Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιο κοντά στους "16" του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός
  • [02] Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του ΙΚΥ
  • [03] Ρεν: Μικρή ελληνική συμμετοχή στη χρηματοδότηση έργων

  • [01] Πιο κοντά στους "16" του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά προκρίθηκε από σήμερα στους «16» του Κυπέλλου αφού επικράτησε εύκολα της Παναχαϊκής με 2-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "32". Τα γκολ πέτυχαν οι Τζιμπούρ (47΄) και Μήτρογλου (71΄)ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 19/12 στην Πάτρα.

    Οι υπόλοιποι αγώνες για το Κύπελλο

    [02] Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του ΙΚΥ

    Το σημαντικό έργο που επιτελεί το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με αφορμή τα 61 χρόνια λειτουργίας του ΙΚΥ.

    Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ιδρύθηκε το 1951 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Παιδείας Γεωργίου Παπανδρέου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Νίκος Δεμερτζής, σκοπός της ίδρυσης του ΙΚΥ ήταν η πνευματική εξύψωση των λαϊκών στρωμάτων σε μια εποχή που υπήρχε άμεση ανάγκη κοινωνικής ανασυγκρότησης.

    Με βασικό σύνθημα «Επιβραβεύουμε τους άριστους, στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη», το ίδρυμα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην αποστολή του. Σήμερα, διαθέτει 45 διαφορετικά προγράμματα στους υπότροφους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει 6.519 υποτροφίες για μεταπτυχιακά στο εσωτερικό και 5.961 υποτροφίες για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Έχει προσφέρει επίσης περισσότερες από 7.000 υποτροφίες σε αλλοδαπούς. Το σύνολο των εξερχόμενων Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus ανέρχεται σε 43.662.

    [03] Ρεν: Μικρή ελληνική συμμετοχή στη χρηματοδότηση έργων

    Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμβάλει στο να συνεχιστεί το χαμηλό ποσοστό συγχρηματοδότησης της Ελλάδας και κατά την περίοδο 2014-2020, υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Φινλανδός Επίτροπος δήλωσε επίσης ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Ελλάδα για το θέμα των πόρων για την επαναγορά των ομολόγων, ενώ προέβλεψε ότι εφόσον η Ελλάδα τηρεί τους όρους του μνημονίου θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για τη συρρίκνωση του χρέους της.

    Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά σχετικά με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup ο Επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε τη σαφή δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης "να μειώσουν το βάρος του χρέους της Ελλάδας σε δύο φάσεις". Η πρώτη φάση αφορά στις "πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις που ανελήφθησαν για τη μείωση του βάρους του χρέους στο 124% το 2020" και σε δεύτερη φάση "να εξετάσουν κι άλλα μέτρα και βοήθεια όπως χαμηλότερη συγχρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων ή περαιτέρω μείωση επιτοκίων για την επίτευξη κι άλλης αξιόπιστης μείωσης του λόγου του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ."

    "Υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για αυτό" τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Όλι Ρεν προσθέτοντας ότι "η πρώτη φάση θα υλοποιηθεί αμέσως, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες" ενώ "υπάρχει κι άλλη υποχρέωση μέχρι το 2016 να αποφασιστούν αν είναι αναγκαία περαιτέρω μέτρα για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το βάρος του χρέους".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 21:30:37 UTC