Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο Τσοχατζόπουλος
  • [02] Κύπελλο: Λεβαδειακός-Πιερικός 2-0
  • [03] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρωθυπουργός
  • [04] «"Όχι" σε "νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων»
  • [05] Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι για το περιστατικό σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου
  • [06] Σύλληψη ειδικού φρουρού για απόπειρα βιασμού
  • [07] Τέταρτη αυτοκτονία λόγω έξωσης στην Ισπανία

  • [01] Σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο Τσοχατζόπουλος

    Οριστικά και αμετάκλητα ο προφυλακισμένος τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις «πόθε έσχες» της τριετίας 2006-2009.

    Και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος με το υπ' αριθμ. 1468/2012 βούλευμά του απέρριψε την αίτηση Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Στον τέως υπουργό αποδίδεται ότι το 2006 δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ.

    Στη δήλωση του 2007 παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ, ενώ δεν περιέλαβε επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.

    Το 2008 δήλωσε μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2009, δεν περιέλαβε στη δήλωση του «πόθεν έσχες» το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προφυλακισμένη Βίκυ Σταμάτη.

    Το επίμαχο ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου, με εντολή του εφέτη Θ. Κανελλόπουλου, έχει δεσμευτεί μετά την απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    [02] Κύπελλο: Λεβαδειακός-Πιερικός 2-0

    Την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου "αγκάλιασε" από σήμερα ο Λεβαδειακός, καθώς επικράτησε 2-0 του Πιερικού, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "32". Ο Πόι στο 34΄ και ο Ροζέριο στο 88΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στην Κατερίνη.

    ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 1-0

    Προβάδισμα για πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου απέκτησε ο ΟΦΗ. Με πέναλτι του Παπάζογλου στο 60΄ οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Αθηνών και θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν αυτό το σκορ στη ρεβάνς που θα γίνει στη Ριζούπολη στις 22 Δεκεμβρίου.

    Φωστήρας-Πανιώνιος 1-0

    Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλουέκανεο Φωστήρας, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Πανιωνίου, με τέρμα του Κάμπα στο 33΄. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 23 του Δεκεμβρίου, ενώ η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός.

    [03] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρωθυπουργός

    Για όλες τις εξελίξεις, μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας, θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο θα γίνει δεκτός αύριο Πέμπτη, στις 11.00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [04] «"Όχι" σε "νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων»

    Να μην προχωρήσει σε νέο «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων κατά τη διαδικασία επαναγοράς χρέους, καλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

    Με δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει «νέα λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, που οδηγεί σε επιπλέον μειώσεις του εφάπαξ και των ήδη πενιχρών συντάξεων».

    [05] Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι για το περιστατικό σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου

    Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για το προ ημερών επεισόδιο εναντίον του Γερμανού Γενικού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.

    Το δικαστήριο, μετά από μαραθώνια διαδικασία, απήλλαξε τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.

    Απολογούμενοι, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη. Τόνισαν δε ότι η παρουσία τους στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, για την αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Γερμανούς.

    «Θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για τον Φούχτελ. Προέταξα το χέρι μου και φώναξα "φύγε από ?δω"», είπε ο εκ των κατηγορουμένων, 47χρονος υπάλληλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ο 39χρονος συνάδελφός του στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου τόνισε: «Δεν έχω να ζήσω. Μας διώχνουν από τη δουλειά μας».

    Για προκατασκευασμένη και στοχοποιημένη σύλληψη έκανε λόγο ο 53χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η σύλληψή του, έξω από το σχολείο όπου διδάσκει. «Θα είμαι στους δρόμους για να διεκδικώ με συλλογικούς αγώνες τα δικαιώματά μου», σημείωσε, εισπράττοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κατάμεστου ακροατηρίου.

    [06] Σύλληψη ειδικού φρουρού για απόπειρα βιασμού

    Συνελήφθη 29χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα βιασμού 27χρονης Ελληνίδας στο Ρέθυμνο.

    Άμεσα και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    [07] Τέταρτη αυτοκτονία λόγω έξωσης στην Ισπανία

    Ένας άνδρας ο οποίος κινδύνευε με έξωση για καθυστερημένη καταβολή ενοικίων, αυτοκτόνησε σήμερα στην Ισπανία, ανακοίνωσε δικαστική πηγή, ανεβάζοντας σε τέσσερις τις αυτοκτονίες λόγω εξώσεων στη χώρα σε έναν μήνα.

    Ο αυτόχειρας, που διέμενε στην κοινότητα Σανεστέβαν και του οποίου η ταυτότητα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, όφειλε περίπου 4.200 ευρώ σε ενοίκια, ανακοίνωσε πηγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ναβάρας (βορράς).

    Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της αυτοκτονίας, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 19:30:44 UTC