Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκαταρκτική για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στουρνάρας: Σημάδια ανάκαμψης από το β' εξάμηνο του έτους
  • [03] Με υπογραφή Ομπάμα η νομοθεσία για αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού"
  • [04] Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυρά ενόπλου στην Ελβετία
  • [05] Επιτροπή για το "Zero Dark Thirty"
  • [06] Εξιτήριο πήρε η Χ. Κλίντον και επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της
  • [07] Το Αλ Τζαζίρα εξαγόρασε το τηλεοπτικό δίκτυο Current TV του Αλ Γκορ

  • [01] Προκαταρκτική για Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

    Τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» θα ζητήσει με πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Όπωςέγινε γνωστό με ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, «η πρόταση θα αφορά όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων». Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ταυτόχρονα ότι «επιφυλάσσεται να καταθέσει κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας».

    Με τη φράση «οι μάσκες επιτέλους έπεσαν», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητεί τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ευ. Βενιζέλου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Αναφέρεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας».

    [02] Στουρνάρας: Σημάδια ανάκαμψης από το β' εξάμηνο του έτους

    Σημάδια ανάκαμψης το δεύτερο εξάμηνο του 2013, αν και αναγνωρίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πηγές αβεβαιότητας, προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «ΑΛΦΑ 9,89».

    Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως αν το πρόγραμμα εξελιχθεί ομαλά δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

    Στο μεταξύ πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ, παρουσιάζουν τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, για το πρωτογενές ισοζύγιο, σε μη ενοποιημένη βάση, για το ενδεκάμηνο του 2012.

    [03] Με υπογραφή Ομπάμα η νομοθεσία για αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού"

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσε τον νόμο για την αποφυγή του ανοίγματος του δημοσιονομικού γκρεμού, που απομακρύνει τον κίνδυνο επιβολής αναγκαστικής λιτότητας στις ΗΠΑ.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές της Χαβάη, υπέγραψε τον νόμο με το "αυτόματο στυλό" , τη συσκευή αυτόματης αναπαραγωγής υπογραφής, που επιτρέπει την εξ αποστάσεως επικύρωση εγγράφων και την οποία ο αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα επικύρωσε ταυτόχρονα και τον νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2013, ύψους 633 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Η συμφωνία για το δημοσιονομικό αδιέξοδο που επικυρώθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτη, πλην όμως ανεπαρκής, επεσήμανε το ΔΝΤ, καλώντας τους Αμερικανούς βουλευτές να έλθουν σε συμφωνία για ένα «πλήρες σχέδιο» εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών.

    Οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες από τα μέτρα για να αποτραπεί η διολήσθηση στο «δημοσιονομικό βάραθρο» εάν θέλει να διασώσει τη αξιολόγηση του αξιόχρεού της από τις παρούσες αρνητικές προοπτικές, υπογραμμίζει σεανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

    Εξάλλου,με εντυπωσιακή άνοδο υποδέχθηκε τη νέα χρονιά το αμερικανικό Χρηματιστήριο, ανακουφισμένο από τη συμφωνία στο Κογκρέσο, που απέτρεψε την υιοθέτηση μέτρων που μαθηματικά οδηγούσαν την οικονομία των ΗΠΑ.

    [04] Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυρά ενόπλου στην Ελβετία

    Ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δυο το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Νταϊγιόν στο καντόνι Βαλς της Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Τρία θύματα πέθαναν επί τόπου. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία διευκρινίζεται πως και ο δράστης τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών προτού συλληφθεί.

    Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν αποκαλυφθεί από την αστυνομία και τα αίτια της επίθεσης παραμένουν ασαφή.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20Minutes.ch, ο δράστης περίπου 30 χρόνων είναι κάτοικος του χωριού και την ώρα την επίθεσης ήταν μεθυσμένος. Ήταν οπλισμένος με τουφέκι.

    Στην Ελβετία, ο νόμος επιτρέπει σε κάθε πολίτη ηλικίας 18 ετών και άνω να διαθέτει όπλα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας περίπου δυο εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στη χώρα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων. Οι αρχές πιστεύουν πως 240.000 όπλα δεν έχουν δηλωθεί.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] Επιτροπή για το "Zero Dark Thirty"

    Τις διασυνδέσεις μεταξύ των παραγωγών της νέας ταινίας «Zero Dark Thirty» και αξιωματούχων της υπηρεσίας πληροφοριών, CIA, εξετάζει η επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η πρόεδρος της επιτροπής εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της σχετικά με ορισμένες σκηνές της ταινίας, κατά τις οποίες, όπως υποστηρίζει, αφήνεται να εννοηθεί ότι το κλειδί για τον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν αποτέλεσαν οι «διεξοδικές ανακρίσεις» κρατουμένων από τη CIA.

    Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η επιτροπή πρόκειται να εξετάσει αρχεία όπου πιθανώς έχουν καταγραφεί επαφές μεταξύ αξιωματούχων της CIA, της σκηνοθέτιδας Κάθριν Μπιγκελόου και του σεναριογράφου Μαρκ Μπόαλ.

    Οι ερευνητές θα εξετάσουν κατά πόσο η υπηρεσία κατασκοπίας παρείχε στους παραγωγούς της ταινίας «ακατάλληλη» πρόσβαση σε απόρρητο υλικό και εάν μέλη του προσωπικού της CIA είναι υπεύθυνα για την σκιαγράφηση των σκληρών πρακτικών ανάκρισης, που όπως φαίνεται στην ταινία, χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών.

    Η ταινία «Zero Dark Thirty» εξιστορεί την προσπάθεια για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν και την αμερικανική επιδρομή κατά την οποία και σκοτώθηκε. Στοιχεία δείχνουν ότι η CIA αλλά και το Πεντάγωνο παρείχαν στους παραγωγούς της ταινίας εκτεταμένη πρόσβαση σε απόρρητο υλικό, αναφέρει το Ρόιτερς.

    Η CIA δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Εξιτήριο πήρε η Χ. Κλίντον και επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πήρε σήμερα εξιτήριο από το πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκη που νοσηλευόταν από την Κυριακή εξαιτίας θρόμβου στον εγκέφαλο.

    "Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξήλθε από το νοσοκομείο. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα σημεία και πως είναι σίγουρη ότι η υγεία της υπουργού θα αποκατασταθεί πλήρως", δήλωσε ο σύμβουλος της Κλίντον Φίλιπ Ρέινς και πρόσθεσε πως η υπουργός "επιθυμεί να επιστρέψει στο γραφείο της".

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανακοίνωσε το πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η Κλίντον, την οποία θα διαδεχτεί σε λίγες εβδομάδες ο Τζον Κέρι.

    Το CNN μετέδωσε εικόνες από την έξοδο της υπουργού Εξωτερικών από το νοσοκομείο. Η Κλίντον φορούσε μαύρα γυαλιά και συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τις 7 Δεκεμβρίου.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Το Αλ Τζαζίρα εξαγόρασε το τηλεοπτικό δίκτυο Current TV του Αλ Γκορ

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα επιβεβαίωσε πως εξαγόρασε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Current TV το οποίο ίδρυσε το 2005 ο αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ.

    "Το Αλ Τζαζίρα ανακοινώνει πως αγόρασε το Current TV στις Ηνωμένες Πολιτείες", αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ "με το νέο ειδησεογραφικό δίκτυο θα παρέχει εσωτερικές και εξωτερικές ειδήσεις στο αμερικανικό κοινό".

    "Το νέο κανάλι θα έχει έδρα τη Νέα Υόρκη", αλλά σχεδιάζει να ανοίξει και άλλα γραφεία σε "περιοχές-κλειδιά" των ΗΠΑ, όπως η Ουάσινγκτον, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Σικάγο".

    Σύμφωνα με μπλογκ των New York Times με την εξαγορά αυτή το Αλ Τζαζίρα αποκτά ένα σημαντικό κανάλι διανομής στις ΗΠΑ και θα αναλάβει έναν ανταγωνιστικό ρόλο απέναντι στο CNN και τα άλλα αμερικανικά δίκτυα.

    Το Current TV μπορούν αυτή την στιγμή να παρακολουθήσουν 60 από τα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ που διαθέτουν καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 January 2013 - 7:30:23 UTC