Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Κούρεμα» για όλη τη νότια περιφέρεια της Ευρώπης
  • [03] Νέο πρόγραμμα για τουλάχιστον 55.000 νέους ανέργους
  • [04] Μεταφορά δεδομένων μέσω δεσμίδων φωτός
  • [05] «Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας» το νέο φορολογικό, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων συμμετείχε η Τράπεζα Πειραιώς
  • [07] Ρεν: Περιθώριο περαιτέρω συμμετοχής από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές

  • [01] Το Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της παρέλαβε επισήμως σήμερα στο Όσλο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε για το ρόλο της στην μεταμόρφωση "μιας ηπείρου πολέμων σε ήπειρο ειρήνης".

    Παρουσία περίπου είκοσι ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγγελα Μέρκελ που ήταν καθισμένοι δίπλα-δίπλα και σηκώθηκαν μαζί για να χαιρετίσουν τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, ο Θόρμπγερν Γιάγκλαντ, κάλεσε την ΕΕ "να προχωρήσει μπροστά" παρά την κρίση.

    "Η διαφύλαξη αυτού που έχει κερδιστεί και η βελτίωση αυτού που έχει δημιουργηθεί για να μας επιτρέψει να λύσουμε τα προβλήματα που απειλούν σήμερα την ευρωπαϊκή κοινότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση", δήλωσε ο Γιάγκλαντ.

    Ο πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, γνωστός ευρωπαϊστής στην ευρωσκεπτικιστική Νορβηγία, απένειμε στη συνέχεια το βραβείο στους αντιπροσώπους των τριών κύριων ευρωπαϊκών θεσμών, των προέδρων του Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    "Δεν συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ με την πεποίθηση ότι η ΕΕ είναι τέλεια. Συγκεντρωθήκαμε με την πεποίθηση ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας μαζί", πρόσθεσε ο Γιάγκλαντ.

    Τέσσερις νεαροί Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων μια 12χρονη από την Ισπανία και μια 21χρονη από την Πολωνία, ήταν επίσης παρόντες στην τελετή, αφού κέρδισαν σχετικούς διαγωνισμούς.

    Τα χρήματα του επάθλου των 930.000 ευρώ θα διατεθούν σε προγράμματα για να βοηθηθούν παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες και οι αποδέκτες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΕΕ έχει δηλώσει πως θα διπλασιάσει το χρηματικό έπαθλο, έτσι συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε επιλεγμένα προγράμματα αρωγής.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Κούρεμα» για όλη τη νότια περιφέρεια της Ευρώπης

    Διεθνή διάσκεψη για το χρέος των νοτιοευρωπαϊκών χωρών, στο πρότυπο αυτής που απάλλαξε τη Γερμανία από το 60% του χρέους της, προτείνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

    Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι καθώς η κρίση του χρέους εξαπλώνεται, είναι ζωτικής σημασίας οι ξένοι δανειστές να ανατρέξουν στα βιβλία της ιστορίας και να μεταχειριστούν την νότια ευρωπαϊκή περιφέρεια κατά τρόπο παρόμοιο με την μεταχείριση της Γερμανίας ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα "κούρεμα" όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη νότια περιφέρεια», πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στο ότι όσο περισσότερο οι πιστωτές αναβάλλουν την παραγραφή ενός μέρους του ελληνικού χρέους, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε «αλήθεια, σε ποιους απευθύνεται το "φιλοευρωπαϊκό" προσωπείο που φόρεσε ο κ. Τσίπρας;» και αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κύριοι Λαφαζάνης, Τόλιος και άλλοι περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, προσέθεσε:«Σίγουρα όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να διακηρύσσουν την πίστη τους στο λόμπι της δραχμής».

    [03] Νέο πρόγραμμα για τουλάχιστον 55.000 νέους ανέργους

    Την υλοποίηση προγράμματος για την ένταξη τουλάχιστον 55.000 νέων στην αγορά εργασίας από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από το βήμα εκδήλωσης «People in Crisis», που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

    Πρόκειται για «πακέτο» δράσεων που περιλαμβάνει αφενός ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής εκπαίδευσης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών, αλλά και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας σε καινοτόμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και στην αγροτική παραγωγή.

    Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία από το 7,5% το 2008 εκτοξεύτηκε στο 26%, με τις χαμένες θέσεις εργασίας την τελευταία τετραετία να ξεπερνούν τις 700.000 και τους ανέργους στο 1.300.000.

    Αναφερόμενος στη συμπίεση του κόστους εργασίας, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν τη θεωρεί ως βιώσιμη και μακροχρόνια στρατηγική ανταγωνιστικότητας» και πρόσθεσε, ότι στόχος είναι «η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, εξωστρεφούς και δυναμικού που θα παράγει αξία, ποιότητα και απασχόληση».

    [04] Μεταφορά δεδομένων μέσω δεσμίδων φωτός

    Ένα νέο εξελιγμένο τσιπάκι, ικανό να μεταφέρει γρηγορότερα και σαφώς περισσότερα δεδομένα στους επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε σχέση με τα τσιπάκια που χρησιμοποιούνται σήμερα, κατασκεύασε η εταιρία λογισμικού ΙΒΜ. Σύμφωνα με το BBC, η καινοτομία που παρουσιάζει το νέο τσιπάκι είναι ότι λειτουργεί με δεσμίδες φωτός αντί ηλεκτρικών σημάτων, όπως οι προκάτοχοί του.

    Η χρήση του φωτός επιτρέπει την ευκολότερη μεταφορά δεδομένων που χρησιμοποιούνται από διάφορες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και λοιπές μικρές σε μέγεθος φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

    Λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα ανακάλυψη θα γίνουν γνωστές στο Διεθνές Συνέδριο για Ηλεκτρονικές Συσκευές, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Σαν Φραντσίσκο, των ΗΠΑ.

    [05] «Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας» το νέο φορολογικό, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για φορολογικό νομοσχέδιο «πλήρως κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας, συνοδευόμενο από τους συνήθεις εκβιασμούς για τη λήψη της δόσης», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «πολύ σύντομα θα το διαδεχτούν και νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα για να "διορθώσουν" την αποτυχία των προηγουμένων».

    Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού και μετά τις καθιερωμένες διαβεβαιώσεις περί «τελευταίων» κάθε φορά μέτρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταδεικνύει τη στρατηγικού χαρακτήρα εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας».

    Συμπληρώνει δε ότι η κυβέρνηση «εν γνώσει της για τις παραλυτικές επιπτώσεις των νέων φοροληστρικών μέτρων στην οικονομία, καθώς και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες, επιλέγει τη λιτότητα έναντι της ανάπτυξης, την υπεφορολόγηση των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων έναντι της φορολόγησης του πλούτου και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

    [06] Στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων συμμετείχε η Τράπεζα Πειραιώς

    Στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου συμμετείχε η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνέχεια της 7ης Δεκεμβρίου 2012 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ανταποκρινόμενη στην από 3/12/2012 σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών.

    Τα παραπάνω διευκρινίζει η διοίκηση της τράπεζας σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    [07] Ρεν: Περιθώριο περαιτέρω συμμετοχής από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές

    Την πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω συμμετοχής από τους διεθνείς και τους εγχώριους επενδυτές στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους, το οποίο έλαβε παράταση, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε γνώση της παράτασης που δόθηκε στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν περιθώρια πρόσθετης συμμετοχής από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, το πρόγραμμα επαναγοράς αποτελεί καθοριστικό τμήμα της συμφωνίας για τη μείωση του ελληνικού χρέους και προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Όπως αποφασίστηκε στις 27 Νοεμβρίου, το Eurogroup θα συγκληθεί στις 13 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Σάιμον Ο Κόνορ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 13:30:31 UTC