Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγγελική παρέμβαση για την έλλειψη φαρμάκων
  • [02] Δεκάδες νεκροί από αεροπορική επίθεση στη Συρία
  • [03] Κεφαλογιάννη: Στόχος, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
  • [04] Πήρε άνετα την πρόκριση ο Πλατανιάς
  • [05] Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών
  • [06] Μπερλουσκόνι: Για όλα φταίνε ο Μόντι και η Γερμανία

  • [01] Εισαγγελική παρέμβαση για την έλλειψη φαρμάκων

    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες παρενέβη στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ενώ την ίδια στιγμή μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τις οποίες προβλέπεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων, τιμολογούνται τα φάρμακα, απαγορεύθηκε η εξαγωγή εννέα φαρμακευτικών προϊόντων, υποχρεώνονται οι φαρμακοποιοί να παρέχουν στα φαρμακεία πίστωση τουλάχιστον δύο μηνών, κ.λπ.

    Ειδικότερα, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουμπλή στη Βουλή, αλλά και την επίσκεψή του στον κ. Τέντε, ο τελευταίος παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να διενεργήσουν έρευνες, για το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

    Στην έννοια της άρνησης, διευκρινίζει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, συμπεριλαμβάνεται και η συγκαλυμμένη άρνηση, αυτή της μη παροχής νόμιμης πίστωσης, αλλά και αυτή της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή γίνεται.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, θέτει ζητήματα σχετικά με το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τεχνητής έλλειψης φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

    [02] Δεκάδες νεκροί από αεροπορική επίθεση στη Συρία

    Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χάμα στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσαν οι ανταρτικές δυνάμεις, με ορισμένες πηγές να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 200.

    «Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη έναν ακριβή αριθμό, γιατί εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για το ποιος είναι νεκρός και ποιος έχει τραυματισθεί», δηλώνει στέλεχος του ανταρτικού κινήματος.

    Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην Χαλφάγια, μία πόλη που πρόσφατα ανακαταλήφθηκε από τους αντάρτες σε μία νέα προέλασή τους στην επαρχία της Χάμα.

    [03] Κεφαλογιάννη: Στόχος, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

    Στους στόχους του υπουργείου Τουρισμού παραμένει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, εξέλιξη που θα αυξήσει στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντός, καθώς θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση του τουριστικού πακέτου για την Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

    [04] Πήρε άνετα την πρόκριση ο Πλατανιάς

    Ο Πλατανιάς πήρε άνετα την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στον αγώνα ρεβάνς της 3ης φάσης επικράτησε στην Καρδίτσα της τοπικής Αναγέννησης με 1-0, διπλασιάζοντας τις νίκες του μετά το 3-1 των Χανίων. Ο Αναστασάκος με πέναλτι στο 36΄ ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, που στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

    [05] Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

    Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης 13 αλλοδαποί μετανάστες, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

    [06] Μπερλουσκόνι: Για όλα φταίνε ο Μόντι και η Γερμανία

    «Φταίνε για όλα ο Μόντι και η Γερμανία»,τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno

    Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε, «από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τεχνοκρατών, χειροτέρεψαν όλα, από το ΑΕΠ μέχρι το δημόσιο χρέος, διότι ο Μόντι εφάρμοσε χωρίς να αντιδράσει όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις επιβολές της Γερμανίας».

    Η συνέντευξη διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, διότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ισχυρίσθηκε ότι δεν του δινόταν η ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του. Ο Καβαλιέρε, μάλιστα απείλησε, επανειλημμένα, ότι θα εγκατέλειπε το τηλεοπτικό στούντιο.

    «Οι κυβερνήσεις μου κατάφεραν να παρουσιάσουν σαφώς πιο σημαντικό έργο από όλες τις υπόλοιπες που σχηματίσθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο «μίστερ τιβί»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 December 2012 - 17:30:30 UTC