Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: Η Βρετανία να μην εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [02] Το Ιράν χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το νέο αιγυπτιακό Σύνταγμα
  • [03] Η Άγκυρα ήρε το βέτο για τη μη στρατιωτικού περιεχομένου συνεργασία του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ

  • [01] Σόιμπλε: Η Βρετανία να μην εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τη Βρετανία σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα να μην «εκβιάζει» τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθειά της να ανακτήσει εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

    «Θέλουμε να κρατήσουμε τη Βρετανία στην ΕΕ και όχι να την ωθήσουμε εκτός» αυτής, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. «Αλλά θα πω επίσης ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να μας εκβιάζει».

    Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο που μπορεί να παρουσιάζει ο διάλογος ο οποίος συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στη Βρετανία σχετικά με την πιθανή διοργάνωση δημοψηφίσματος για την παραμονή -ή μη- της χώρας στην ΕΕ, ο Σόιμπλε είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο.

    «Οι Βρετανοί φίλοι μας δεν είναι επικίνδυνοι. Αλλά ένα δημοψήφισμα θα προκαλούσε ανασφάλεια», έκρινε.

    Ο συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι υποστηρίζει ακόμα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε πως δεν αποδέχεται το status quo και θέλει να υπάρξει μια «νέα συμφωνία», που θα επέτρεπε στο Λονδίνο να ανακτήσει κάποιες από τις εξουσίες που έχει εκχωρήσει στις Βρυξέλλες.

    Πάντως, έως σήμερα έχει αποφύγει να ταχθεί ανοικτά υπέρ της διοργάνωσης ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις πιέσεις που αντιμετωπίσει από το κόμμα του να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

    Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer, το 56% των Βρετανών που ερωτήθηκαν θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ εάν τους δινόταν η ευκαιρία.

    [02] Το Ιράν χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το νέο αιγυπτιακό Σύνταγμα

    Το Ιράν, το οποίο δεν διατηρούσε διπλωματικές σχέσεις με την Αίγυπτο από το 1980, χαιρέτισε σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο, τα οποία δείχνουν ότι το σχέδιο Συντάγματος που υποστήριζαν οι ισλαμιστές εγκρίθηκε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

    «Το Ιράν συγχαίρει την κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου και θεωρεί την έγκριση του Συντάγματος αποφασιστικό βήμα προς τη δημοκρατία στη χώρα αυτή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του που μετέδωσε το πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Ραμίν Μεχμανπαράστ.

    Μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011, η Τεχεράνη επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων Ιράν-Αιγύπτου. Ωστόσο, η ελπίδα της ιρανικής διπλωματίας ότι μετά την εκλογή του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία οι διμερείς σχέσεις θα αναβαθμίζονταν με την ανταλλαγή πρέσβεων δεν έχει ακόμα πραγματωθεί.

    Η επίσκεψη του Μόρσι στην Τεχεράνη τον Αύγουστο, με την ευκαιρία της συνόδου του Κινήματος των Αδεσμεύτων, αποτέλεσε την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του αιγυπτιακού κράτους στο Ιράν από το 1979.

    [03] Η Άγκυρα ήρε το βέτο για τη μη στρατιωτικού περιεχομένου συνεργασία του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ

    Η Τουρκία αποδέχθηκε να άρει το βέτο που είχε ασκήσει για τη μη στρατιωτικού χαρακτήρα συνεργασία του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ, την οποία παρεμπόδιζε μετά την επίθεση κατά του στολίσκου με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το 2010, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα Τούρκοι και είχε προκαλέσει κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα τουρκική διπλωματική πηγή.

    Η Άγκυρα και άλλα 27 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ενέκριναν κατά τη διάρκεια της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες την πρόταση του γγ του Οργανισμού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν για την απεμπλοκή των συνεργασιών με τρίτες χώρες, πρόσθεσε η ίδια πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 December 2012 - 19:30:26 UTC