Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνείται κάθε παρέμβαση στη "λίστα Λαγκάρντ" ο Παπακωνσταντίνου
  • [02] Έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Χαριτάτος, ιδρυτής του Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου
  • [03] Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό την Πρωτοχρονιά
  • [04] Για μία δύσκολη χρονιά προετοιμάζει τους Ισπανούς ο Ραχόι
  • [05] Στο υπουργείο Δικιαοσύνης το πόρισμα για τη λίστα
  • [06] Καμμένος: Να τιμωρηθούν όσοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό
  • [07] Να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία από τις λίστες Λαγκάρντ, ζητεί το ΚΚΕ
  • [08] ΔΗΜΑΡ: Να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα Λαγκάρντ
  • [09] Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ" προανήγγειλε ο Δ. Παπαδημούλης
  • [10] Στην εισαγγελέα ο 27χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας
  • [11] Γκρίλο: Ο Μόντι δεν θέλει να παραδεχθεί ότι κατέστρεψε την ιταλική οικονομία

  • [01] Αρνείται κάθε παρέμβαση στη "λίστα Λαγκάρντ" ο Παπακωνσταντίνου

    Αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι είχε σχέση με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και ότι έκανε παρέμβαση σε αυτή. Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει πως δεν εγνώριζε ότι υπήρχαν στη λίστα πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος και θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια. Δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση προσθέτει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    «Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης"» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    [02] Έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Χαριτάτος, ιδρυτής του Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου

    Έφυγε από τη ζωή στα 68 του χρόνια ο Μάνος Χαριτάτος, συνιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ).

    Ο Μάνος Χαριτάτος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1944. Το 1953, ήρθε στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών, ενώ κατά την περίοδο 1964-1969 φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

    Από το 1980 ως το 1989 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Από το 1965, οπότε ίδρυσε μαζί με τον ιστορικό και φίλο του, Δημήτρη Πόρτολο, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ), και έως τον θάνατό του υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑ.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 11 πμ., στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

    [03] Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό την Πρωτοχρονιά

    Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου την Πρωτοχρονιά, καθώς το σωματείο των ηλεκτροδηγών και εργαζομένων αποφάσισε να «αργήσει» την μέρα του νέου έτους.

    Οι εργαζόμενοι στην κίνηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ) αντιδρούν στην, χωρίς εξαιρέσεις, ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνουν ότι η παροχή συγκοινωνιακού έργου δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται σε καθεστώς, όπως αυτό του στενού δημόσιου τομέα.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών, κάνει λόγο «για ισοπεδωτική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, στην οποία κυριαρχεί η νοοτροπία «πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι?!)» και προσθέτει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ουσία και όχι να γίνονται εργαλεία επικοινωνιακών παιχνιδιών για προσήλωση στους στόχους.

    [04] Για μία δύσκολη χρονιά προετοιμάζει τους Ισπανούς ο Ραχόι

    Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως το 2013 θα είναι «πολύ δύσκολο» για τη χώρα που βρίσκεται σε ύφεση, όμως πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο.

    «Μας περιμένει ακόμη μία πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως το πρώτο εξάμηνο και πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ξεκινήσει», δήλωσε ο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξής Τύπου μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους.

    «Η ισπανική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για ένα διάστημα, όμως ελπίζουμε ότι θα αρχίσει να ανακάμπτει από το δεύτερο μισό του 2013», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έπεσε σε ύφεση στο τέλος του 2011. Το τρίτο τρίμηνο του 2012 το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οπότε είχε μειωθεί κατά 0,4%.Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ισπανίας, η ύφεση θα συνεχιστεί και το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [05] Στο υπουργείο Δικιαοσύνης το πόρισμα για τη λίστα

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης το έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για τα αποτελέσματα της συσχέτισης που έγιναν για τη γνωστή «λίστα Λαγκάρντ».

    Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης συνέκριναν την πρώτη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε στην κατοχή του ο τέως υπουργός Οικονομικών και μεταγενέστερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος με αυτήν που έστειλε πρόσφατα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης με τη σειρά του θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη.

    [06] Καμμένος: Να τιμωρηθούν όσοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό

    Την παραδειγματική τιμωρία και τη δήμευση των περιουσιών όλων όσων λήστεψαν -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- τον ελληνικό λαό ζήτησε, το μεσημέρι από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τα Σφακιά και, στη συνέχεια, τη δημοτική αγορά των Χανίων, όπου και αντάλλαξε ευχές με καταστηματάρχες και πολίτες.

    [07] Να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία από τις λίστες Λαγκάρντ, ζητεί το ΚΚΕ

    «Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και οι δυο λίστες Λαγκάρντ ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται», ζητεί το ΚΚΕ, ενώ τάσσεται «υπέρ όλων των μέσων ελέγχου και διερεύνησης της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών και προσωπικών ευθυνών και της ανάλογης τιμωρίας εφόσον αποδειχθούν οι ενδείξεις», όπως αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    [08] ΔΗΜΑΡ: Να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να δοθεί στην δημοσιότητα η λίστα Λαγκάρντ

    Την ανάγκη πλήρους δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ και άμεση αντιμετώπιση της από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι «το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία, η οποία δοκμάζεται».

    Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν και πως «πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους».

    [09] Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για τη "λίστα Λαγκάρντ" προανήγγειλε ο Δ. Παπαδημούλης

    Την ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα κιόλας στον Γενάρη, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του το πρωί στον ραδιοσταθμό ?στο Κόκκινο 105,5?.

    «Εμείς μέσα στον Γενάρη, αφού πάρουμε και εξετάσουμε ενδελεχώς τα συμπληρωματικά στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλία, έτσι ώστε η Βουλή να ψάξει το θέμα, είτε με εξεταστική είτε με προκαταρκτική επιτροπή», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες πρέπει να εξετάσει αν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα είχαν δηλώσει αυτά τα ποσά ή όχι.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, θα πρέπει να κάνει ό,τι έχει γίνει σε άλλες χώρες, δηλαδή να ελέγξει τα στοιχεία, να τα διασταυρώσει και να μαζέψει ευρώ στο δημόσιο ταμείο» και προσέθεσε ότι «η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση πρέπει να ξετινάξουν το σκάνδαλο της συγκάλυψης των είκοσι μηνών, καταλογίζοντας ποινικές ευθύνες, πέρα από τις προφανέστατες πολιτικές».

    [10] Στην εισαγγελέα ο 27χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης ο 27χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονη κοπέλας, που βρήκε φριχτό θάνατο τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το πατρικό της σπίτι.

    Η τοπική κοινωνία της Ξάνθης είναι συγκλονισμένη από το φρικτό έγκλημα που έγινε στην πόλη τους. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη για το νεαρό. Εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

    Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είναι γνωστός έμπορος ξηρών καρπών και παραδοσιακών γλυκισμάτων στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα που έτυχε να επισκεφθούν την Ξάνθη και ν? αγοράσουν από το κατάστημά του προϊόντα επικοινωνούν με ΜΜΕ της Ξάνθης αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα στη Θράκη για να πληροφορηθούν σχετικά με το θλιβερό περιστατικό αλλά και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο δράμα της οικογένειας.

    Το μεσημέρι μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας.

    Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα...

    [11] Γκρίλο: Ο Μόντι δεν θέλει να παραδεχθεί ότι κατέστρεψε την ιταλική οικονομία

    «Επηρμένο» χαρακτήρισε τον Μάριο Μόντι ο ηθοποιός και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ενώ προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματός του, το οποίο περιλαμβάνει δεκαέξι θέσεις.

    «Ο Μόντι δρα κατά του συντάγματος, δεν του στερήθηκε η εμπιστοσύνη από το κοινοβούλιο την στέρησε ο ίδιος, όμως, από τον εαυτό του», δήλωσε ο Γκρίλο.

    «Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν θέλει να παραδεχθεί ότι κατέστρεψε την οικονομία μας», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρια, ο οποίος προχώρησε και στην παρουσίαση των δεκαέξι βασικών προγραμματικών του θέσεων.

    Κύριες προτεραιότητες του σημειώνει ότι αποτελούν η θέσπιση ενός αυστηρού νόμου κατά της διαφθοράς, η κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μια σειρά μέτρων που αφορούν τους πολιτικούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2012 - 15:30:29 UTC