Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες
  • [02] Πρόταση νόμου για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων
  • [03] Αποχώρησαν και οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
  • [04] Απάντηση Γ. Βουλγαράκη σε Γιάννη Κουράκο περί εμπλοκής του στους ΑΝΕΛ
  • [05] «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η φημολογία και η διχόνοια»
  • [06] Η επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ εισηγείται την καταβολή της βοήθειας στην Ελλάδα από το ΔΝΤ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες

    Την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση του Eurogroup εξέφρασε, εισερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πλέον δεν υπάρχουν, χαρακτήρισε την απόφαση «έκφραση αλληλεγγύης» και επισήμανε πως έχουμε μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

    «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    [02] Πρόταση νόμου για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων

    Σειρά άμεσων παρεμβάσεων για την προστασία και «ανακούφιση» των αναπήρων και ανέργων, περιλαμβάνει η πρόταση νόμου που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

    Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ιπποκράτους, με τα μέτρα που προτείνονται καλύπτονται 430.000 άτομα που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, με συνολικό δημοσιονομικό κόστος 122 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ ορισμένες από τις ρυθμίσεις θα κατατεθούν και ως τροπολογίες κατά τη διαδικασία της κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

    [03] Αποχώρησαν και οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

    Με επιστολή του προς τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία δεν είχε φτάσει στα γραφεία των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος εξηγεί τους λόγους βάσει των οποίων δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον «βηματισμό» του κόμματος.

    Στην επιστολή αυτή εξηγεί ότι από την θριαμβευτική εκλογή του 10,6% με 33 βουλευτές άλλαξαν πολλά. Μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος, χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3% από το αρχικό μας ποσοστό. Εκτιμά δε ότι αιτία ήταν «μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μιας δήλωση για σύμπνοια απόψεων για τα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ένα νον πέιπερ που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη».

    Επίσης,σε «παρουσία» του Γ. Βουλγαράκη πίσω από τους ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο βουλευτής Β? Πειραιά Γιάννης Κουράκος, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε; Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε, Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρ. Ζώη; Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

    Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β? Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

    Τέλος ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.-

    [04] Απάντηση Γ. Βουλγαράκη σε Γιάννη Κουράκο περί εμπλοκής του στους ΑΝΕΛ

    "Όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα" δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.

    Απαντώντας σε δήλωση του βουλευτή Β' Πειραιά Γιάννη Κουράκου περί παρουσίας του πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: "Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές- από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα".

    [05] «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η φημολογία και η διχόνοια»

    Οι λέξεις «come back» (επιστροφή στη σκηνή, εν προκειμένω) δεν την εκφράζουν.

    «Δεν πιστεύω στο "come back" για τους καλλιτέχνες, γιατί οι καλλιτέχνες, όταν έρχονται, δεν φεύγουν ποτέ. Απλά υπολειτουργούν, ξεκουράζονται, βλέπουν τα πράγματα λίγο απ? έξω κι όταν ο ένας αναζητήσει τον άλλο, βρίσκονται. Κάπως έτσι το βλέπω εγώ».

    Η Αλέκα Κανελλίδου επιστρέφει, λοιπόν, καλλιτεχνικά και όχι σε μια μουσική σκηνή, όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς. Ο ρόλος της διευθύντριας της σχολής «Fame» της ταίριαξε γάντι, λένε όσοι την είδαν στις πρόβες. Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ, που «άνθισε» τη δεκαετία του ΄80 και αγαπήθηκε απ΄όλο τον κόσμο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 15 Δεκεμβρίου κι έως το τέλος των γιορτών στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού«Ελληνικός Κόσμος» σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου.

    "Έχει μήνυμα το Fame;", είναι το πρώτο ερώτημα. «Όσον αφορά το μήνυμα, όποιο μήνυμα φέρνει, ελπίδα είναι. Yποχρέωσή μας των καλλιτεχνών, είναι να το φέρνουμε στην επιφάνεια και να το δίνουμε στον κόσμο. Και το Fame το έχει αυτό» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τραγουδίστρια με την αισθαντική ερωτική φωνή, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, αλλά κράτησε πάντα χαμηλούς τόνους και απέφυγε την υπερβολική δημοσιότητα και έκθεση.

    Επηρρεασμένη απόλυτα από την κατάσταση, που βιώνει η Ελλάδα, και τις δυσκολίες των ανθρώπων της, λέει «είμαι μάνα κι έχω κι εγγόνι». Αλλά, όπως τονίζει, αυτό που την ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι η φημολογία.

    «Οι φήμες. Ναι, αυτό είναι που με ενοχλεί πιο πολύ από όλα. Ακούμε συνέχεια φήμες για όλα. Παντού. Δεν αφήνουν τον κόσμο στην ησυχία του, να αντιμετωπίσει όπως μπορεί ο ίδιος αυτό που είναι μπροστά του. Τι να πω; δύσκολα τα πράγματα» τονίζει. Την ενοχλεί, ασφαλώς, ό,τι ενοχλεί όλους τους Έλληνες. «Όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας αυτή τη στιγμή, που δεν είναι καθόλου ευχάριστο» σημειώνει.

    [06] Η επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ εισηγείται την καταβολή της βοήθειας στην Ελλάδα από το ΔΝΤ

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εισηγήθηκε σήμερα την καταβολή της βοήθειας προς την Ελλάδα για την οποία έχει δεσμευτεί το ΔΝΤ, μετά την απόφαση που έλαβαν οι Ευρωπαίοι να αποδεσμεύσουν το δικό τους μέρος της χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την χώρα.

    Η ίδια διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι μια επίσημη απόφαση γι'αυτό μπορεί να ληφθεί ήδη τον Ιανουάριο με αφορμή σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

    "Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να υποστηρίξει την επιχείρηση επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα και τη δέσμευσή του για την περαιτέρω μείωση του χρέους αν κριθεί απαραίτητο", αναφέρει η Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συμφωνία της ευρωζώνης με την Ελλάδα για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 13:30:27 UTC