Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Πολιτικούς Αρχηγούς
  • [02] Θεαματική αποκλιμάκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού
  • [03] Μια ματιά στα πολιτιστικά δρώμενα της χρονιάς που φεύγει
  • [04] "Τα είπαν" στον πρωθυπουργό οι "Βρακοφόροι" της Κρήτης
  • [05] ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας

  • [01] Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Πολιτικούς Αρχηγούς

    Κάλαντα Χριστουγέννων άκουσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί.Ο Κάρολος Παπούλιας άκουσε τα κάλαντα αρχικά από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά. Ακολούθως τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν η χορωδία του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων και Λαυρεωτικής και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο η "Ελπίδα".

    Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία άκουσαν κάλαντα από τους Βρακοφόρους της Κρήτης οι οποίοι αφιέρωσαν και μία μαντινάδα. Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Εύβοια που έψαλε ο σύλλογος "το Αλωνάκι", από την Χαλκίδα.Στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν ψάλλει τα κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "Μαρία Κόκκορη", το έργο των οποίων υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

    Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ». Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες.Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έψαλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι, χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

    Ο κ Καμμένος ευχήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων «σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Πόντο, που ήλθαν σήμερα να μας ευχηθούν, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και Καλή Λευτεριά και λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχει λεβεντιά και όσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ελευθερία μας».

    Οι Βρακοφόροι απο την Κρήτη έψαλαν τα κάλαντα και στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στον οποίο αφιέρωσαν μια μαντινάδα για την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

    [02] Θεαματική αποκλιμάκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού

    Θεαματική αποκλιμάκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού καταγράφεται στο 11μηνο εφέτος, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Η εξέλιξη αυτή, είναι κυρίως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των δαπανών- και ως επί το πλείστον του μισθολογικού κόστους- σε συνδυασμό με την έως τώρα ιδιότυπη «στάση πληρωμών» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.Αντίθετα, στο σκέλος των εσόδων, παρά την αναθεώρηση των στόχων, καταγράφεται υστέρηση, λόγω της μείωσης των εισπράξεων από τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.852 εκατ. ευρώ (σημαντικά χαμηλότερο έναντι του στόχου για 15.045 εκατ. ευρώ) και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.419 εκατ. ευρώ (έναντι στόχου 3.594 εκατ. ευρώ). Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται, επίσης, τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 11μήνου του προηγούμενου έτους, κατά 8.646 εκατ. ευρώ και 4.538 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 40,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι προβλέψεις είναι ότι, σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές έλλειμμα το 2012 θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερο ύψος από τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού.

    [03] Μια ματιά στα πολιτιστικά δρώμενα της χρονιάς που φεύγει

    Σημαντικοί εκπρόσωποι της Τέχνης που «έφυγαν», κλοπές σε Μουσεία, αλλά και επιστροφή κλοπιμαίων, φεστιβάλ, ελληνικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές που συζητήθηκαν. Με μία ματιά, τα πολιτιστικά δρώμενα της χρονιάς που φεύγει.

    Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιανουαρίου 2012, όταν έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεμίζοντας θλίψη τους ανθρώπους της τέχνης στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κινηματογραφικό, και όχι μόνον, κόσμο. Ο πολυβραβευμένος διεθνής σκηνοθέτης χτυπήθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του «Η Άλλη θάλασσα», στη Δραπετσώνα.

    Ξεκίνησε δύσκολα το 2012 για τον Πολιτισμό. Ο ελληνικός κινηματογράφος έχασε τον «πατριάρχη» του και η Ελλάδα έναν σημαντικό Έλληνα.

    Τους μήνες που ακολούθησαν, η τέχνη, το τραγούδι, το θέατρο, το βιβλίο έχασαν σημαντικούς εκπροσώπους τους. Από τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Μιχάλη Μενιδιάτη έως τον Θύμιο Καρακατσάνη, τον Χρήστο Πάρλα, τον Κώστα Τσιβιλίκα και τον Χρόνη Μίσσιο.

    Στις 9 Ιανουαρίου, ένας Πικάσο, ένας Μοντριάν και ένας Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο) του 17ου αιώνα, «κάνουν φτερά» από την Εθνική Πινακοθήκη, τελευταία ημέρα της παρουσίασής τους στο ελληνικό κοινό μέσα από την έκθεση «Στα Άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης».

    Η περσινή χρονιά δεν είχε καλό ποδαρικό. Ωστόσο, η είδηση του εντοπισμού των ληστών στις 24 Νοεμβρίου και της επιστροφής των κλαπέντων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στις 2 Δεκεμβρίου, αποκατέστησε εν μέρει τη χαμένη πολιτιστική αξιοπρέπεια, κυρίως όμως το κύρος ενός ιδιαίτερα σημαντικού χώρου.

    Τον Φεβρουάριο του '12, με αφορμή την κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, η απουσία πόρων και πολιτιστικής πολιτικής βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, το δε θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των μουσείων έγινε αφορμή για πολλά σχόλια και επικρίσεις.

    Τον περασμένο Ιούνιο παραδόθηκε στο Βέλγιο ο πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», που είχε κλαπεί το 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης κι ύστερα από μια δεκαετία κατασχέθηκε στην Αθήνα.

    [04] "Τα είπαν" στον πρωθυπουργό οι "Βρακοφόροι" της Κρήτης

    Εορταστικό το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και η σύζυγός του άκουσαν τα κάλαντα απότον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας.

    Εξάλλου, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πίστη του στις δυνάμεις του ελληνικού λαού, τον οποίον κάλεσε να μη χάσει την ελπίδα του.

    Τα κάλαντα είπαν στην Αλέκα Παπαρήγα παιδιά από τη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ και ομάδα μαθητών.

    [05] ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας

    Την έναρξη καταβολής των επιδομάτων ανεργίας, τα οποία αφορούν σε προπληρωμή για την περίοδο από 24/12/2012 έως και 02/01/2013, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από την διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά παραμένει η υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας για όσους δικαιούχους έχει προσδιοριστεί η παραπάνω περίοδος κατά την έγγραφή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 December 2012 - 13:30:26 UTC