Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha
  • [02] Επισήμως ομοσπονδιακός της εθνικής μπάσκετ της Ρωσίας ο Κατσικάρης
  • [03] Συνδέσμος Γερμανικών Βιομηχανιών: Ευρωπαϊκή εποπτεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
  • [04] Δεκάδες νεκροί από το ψύχος στη Ρωσία

  • [01] Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha

    Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. από την Alpha Τράπεζα Α.Ε.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ' αριθ. 556/VII/2012 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα κατά το άρθρο 6 του ν. 3959/2011 συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» του αποκλειστικού ελέγχου επί της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.».

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

    [02] Επισήμως ομοσπονδιακός της εθνικής μπάσκετ της Ρωσίας ο Κατσικάρης

    Μετά από σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο "Renaissance Monarch" της Μόσχας, εγκρίθηκε η ανάθεση της θέσης του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ανδρών στον Φώτη Κατσικάρη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η ρωσική ομοσπονδία ανακοίνωσε εν συνεχεία τη σύναψη συμφωνίας με τον Έλληνα τεχνικό, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι το 2016, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Φώτης Κατσικάρης διαδέχεται τον Ντέιβιντ Μπλατ. Η πρώτη ήταν το 2005 στην Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Λόγω της τέταρτης σεζόν του στην τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο και της απαγόρευσης από τους κανονισμούς στην Ισπανία για παράλληλη εργασία των προπονητών, το συμβόλαιο του Κατσικάρη με τη ρωσική ομοσπονδία ενεργοποιείται με το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος φέτος και θα διακόπτεται με την έναρξή του την επόμενη τετραετία.

    [03] Συνδέσμος Γερμανικών Βιομηχανιών: Ευρωπαϊκή εποπτεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

    Υπέρ της ευρωπαϊκής εποπτείας για την επίβλεψη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, κυρίως σχετικώς με το φορολογικό,τάχθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χανς Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Το συνολικό πακέτο διάσωσης βασίζεται και στο ότι όντως το φορολογικό σύστημα θα λειτουργεί», δήλωσε ο κ. Κάιτελ και πρόσθεσε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο εάν οι πλούσιοι Έλληνες θα ξαναφέρουν τα χρήματά τους στη χώρα, αλλά υπάρχει επίσης και το θέμα της ευρωπαϊκής εποπτείας, προκειμένου να μπει σε τάξη το φορολογικό σύστημα».

    Ο απερχόμενος Πρόεδρος του BDI τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να ανεχτεί αυτή την περιορισμένη παρέμβαση προς το κοινό συμφέρον, διαφορετικά, όπως υποστήριξε, «η διάσωση δεν λειτουργεί».

    [04] Δεκάδες νεκροί από το ψύχος στη Ρωσία

    Το δριμύ ψύχος του φετινού χειμώνα στη Ρωσία έχει κοστίσει ως τώρα τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και έχει στείλει περίπου 1.200 στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα, μεταδίδουν σήμερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    Στην περιοχή γύρω από τη Μόσχα καταγράφηκε η πιο κρύα νύκτα του φετινού χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους 32 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στο χωριό Τσερούστι, λίγο ανατολικότερα από την πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

    Μόνο κατά τη χθεσινή Κυριακή, επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, πέθαναν από την έκθεσή τους στο κρύο. Οι ειδικοί πιστεύουν πάντως ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που δεν έχουν αναφερθεί, ιδιαίτερα μεταξύ αστέγων που δεν έχουν πρόσβαση σε ζεστασιά ή σε καταφύγια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 December 2012 - 15:30:29 UTC