Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου
  • [02] Ονόματα συγγενών του Παπακωνσταντίνου είχαν διαγραφεί από τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Την απόδοση ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ζητά η Νέα Δημοκρατία
  • [04] Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 34χρονης
  • [05] Προς παραμονή στην Τσέλσι ο Μπενίτεθ
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους απέκρυψαν τη λίστα
  • [07] Ξεκινά την Πρωτοχρονιά η διάθεση δεσμίδας εισιτηρίων με έκπτωση

  • [01] Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου

    Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκεται από σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ύστερα από την τροπή που πήραν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχθηκε τις εξηγήσεις που έδωσε νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου με δήλωσή του και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος τονίζεται ότι «υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης» του πρώην υπουργού, που χειρίστηκε το θέμα «με το χειρότερο δυνατό τρόπο».

    Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, μη αποκλειομένου και του ενδεχομένου να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Κάτι τέτοιο θα σημάνει τη σύσταση Εξεταστικής ή και Προανακριτικής Επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος. Το θέμα αυτό ίσως σκοντάψει σε ενδεχόμενη παραγραφή, αν γίνει δεκτό ότι η μια ημέρα συνεδρίασης της Βουλής μετά τις εκλογές του Μαϊου θεωρηθεί κανονική Σύνοδος του Σώματος.

    Πέραν αυτών το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μετά τις σημερινές εξελίξεις «πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου» και απαιτεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγνώμη.

    [02] Ονόματα συγγενών του Παπακωνσταντίνου είχαν διαγραφεί από τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Οεποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλήςδιαβιβάζει την αξιολόγηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη από τη σύγκριση που έγινε μεταξύ της πρώτης "λίστας Λαγκάρντ", που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αυτής (της δεύτερης) που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι η μόνη διαφοροποίηση που είχε γίνει στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, είναι ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ' αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Οπρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι έκανε παρέμβαση σε αυτή.

    Διαβάστε επίσης:

    Την απόδοση ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ζητά η Νέα Δημοκρατία

    ΣΥΡΙΖΑ: Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες επιφέρει η διαφαινόμενη αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ"

    [03] Την απόδοση ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ζητά η Νέα Δημοκρατία

    Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ είναι «βαρύτατες» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

    «Με αφορμή τη διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική "Λίστα Λαγκάρντ" διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή» σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

    «Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.

    Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους απέκρυψαν τη λίστα

    [04] Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 34χρονης

    Με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, που σημειώθηκε στην πόλη της Ξάνθης, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών καιη εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

    Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

    Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

    Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που φέτος τις γιορτές ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

    [05] Προς παραμονή στην Τσέλσι ο Μπενίτεθ

    Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει πλέον πραγματικά την ευκαιρία να παραμείνει προπονητής της Τσέλσι και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ο ιδιοκτήτης των «μπλε», Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εκτιμά το έργο του Ισπανού προπονητή, τον οποίο προσέλαβε στη θέση του απολυθέντα Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Ο Ίβηρας τεχνικός ήρθε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο, όμως θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του και για την περίοδο 2013-2014.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun», ο Αμπράμοβιτς είναι εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική αγωνιστική άνοδο της ομάδας, που κέρδισε στις 6 από τις 7 τελευταίες αναμετρήσεις της σημειώνοντας μάλιστα 26 γκολ! Η ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων από την Κορίνθιανς (0-1) θεωρήθηκε ως ατυχής στιγμή, καθώς η Τσέλσι δεν άξιζε να χάσει. Στις εγχώριες διοργανώσεις, με 35 βαθμούς οι Λονδρέζοι κατέχουν την τρίτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, μόλις 4 πόντους πίσω από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και με έναν αγώνα λιγότερο, ενώ στο Λιγκ Καπ έχουν προκριθεί στα ημιτελικά και μπορούν να ελπίζουν σε κατάκτηση του τροπαίου.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους απέκρυψαν τη λίστα

    Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες επιφέρει η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης "λίστας Λαγκάρντ", αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

    «Η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών».

    «Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει ότι «τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική».

    [07] Ξεκινά την Πρωτοχρονιά η διάθεση δεσμίδας εισιτηρίων με έκπτωση

    Αλλαγές έρχονται τη νέα χρονιά στις αστικές συγκοινωνίες, αφού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ξεκινά η διάθεση στο επιβατικό κοινό της δεσμίδας των 11 εισιτηρίων, από τα οποία το ένα θα διατίθεται δωρεάν.

    Η συγκεκριμένη παροχή θα εφαρμοσθεί στα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (ολόκληρο), 0,70 ευρώ (μειωμένο) και στα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,20 ευρώ (ολόκληρο) και 0,60 ευρώ (μειωμένο).

    Τα εισιτήρια αυτά θα αναγράφουν σε εμφανές σημείο της εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων. Επίσης, εκτός των σταθερών πρόσθετων ασφαλείας που περιέχονται σε όλα τα εισιτήρια, η συγκεκριμένη κατηγορία θα περιλαμβάνει και πρόσθετες εκτυπωτικές ασφάλειες.

    Τα παραπάνω εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασία και θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των ΟΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

    Στόχος του ΟΑΣΑ είναι να δώσει κίνητρα στους επιβάτες, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες. Η μη πληρωμή των εισιτηρίων υπολογίζεται ότι κοστίζει από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2012 - 17:30:28 UTC