Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα
  • [02] Με την Α. Μέρκελ συναντάται ο Α. Σαμαράς
  • [03] Έντονη διαμάχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ
  • [04] Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για το "χαράτσι" του 2011
  • [05] Σταθερή η υγεία του Τσάβες, δηλώνει υπουργός της κυβέρνησης
  • [06] Νέους πλανήτες ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA
  • [07] Για την πιο επικίνδυνη ημέρα, κάνουν λόγο οι Αρχές της Αυστραλίας
  • [08] Το Δημόσιο θα προβεί σήμερα σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων
  • [09] Η ταινία "Αγάπη" του Μίχαελ Χάνεκε βραβεύθηκε στη Νέα Yόρκη
  • [10] Το μητρικό γάλα περιέχει πάνω από 700 είδη βακτηρίων

  • [01] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

    Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

    Στην Αττική χιονίζει στις βόρειες και ανατολικές περιοχές, ενώ οι νιφάδες του χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

    Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Διόνυσο, Παλαιά και Νέα Πεντέλη.

    Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως τον Άγιο Πέτρο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό. Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Κλειστή είναι από τη Δευτέρα και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

    Χιόνι πέφτει και στην Αθήνα, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Ο δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο χώροι φιλοξενίας αστέγων. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 19 60.

    Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, έλαβαν έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες της πόλης. Όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου θα είναι ανοιχτά από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών

    Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και αύριο η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί ισχυρός παγετός, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ολικός.

    Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί καιστην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

    Ωστόσο, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών.

    Παράλληλα, χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας.

    Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

    Λόγω της κακοκαιρίας, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα ξεκινήσουν αργότερα, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9πμ και στα Γρεβενά στις 9.30πμ.

    [02] Με την Α. Μέρκελ συναντάται ο Α. Σαμαράς

    Στην καγκελαρία μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για να συναντηθεί με την Α. Μέρκελ.

    Νωρίτερα, θα συναντήσει τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος έγραψε το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό στην εφημερίδα «Der Handelsblatt», η οποία ανακήρυξε τον κ. Σαμαρά «πολιτικό της χρονιάς» για το 2012.

    Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Die Welt» στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχουν και η Άγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι, είπε ότι «θα συζητήσουμε για την Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».

    [03] Έντονη διαμάχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

    Αναβρασμός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή την πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της λίστας, συμπεριλαμβάνοντας και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικό ρεσάλτο και ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

    Συνεδριάζει στις 1 το μεσημέρι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα.

    Επίσης, την παραπομπή Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Παπαδήμου προσανατολίζονται να προτείνουν απο τη μεριά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σήμερα συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

    [04] Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για το "χαράτσι" του 2011

    Φορολογούμενοι, κυρίως ενοικιαστές ακινήτων, που έχουν λάβει ειδοποιητήριο από την εφορία να πληρώσουν το τέλος ακινήτων του 2011 θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, προκειμένου να διαγραφεί η οφειλή για την οποία υπόχρεοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Με σχετική εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών δίνει οδηγίες στις εφορίες για το πως θα αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό που έχει προκύψει, επειδή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τον οποίο είχαν αποσταλεί τα ειδοποιητήρια από τη ΔΕΗ για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων εκδίδεται στο όνομα του ενοικιαστή και όχι του ιδιοκτήτη.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται οι ενοικιαστές σε βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί το τέλος ακινήτων να προσέλθουν στην αρμόδια για τη φορολογία Δ.Ο.Υ και να προσκομίσουν οποιοδήποτε πρόσφορο έγγραφο ή στοιχείο που να υποδεικνύει τον υπόχρεο στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΗΔΕ), κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου. Αν ο ενοικιαστής δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου οφείλει να αποδείξει στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ ότι ο ίδιος δεν είναι ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος της εφορίας θα πρέπει να διαγράψει την οφειλή.

    Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλει ειδοποιητήρια για την καταβολή του τέλους ακινήτων του 2011 που δεν έχει καταβληθεί από τους υπόχρεους. Πρόκειται συνολικά για 500.000 ειδοποιητήρια που αφορούν σε οφειλές ύψους 340 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις των ενοικιαστών λαμβάνουν ειδοποιητήριο και ιδιοκτήτες που θεωρούσαν ότι έχουν καταβάλει το ειδικό τέλος για το 2011. Πρόκειται για περιπτώσεις φορολογούμενων στους οποίους η ΔΕΗ απέστειλε με καθυστέρηση τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους για το έτος 2011, πέραν του Μαίου του 2012. Οι φορολογούμενοι αυτοί κατέβαλαν τα ποσά του τέλους αλλά η ΔΕΗ για λογιστικούς λόγους δεν τα έλαβε υπόψη για την πληρωμή του ειδικού τέλους. Απέστειλε πίσω στην εφορία τα στοιχεία των φορολογούμενων αυτών καταλογίζοντάς τους ληξιπρόθεσμη οφειλή, ενώ συμψήφισε τα ποσά που έλαβε με λογαριασμούς των επόμενων μηνών. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγξουν ότι έγινε ο συμψηφισμός αυτός πρίν προχωρήσουν στην καταβολή του τέλους.

    [05] Σταθερή η υγεία του Τσάβες, δηλώνει υπουργός της κυβέρνησης

    Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που νοσηλεύεται από τις 11 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Κούβας, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, κρίνεται "ιατρικά σταθερή". Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιλέγκας.

    Η τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Καράκας που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου ανέφερε ότι ο 58χρονος Τσάβες, υπέστη «αναπνευστική ανεπάρκεια» μετά από «σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων».

    Το καθεστώς του Ούγκο Τσάβες κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να διαδηλώσουν στο Καράκας την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί επισήμως η ορκωμοσία του νικητή των εκλογών, για τη νέα προεδρική θητεία

    Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δέχεται σοβαρή κριτική για τις προθέσεις της, στην πιθανότερη περίπτωση ο Τσάβες να μην βρίσκεται στο Καράκας την ημέρα της ορκωμοσίας Η Εκκλησία της Βενεζουέλας έκρινε "ηθικά απαράδεκτο" να παραβιάζεται το Σύνταγμα "για την επίτευξη ενός πολιτικού στόχου", σε σχόλιο της σχετικά με τη διαμάχη γύρω από την ορκωμοσία του προέδρου Ούγκο Τσάβες για τη νέα του θητεία.

    Την Κυριακή, ο κύριος αντίπαλος του Τσάβες, ο Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά των προθέσεων της κυβέρνησης. Ωστόσο κανείς από το αντιπολιτευόμενο κόμμα δεν καθόρισε ημερομηνία ή τόπο για την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

    [06] Νέους πλανήτες ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ της NASA ανακάλυψε επί πλέον 461 νέους πλανήτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στο μέγεθος της Γης ή μερικές φορές μεγαλύτεροι από τον δικό μας πλανήτη, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

    Με αυτή την ανακοίνωση οι αποκαλούμενοι "νέοι κόσμοι" που έχει έως τώρα ανακαλύψει το τηλεσκόπιο, ανέρχονται στους 2.740, οι 105 εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί.

    «Πριν από δύο χρόνια είχαμε περίπου 1.200 υποψήφιους πλανήτες. Ένα χρόνο αργότερα, έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων πολύ μικρών πλανητών ... δυο φορές το μέγεθος της Γης ή και μικρότερων», δήλωσε ο αστρονόμος του Κέπλερ Κρίστοφερ Μπούρκε σε συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής αστρονομικής εταιρείας σε συνέδριο στο Λόγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

    Με την προσθήκη των 461 νέων υποψήφιων πλανητών πολλαπλασιάζεται η 22μηνη συλλογή του τηλεσκοπίου Κέπλερ. Ο στόχος της αποστολής Κέπλερ, η οποία ξεκίνησε το 2009, είναι να καθορίσει πόσα αστέρια στο Γαλαξία μας έχουν το μέγεθος της Γης, όπου μπορεί να υπάρχει νερό επί της επιφανείας τους.

    [07] Για την πιο επικίνδυνη ημέρα, κάνουν λόγο οι Αρχές της Αυστραλίας

    Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν ή αναζωπυρώθηκαν σε όλη την Αυστραλία σήμερα, καθώς οι θερμοκρασίες είναι σε επίπεδα ρεκόρ με καυτούς ανέμους να πνέουν και την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να προειδοποιεί το έθνος να προετοιμαστεί για πιθανώς τη χειρότερη ημέρα.

    «Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη μέρα», είπε η Γκίλαρντ στην τηλεόραση της Αυστραλίας. «Η λέξη καταστροφική χρησιμοποιείται για καλό λόγο. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να βρίσκουν καταφύγια, να ακούνε τις τοπικές αρχές και τις προειδοποιήσεις. Αυτή είναι μια επικίνδυνη μέρα », είπε χαρακτηριστικά η Γκίλαρντ, η οποία ενημερώνεται για την κατάσταση σε συνεχή βάση.

    Οι θερμοκρασίες κατά μήκος της πολυπληθούς νοτιοανατολικής ακτής αυξήθηκαν ραγδαία κατά 15 βαθμούς Κελσίου από τις νυχτερινές ώρες, προκαλώντας δυνητικά καταστροφικές συνθήκες για πυρκαγιά.

    Στη Νέα Νότια Ουαλία την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, είναι σε εξέλιξη εκατοντάδες πυρκαγιές με τη νότια πολιτεία όπου βρίσκεται και το Σίδνεϊ να είναι αντιμέτωπη με μία από τις πιο επικίνδυνες ημέρες της ιστορίας της, από την άποψη του κινδύνου φωτιάς.

    «Έχουμε εκατό πυρκαγιές. Μεταξύ αυτών είκοσι, δεν είναι υπό έλεγχο», δήλωσε την Τρίτη ο υπεύθυνος Τύπου της πυροσβεστικής στη Νέα Νότια Ουαλία, Σέιν Φιτζίμονς. «Θα είναι μια πολύ κουραστική μέρα και πολύ καυτή για τους πυροσβέστες », ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής

    Οι θερμοκρασίες ήταν περίπου 40 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή και αναμένεται να φθάσουν σε ορισμένα σημεία στους 45 βαθμούς. Για τη μεγαλούπολη του Σίδνεϊ οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν 43 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει αυστηρά να ανάψει οποιαδήποτε φωτιά σε κήπο ή σε άλλο σημείο του σπιτιού, ενώ έκλεισαν και τα εθνικά πάρκα.

    Από τα 23 εκατομμύρια των Αυστραλών τα 13 ζουν στις πολιτείες της Βικτόρια και της Νέας Νότιας Ουαλίας στο νότο της χώρας.

    [08] Το Δημόσιο θα προβεί σήμερα σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων

    Δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, θα διενεργηθεί σήμερα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, οι εκδόσεις θα είναι διάρκειας: 4 εβδομάδων, ποσού 750 εΒ­κ. ευρώ λήξεως 8 Φεβρουαρίου και 26 εβδομάδων, ποσού 1.250 εΒ­κ. ευρώ λήξεως 12 Ιουλίου.

    Η ημερομηνία διακανονισμού θα είΒ­ναι η Παρασκευή 11η Ιανουαρίου 2013.

    [09] Η ταινία "Αγάπη" του Μίχαελ Χάνεκε βραβεύθηκε στη Νέα Yόρκη

    Η ταινία «Αγάπη» του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, που έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, απέσπασε το Σαββατοκύριακο το βραβείο καλλίτερης ταινίας για το 2012 και η πρωταγωνίστριά του Εμανουέλ Ριβά, 85 ετών, βραβεύτηκε ως η καλλίτερη ηθοποιός από την Εθνική Ένωση Κριτικών του αμερικανικού κινηματογράφου.

    Ο Χάνεκε αναδείχθηκε επίσης ως ο καλύτερος σκηνοθέτης από την θρυλική ένωση, που έχει έδρα της τη Νέα Υόρκη και συγκροτείται από τους 60 πιο σημαντικούς κριτικούς της Έβδομης Τέχνης στις ΗΠΑ, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.

    Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ταινία, που φέρεται ως μία από τις επικρατέστερες για το Όσκαρ καλλίτερης ξένης ταινίας, τιμήθηκε με την ύπατη αναγνώριση στα 25α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, έχοντας αποσπάσει τα αριστεία καλλίτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, Α' ανδρικού ρόλου (Ζαν-Λουΐ Τρεντινιάν) και Α' γυναικείου ρόλου.

    Η ταινία, που αφηγείται την ιστορία ενός ζεύγους 80χρονων ο έρωτας των οποίων δοκιμάζεται καίρια από την αρρώστια, βραβεύθηκε επίσης τον Δεκέμβριο από τους κριτικούς στο Λος Άντζελες.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [10] Το μητρικό γάλα περιέχει πάνω από 700 είδη βακτηρίων

    Το γάλα της μητέρας, που θηλάζει το μωρό, περιέχει πάνω από 700 είδη βακτηρίων, περισσότερα από ότι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες, όπως δείχνει μια νέα ισπανική έρευνα. Το μητρικό γάλα καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη μικροβιακή χλωρίδα που θα αναπτυχθεί στο νεογέννητο. Όμως, η ακριβής σύσταση και ο βιολογικός ρόλος αυτών των μικροοργανισμών στο νήπιο παραμένουν ακόμα εν πολλοίς άγνωστα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρία Κάρμεν Κολάδο του Ινστιτούτου Αγροχημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", χρησιμοποίησαν σύγχρονες τεχνικές γενετικής ανάλυσης DNA για να αναλύσουν το μικροβίωμα (δηλαδή το σύνολο των μικροβιακών πληθυσμών) του αρχικού μητρικού γάλατος.

    Το λεγόμενο πρωτόγαλα είναι αυτό που εκκρίνουν οι αδένες της μητέρας, αμέσως μετά τη γέννα. Η μελέτη μιας σειράς δειγμάτων έδειξε ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα βακτηριακά είδη ξεπερνούν τα 700. Είναι μια από τις πρώτες μελέτες που καταγράφουν τόσο μεγάλη ποικιλία μικροοργανισμών στο πρωταρχικό γάλα που θηλάζουν τα μωρά. Μεταξύ των πιο συχνών ειδών είναι οι στρεπτόκοκκοι, σταφυλόκοκκοι, λακτόκοκκοι κ.α.

    Στα δείγματα του κατοπινού μητρικού γάλατος, που ελήφθησαν μεταξύ του πρώτου και του έκτου μήνα του θηλασμού, εντοπίστηκαν και άλλα είδη, τα οποία συνήθως ζουν στη στοματική κοιλότητα (Veillonella, Leptotrichia, Prevotella κ.α.).

    Η μελέτη επίσης έδειξε ότι οι υπέρβαρες γυναίκες και γενικά όσες είναι πιο βαριές έχουν μικρότερη ποικιλία μικροβίων στο μητρικό γάλα τους. Ακόμα, το είδος του τοκετού παίζει ρόλο, καθώς οι γυναίκες που γεννάνε με προγραμματισμένη καισαρική, έχουν διαφορετική και γενικά λιγότερο πλούσια μικροβιακή χλωρίδα σε σχέση με όσες γεννάνε φυσιολογικά. Αν όμως η καισαρική υπήρξε μη προγραμματισμένη, τότε η σύνθεση του μητρικού γάλατος από άποψη μικροβιώματος είναι πολύ όμοια με εκείνη των μητέρων που έκαναν φυσιολογικό τοκετό. Αυτά τα ευρήματα, σύμφωνα με τους Ισπανούς ερευνητές, δείχνουν ότι η ορμονική κατάσταση της εγκύου κατά τη στιγμή της γέννας επηρεάζει σημαντικά τα βακτήρια που θα περιέχει το γάλα της.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 7:30:25 UTC