Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ: Πιθανή η συμφωνία στο επόμενο Eurogroup
  • [02] «Πράσινο φως» για τη δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων
  • [03] Προτάσεις για την Γ/βάθμια εκπαίδευση ζητά ο Κ. Αρβανιτόπουλος
  • [04] Κλίμα βίας και ανομίας καταγγέλλουν φοιτητές του ΑΠΘ
  • [05] «Οργανωμένο σύστημα» με «αρχηγούς, εκτελεστικούς και τακτική»

  • [01] Μέρκελ: Πιθανή η συμφωνία στο επόμενο Eurogroup

    Για «πιθανότητες» να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης,έκανε λόγο η καγκελάριος ¶. Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο,προειδοποιώντας ωστόσοότι η διαδικασία θα είναι αργή και ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν διά μιας.

    Απέφυγε δε να αναφερθεί στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας ή ακόμη και στους λόγους αποτυχίας του ολονύχτιου Eurogroup, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την προσπάθειά του.

    Από την πλευρά του,ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι "καθήκον" του είναι "να αναζητήσει και να βρει" μια συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πραγματικός ο κίνδυνος αποχώρησης του ΔΝΤ αν δεν βρεθεί λύση, φέρεται να δηλώνει ο Β. Σόιμπλε

    [02] «Πράσινο φως» για τη δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων

    Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δίνει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στις περιοχές στις οποίες ανεστάλη η λειτουργία ΔΟΥ στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των εφοριών. Πρόκειται για Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στους ακόλουθους δήμους της χώρας:

    Ξυλοκάστρου, Αμφιλοχίας, Ακτίου- Βόνιτσας, Σπετσών, Γορτυνίας, Νότιας Κυνουρίας, Βόρειας Κυνουρίας, Διονύσου, ¶νδρου, Λαυρεωτικής, Κέας, Μεγαρέων, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Σαλαμίνος, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Δεσκάτης, Καρπάθου, Καλυμνίων, Λέρου, Διδυμοτείχου, Ιστιαίας- Αιδηψού, Καρύστου, Κύμης ?Αλιβερίου, Ήλιδας, Ζαχάρως, Ανδραβίδας? Κυλλήνης, Αλεξανδρείας, Νάουσας, Φαιστού, Χαλκηδόνος, Θάσου, Παγγαίου (Ελευθερούπολη), Παξών, Ιθάκης, Μυκόνου, Τήνου, Θήρας, Πάρου, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασιάς, Κυθήρων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Ιεράπετρας, Σητείας, Λέσβου, Λήμνου, Αλμυρού, Σκιάθου, Σκοπέλου, Τριφυλίας (Κυπαρισσία), Πύλου- Νέστορος, Αλμωπίας, Ικαρίας, Σιντικής, Ηράκλειας, Αμφίκλειας- Ελάτειας, Λοκρών, Αριστοτέλη.

    [03] Προτάσεις για την Γ/βάθμια εκπαίδευση ζητά ο Κ. Αρβανιτόπουλος

    Τις προτάσεις για τον εσωτερικό εξορθολογισμό των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το αργότερο έως την 1η Δεκεμβρίου, ζητά ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, με έγγραφο που έστειλε προς τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ, καθώς εκείνοι γνωρίζουν -όπως λέει- καλύτερα όλων τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές των ιδρυμάτων.

    Ο υπουργός γνωστοποιεί ότι πρυτάνεις και πρόεδροι θα κληθούν να συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους στον διάλογο, προκειμένου να διαμορφωθεί το συνολικό σχέδιο «Αθηνά». Παράλληλα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνει ότι σ' αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο, η αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού.

    [04] Κλίμα βίας και ανομίας καταγγέλλουν φοιτητές του ΑΠΘ

    Τόπο «ξένο» και «επικίνδυνο», που τελεί υπό το κράτος της βίας και της τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, φοιτητές της Νομικής Σχολής, σε επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρό της και την κοινοποιούν στον πρύτανη, τον κοσμήτορα και τον Σύλλογο Διδακτικού Προσωπικού.

    Οι φοιτητές καταγγέλλουν με την επιστολή τους εικόνες «ανομίας» και «χουλιγκανισμού», καθώς και συγκεκριμένα περιστατικά βίας στον χώρο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ, από «ενδοπανεπιστημιακούς υποκινητές φαυλότητας, που εκβιάζουν πρόσωπα και θεσμούς», εξαιτίας των οποίων, όπως αναφέρουν, αποθαρρύνεται οποιαδήποτε ακαδημαϊκή διαδικασία και καθίσταται πλέον η κατάσταση στο πανεπιστήμιο «μη διαχειρίσιμη». Αναφέρουν ότι οι φοιτητές της Νομικής φοβούνται να μιλήσουν, ακόμη και να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο, ειδικά τις βραδινές ώρες, ενώ όσοι προσπαθούν να δώσουν εθελοντικά λύση στο θέμα των σκουπιδιών δέχονται απειλές και ύβρεις. Παρατίθεται και περίπτωση Κύπριου φοιτητή που νόσησε εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών και διέκοψε προσωρινά τις σπουδές του.

    [05] «Οργανωμένο σύστημα» με «αρχηγούς, εκτελεστικούς και τακτική»

    Για «οργανωμένο σύστημα» με «αρχηγούς, εκτελεστικούς και τακτική», έκανε λόγο η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, αναφερόμενη στον τρόπο που διαπράχθηκε το σκάνδαλο «μαμούθ» στον κεντρικό δήμο.

    Κατά την πολύωρη κατάθεσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου δικάζεται η υπόθεση υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, η Χρύσα Αράπογλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ήταν μέρος αυτού του συστήματος. «Δεν γίνεται να μην ήταν, είναι κατάργηση της λογικής», είπε, τονίζοντας ότι στο σύστημα αυτό υπήρχαν «σταθερά και εναλλασσόμενα πρόσωπα» που «ενθυλάκωναν χρήματα».

    Αναφερόμενη στις ευθύνες του Β. Παπαγεωργόπουλου, η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχει τόσα χρόνια διαρροή χρήματος από τα ταμεία και να μην αναζητάς από πού γίνεται αυτή η διαρροή». Δίνοντας το στίγμα της δημαρχιακής θητείας Παπαγεωργόπουλου έκανε λόγο για «αλαζονικό» και «σκληρό» σύστημα «με δυσανεξία», όπου «δεν μπορούσες εύκολα να ασκήσεις το δικαίωμα ελέγχου». «Υπήρχε -είπε- πρόθεση συγκάλυψης. Ήταν τραυματική εμπειρία η συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2012 - 15:30:27 UTC