά να ληφθεί από το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει στις 21 Ιανουαρίου, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προτιμούν να περιμένουν να ολοκληρωθεί προηγουμένως η εκλογική διαδικασία.

    Το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο αναδεικνύεται, στο μεταξύ, σε σημείο αιχμής στην προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε σημερινή του συνέντευξη στην «Sueddeutsche Zeitung», απορρίπτει το ενδεχόμενο το κόμμα του να ψηφίσει ένα κυπριακό πακέτο στήριξης, επικαλούμενος τις κατηγορίες περί «ντάμπινγκ» και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» που δέχεται η Λευκωσία. «Με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα σώσουν κυπριακές τράπεζες, το επιχειρηματικό μοντέλο των οποίων στηρίζεται στη συμμετοχή σε φορολογική απάτη» δηλώνει ο κ. Γκάμπριελ και τονίζει ότι «αν η καγκελάριος Μέρκελ θέλει τηκ συγκατάθεση του SPD, θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλά επιχειρήματα» ενώ διευκρινίζει ότι προς το παρόν δεν διακρίνει κάτι τέτοιο.

    Η ίδια εφημερίδα επικαλείται τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε ότι, προτού εγκριθεί ένα πακέτο στήριξης για την Κύπρο, θα πρέπει να διευκρινιστεί η προέλευση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Σε ακόμη υψηλότερους τόνους, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρκους Φέρμπερ, ζητά εγγυήσεις «ότι θα βοηθήσουμε τους πολίτες της Κύπρου και όχι τους Ρώσους ολιγάρχες».

    [06] Για «στρατηγικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

    «Έχουμε μπει σε μια διαρκή επαναστατική γυμναστική, η οποία δεν αποδίδει τίποτα και δημιουργεί διχασμούς, που δεν τους έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα καθόλου. Το λιγότερο που μας χρειάζεται είναι να ποινικοποιείται άκριτα και με κατασκευασμένες κατηγορίες η πολιτική ζωή του τόπου και να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο» δήλωσε, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης.

    Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «χαϊδεύει αυτιά» και πως «θέλει να κάνει τον καλό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες». Εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς βλέπει ότι δεν έχει προτάσεις για το πώς μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα. Ακολούθησε τον εύκολο δρόμο, που είναι να χτυπάς τον αντίπαλο κάτω από τη ζώνη, να ποινικοποιείς την πολιτική ζωή. Αυτό δεν μας οδηγεί πουθενά».

    [07] Το Δουβλίνο σχεδιάζει πώληση σε ιδιώτες ομολόγων της Bank of Ireland

    Η Ιρλανδία σχεδιάζει να πουλήσει σε ιδιώτες επενδυτές μετατρέψιμα ομόλογα αξίας τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζάς της Bank of Ireland, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

    Το ιρλανδικό κράτος είναι σήμερα ο μοναδικός κάτοχος της αρχικής έκδοσης ύψους 1 δισ. ευρώ των ομολόγων, τα οποία έχουν επιτόκιο 10%.

    Σε ανακοίνωση της Bank of Ireland σημειώνεται ότι υπήρξαν ενδείξεις ενδιαφέροντος από ιδιώτες επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών στη Bank of Ireland, για την κάλυψη της διάθεσης συνολικού ποσού κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [08] Νέες ακυρώσεις πτήσεων από τις τουρκικές αερογραμμές

    Ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν "παραλύσει" την καθημερινή ζωή σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, ενώ με σημερινή ανακοίνωσή τους οι τουρκικές αερογραμμές (THY) γνωστοποίησαν την ακύρωση άλλων 39 πτήσεων από και προς την Κωνσταντινούπολη (σ.σ. η "Turkish Airlines ακύρωσε πάνω από 100 πτήσεις και χθες λόγω κακοκαιρίας).

    Η εταιρεία καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς να επικοινωνούν με το τηλέφωνο "444 0 849" ή να ελέγχουν την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 11:30:27 UTC