Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι όμορφοι άντρες πληρώνονται και καλύτερα!
  • [02] Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Καρζάι για να συναντηθεί με τον Ομπάμα
  • [03] Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα
  • [04] "Συναγερμός" για το κόκκινο σκαθάρι στο Ρέθυμνο
  • [05] Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης
  • [06] Δάνεια σε 'Ελληνες αγρότες και επιχειρηματίες προτείνει η τουρκική «Ζιραάτ»
  • [07] Το Facebook ένωσε, ύστερα από 72 χρόνια, δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη
  • [08] Η "Turkish Airlines" ακύρωσε 49 πτήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας
  • [09] Μια ακόμη μεταγραφή για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Ριβάλντο

  • [01] Οι όμορφοι άντρες πληρώνονται και καλύτερα!

    Η εμφάνιση σημαίνει πολλά και για τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

    Πρόκειται για την πρώτη έρευνα του είδους της που πραγματοποιήθηκε από οικονομολόγους αυστραλιανών πανεπιστημίων και σύμφωνα με αυτήν, όσο πιο όμορφοι είναι οι άνδρες τόσο καλύτερα αμοίβονται! Κατά μέσο όρο η φυσική ομορφιά τους αποφέρει 32.150 δολάρια, έξτρα, ετησίως!

    Ο οικονομολόγος Τζεφ Μπόρλαντ του πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ο πρώην οικονομολόγος του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Αντριου Λι, στην έρευνά τους αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν προκύπτει πως ένας ελκυστικός άνδρας κερδίζει 81.750 δολάρια τον χρόνο και ένας άνδρας με μέση εμφάνιση μόλις 49.600 δολάρια ετησίως.

    «Ανδρες με εμφάνιση κάτω του μετρίου κερδίζουν 26% λιγότερα από το μέσο μισθό και άνδρες με εμφάνιση άνω του μετρίου κερδίζουν 22% περισσότερα» είπε ο κ. Μπόρλαντ.

    Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στις γυναίκες η ομορφιά δεν κάνει και μεγάλη διαφορά στην αμοιβή τους.

    Τέλος σημειώνεται πως οι όμορφοι άνδρες έχουν και περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν βουλευτές, αν αποφασίσουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

    [02] Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Καρζάι για να συναντηθεί με τον Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχτεί τον ομόλογό του, του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι την Παρασκευή, για να συζητήσουν τη σταθερότητα στη χώρα, μετά την αποχώρηση της αποστολής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου .

    «Ο Ομπάμα θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του Αφγανιστάν στην Ουάσιγκτον και θα συζητήσουν τη μετάβαση, το κοινό μας όραμα για μια βιώσιμη εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Αφγανιστάν», ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

    Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια, την πολιτική και οικονομική μετάβαση, τη στήριξη και την ενίσχυση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, τις διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες Ταλιμπάν και τη συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της Καμπούλ και της Ουάσινγκτον.

    Στη συνάντηση πιθανώς να ληφθεί απόφαση και για τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, που θα παραμείνει μετά την λήξη της αποστολής στο τέλος του 2014.

    Οι αρχές της Καμπούλ επιθυμούν να διατηρήσουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη χώρα για να υποστηριχθούν οι αφγανικές δυνάμεις, αλλά ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή ρόλο και το καθεστώς των αμερικανών στρατιωτών, δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Το ΝΑΤΟ έχει σήμερα 100.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι Αμερικανοί.

    [03] Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα

    Την απόφαση να συνεχίσουν την κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ στα Σπάτα αποφάσισαν να συνεχίσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της εταιρείας, Ανδρέα Δημητρέλο.

    Ο κ. Δημητρέλος βρέθηκετη Δευτέραστην περιοχή της Αττικής κατόπιν πρόσκλησης των οπαδών, τους ζήτησε να σταματήσουν την κατάληψη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μπορέσουν οι παίκτες να μεταβούν απερίσπαστοι στη σημερινήπροπόνηση, ωστόσο, οι καταληψίες απέρριψαν το αίτημά του, ισχυριζόμενοι πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόοδος στα όσα έχουν ζητήσει από τη διοίκηση.

    Οι οπαδοί, πάντως, έδωσαν την υπόσχεση στον πρόεδρο πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο επεισόδιο σαν αυτό με τον Φουρτάδο και του ζήτησαν να μεταφέρει στους παίκτες και τον προπονητή ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι παίκτες έχουν ειδοποιηθεί να μεταβούνσήμερα στο προπονητικό κέντρο σε δύο γκρουπ (11:00 και 15:00), ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που το σκέφτονται σοβαρά εάν θα το κάνουν.

    Στη διάρκεια της συζήτησης Δημητρέλου-οπαδών τέθηκε όπως ήταν λογικό και το διοικητικό-αγωνιστικό κομμάτι. Οι καταληψίες ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσουν τις διαδικασίες (με την Ερασιτεχνική) ώστε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και να αποδειχθούν οι υπαίτιοι για την οικονομική κατάντια της ΠΑΕ, ενώ του ζήτησαν να μεταφερθεί η έδρα της ομάδας στη Ριζούπολη.

    [04] "Συναγερμός" για το κόκκινο σκαθάρι στο Ρέθυμνο

    Μεγάλη έξαρση έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προσβολή από το σκαθάρι των φοινικοειδών στο Ρέθυμνο, με τους ειδικούς από πλευράς του Δήμου να έχουν εντοπίσει εκτεταμένες προσβολές σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα εντός των ορίων του δήμου Ρεθύμνης.

    Ο δήμος εφιστά την προσοχή όλων των κατόχων φοινικοειδών και τους καλεί να κάνουν σχολαστικούς ελέγχους στα δέντρα τους και σε περίπτωση που αντιληφθούν ύποπτα συμπτώματα, όπως φαγώματα στα φύλλα, μορφές του εντόμου όπως κουκούλια, χαρακτηριστικό θόρυβο καθώς η προνύμφη τρώει το εσωτερικό του φοίνικα, να ενημερώσουν άμεσα το τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου, ώστε να λάβουν κατάλληλες οδηγίες αντιμετώπισης.

    Ενημερώνει, επίσης, πως όσοι έχουν φοινικοειδή στο τελικό στάδιο προσβολής από το σκαθάρι, να προβούν, σύμφωνα και με την ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία, στο κόψιμο, κάψιμο ή θάψιμο σε βάθος τουλάχιστον δύο μέτρων των κατεστραμμένων δέντρων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

    Οδηγίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα 28313-43820 & 28313-43822, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος με τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι η κατάλληλη για τη φροντίδα και προστασία από το σκαθάρι των συγκεκριμένων φυτών και δέντρων.

    Τέλος, στην ιστοσελίδα του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου www.bpi.gr ή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πλήθος στοιχείων για το πρόβλημα από το κόκκινο σκαθάρι και τρόπους δράσης για την προστασία των φοινικοειδών.

    [05] Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων που λήστεψαν βενζινάδικο στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης.

    Ειδικότερα, τα ξημερώματα στο Σπαθοβούνι Κορινθίας και συγκεκριμένα στα ΣΕΑ Σπαθοβουνίου, στο 10ο χλμ του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τριπόλεως, δύο κουκουλοφόροι μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας και καλάσνικοφ, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, καθώς και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, χρηματικής αξίας 1.500 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    [06] Δάνεια σε 'Ελληνες αγρότες και επιχειρηματίες προτείνει η τουρκική «Ζιραάτ»

    Πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκατομμυρίων ευρώ, από την τουρκική κρατική τράπεζα «Ζιραάτ» σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες, κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς η Τουρκία, μέσω του πρεσβευτή της στην Αθήνα, αναφέρει στο σημερινό της κύριο θέμα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

    Η τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση», ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ως πολιτική περιοχή έχει επιλεγεί η Δυτική Θράκη, όπου θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις δανείων για αγρότες και επιχειρηματίες δίχως διακρίσεις».

    Η «Χουριέτ» σημειώνει, επίσης, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP). Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, έχει ήδη συζητήσει το θέμα με αξιωματούχος της UNDP. Επίσης, η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση, στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

    [07] Το Facebook ένωσε, ύστερα από 72 χρόνια, δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη

    Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 72 χρόνια προκειμένου δύο αδελφές από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Τάνια Ντέλιτς και η Χεντίγια Τάλιτς, να ξαναβρούν η μία την άλλη κι όλα αυτά χάρη στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

    Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Nezavisne Novine" επικαλούμενη το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η μοίρα χώρισε τις δύο αδελφές το 1941, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η οικογένειά τους προσπαθούσε να διαφύγει από τη γενέτειρά τους, την πόλη Μπούντιμλιτς Γιάπρα στη βορειοδυτική Βοσνία, όταν η 11χρονη τότε Χεντίγια Τάλιτς χάθηκε. Οι γονείς των δύο κοριτσιών σκοτώθηκαν και ο αδελφός τους εικάζεται πως κατέληξε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Χεντίγια βρέθηκε να φιλοξενείται σε ένα ορφανοτροφείο.

    Δεκαετές αργότερα, ο γιος της ηλικιωμένης σήμερα γυναίκας άρχισε να ψάχνει τις οικογενειακές τους ρίζες και μέσω του Facebook εντόπισε την ξαδέλφη του και κόρη της Τάνια Ντέλιτς. Έτσι, η Χεντίγια Τάλιτς βρήκε πως η αδελφή της, που νόμιζε πως είχε πλέον χαθεί, ζούσε μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά της.

    Οι δύο αδελφές βρήκαν η μία την άλλη αλλά σκοπεύουν να συνεχίσουν να ψάχνουν και για άλλα μέλη της οικογένειάς τους και ιδιαίτερα για τον αδελφό τους.

    Επιμέλεια: Σ. Παπαδοπούλου

    [08] Η "Turkish Airlines" ακύρωσε 49 πτήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας

    Στην ακύρωση 49 πτήσεων τόσο προς προορισμούς του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού προχώρησαν, σήμερα, οι τουρκικές αερογραμμές, εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης στην Κωνσταντινούπολη.

    Η "Turkish Airlines" είχε ακυρώσει άλλες 35 πτήσεις χθες εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ αεροπλάνα της "British Airways" και της "KLM Airways" που εκτελούσαν τα δρομολόγια Λονδίνο- Κωνσταντινούπολη και Άμστερνταμ -Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα, αναγκάστηκαν, χθες, να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές της Σμύρνης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

    [09] Μια ακόμη μεταγραφή για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Ριβάλντο

    Ο Ριβάλντο, παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει αισίως τα 40 του χρόνια, δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τη δράση. Μάλιστα ο διάσημος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του για 21η συνολικά σεζόν! Μετά τη μεταγραφή του στην ομάδα της Ανγκόλα, Καμπουσκόρπ, όλοι πίστεψαν ότι ότι ο βετεράνος σταρ θα έβαζε τέλος στην εντυπωσιακή καριέρα του, αλλά ο ίδιος είχε διαφορετική γνώμη και επέστρεψε στην πατρίδα του για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σάο Καετάνο.

    Ο Ριβάλντο αγωνίσθηκε για τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα (2004-2007 στον Ολυμπιακό και 2007-2008 στην ΑΕΚ) και αφού είχε προηγηθεί μία πλούσια καριέρα γεμάτη διακρίσεις, όπως το Μουντιάλ του 2002, το πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα (1998-1999), το πρωτάθλημα Ιταλίας και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Μίλαν (2002-2003).

    Οταν έφυγε από την Ελλάδα, ο Ριβάλντο αγωνίσθηκε στο Ουζμπεκιστάν με την Μπουνιοντκόρ και από εκεί επέστρεψε στην πατρίδα του, πρώτα στη Μότζι Μιρίμ και μετά στη Σάο Πάολο, για να δοκιμάσει στη συνέχεια την τύχη του στο αφρικανικό ποδόσφαιρο. Μόλις ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με την Καμπουσκόρπ ο «Ρίμπο» συμφώνησε με την Σάο Καετάνο, η οποία θα αποτελέσει τον 14ο (!) σταθμό στην καριέρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 9:30:25 UTC