Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά με σκληρές εκφράσεις
  • [02] Αγορά ακινήτων με "δώρο" την άδεια παραμονής
  • [03] Υπέρ της κινητικότητας, κατά της διαθεσιμότητας
  • [04] Αντίστροφη μέτρηση για την... Ημέρα της Αποκάλυψης
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Θα υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός
  • [06] Στο Καπανδρίτι το τελευταίο αντίο για τον Χρόνη Μίσσιο
  • [07] Θετικά αντέδρασε η αγορά ομολόγων στις εξελίξεις στο Eurogroup
  • [08] Σειρά δωρεάν σεμιναρίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
  • [09] Πνευμονική εμβολή υπέστη η Ρ. Βάρτζελη
  • [10] Για επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ο Σ. Κεδίκογλου
  • [11] Να υπάρξει και να εφαρμοστεί ένα εθνικό σχέδιο αντίδρασης, λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [12] Ευ. Βενιζέλος: «Επιτακτικό αίτημα να μην εγκαταλειφθεί η Ολυμπία Οδός»

  • [01] Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά με σκληρές εκφράσεις

    Για πρόσδεση στο «άρμα της κ. Μέρκελ», για απουσία από τις διαπραγματεύσεις και για έλλειμμα θέσεων και μάλιστα τη στιγμή που όλη η Ευρώπη συζητά για το ελληνικό πρόβλημα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για εκλογές τονίζοντας ότι τη λύση μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ΕΕ βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων επιλογών της και προσέθεσε ότι αποδείχθηκε πως ο δρόμος των μνημονίων είναι καταστροφικός για την ίδια την Ευρώπη και οδυνηρός για τους λαούς. Το χρέος δεν βγαίνει, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, και αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να γίνει βιώσιμο ενώ, όπως τόνισε, είναι κοινός τόπος πως ούτε η εκταμίευση θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους.

    Τις εξελίξεις αυτές τις είχε προβλέψει από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως, όταν το κόμμα του είχε θέσει εξαρχής ζήτημα παγώματος του χρέους λοιδωρήθηκε, ενώ τώρα, όπως είπε, συζητήθηκε και στο Eurogroup. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως ερωτήματα προς απάντηση προς τον κ. Σαμαρά με ποια από τα σενάρια διαχείρισης του δημόσιου χρέους συμφωνεί και ποια είναι η θέση του, υπενθυμίζοντας ότι τη στιγμή που τίθεται ζήτημα παγώματος του χρέους, ο πρωθυπουργός δηλώνει, όπως και ο κ. Παπανδρέου παλαιότερα, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο το χρέος. Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να αξιοποιήσει τις διαπραγματευτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην ΕΕ και μιλάει για τεχνικές εκκρεμότητες.

    Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο Σ. Κεδίκογλου, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας, μεσούσης κρίσιμης διαπραγμάτευσης για οριστική και βιώσιμη λύση.

    [02] Αγορά ακινήτων με "δώρο" την άδεια παραμονής

    Βίζα πενταετούς διάρκειας θα μπορούν να λαμβάνουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ και άνω, ενώ για όσους ασχοληθούν επιχειρηματικά και πραγματοποιήσουν επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής για δέκα στελέχη τους, προκειμένου να εργαστούν στη χώρα μας.

    Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες και αφορά στη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων στη χώρα.

    Η "εύκολη βίζα" όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορά σε υπηκόους τρίτων χωρών και τα μέλη της οικογένειάς τους που αποκτούν κατοικία στην Ελλάδα αξίας άνω των 300.000 ευρώ και η αγορά αφορά σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη.

    Η πενταετής διάρκεια της βίζας δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα. Επίσης η βίζα θα μπορεί να ανανεώνεται για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιοκτησία.

    Το μέτρο εφαρμόσθηκε με επιτυχία στην Ιρλανδία - όπου το "δώρο" της άδειας παραμονής συνοδεύει την αγορά ακινήτου άνω των 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια εφαρμόσθηκε στην Πορτογαλία, όπου η άδεια παραμονής παρέχεται στον αγοραστή ακινήτου άνω των 400.000 ευρώ. Ακολούθησε η Ουγγαρία, που κατέβασε τον πήχυ: Στα 250.000 ευρώ προσφέρεται σε "πακέτο" ακίνητο και άδεια παραμονής. Τελευταία ήταν η Ισπανία, η οποία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    [03] Υπέρ της κινητικότητας, κατά της διαθεσιμότητας

    Υπέρ της κινητικότητας, αλλά κατά της αποστολής λιστών με ονόματα υπαλλήλων που μετακινούνται με το μέτρο της διαθεσιμότητας, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κ. Ασκούνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΚΕΔΕ. Όπως τόνισε, «δεν θα συνηγορήσουμε στη διαδικασία. Δεν θα γίνουμε το άλλοθι της δικής τους αδυναμίας. Τα στοιχεία υπάρχουν στο υπουργείο».

    Αναφερόμενος στην επιδοκιμασία του μέτρου της κινητικότητας, ο κ. Ασκούνης είπε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν πέντε- έξι δήμοι που έχουν δηλώσει πλεονάζον προσωπικό, αλλά για να γίνουν οι μετακινήσεις πρέπει να υπάρξει έγκριση και υπογραφή υπουργού, που δεν έχει δοθεί.

    «Η αξιολόγηση του προσωπικού, με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων των ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα» εξήγησε. Μάλιστα ο ίδιος, ως δήμαρχος Καλλιθέας, έχει μετακινήσει δυο υπαλλήλους από τον δήμο στον ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας για να βοηθήσουν το Ταμείο.

    Σε ό,τι αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας, σημείωσε ότι «δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και απειλεί με διάλυση τους δήμους και τους οργανισμούς τους. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχε προηγηθεί συζήτηση. Οι οριζόντιες πολιτικές δεν οδηγούν πουθενά». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει τα κενά που υπάρχουν- εκτιμώνται σε 5.000, σήμερα, στη δημόσια διοίκηση- και ύστερα να κάνει τις μετατάξεις.

    Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των τελών -που ελλοχεύει πίσω από την ένταξη δήμων στο Παρατηρητήριο των ΟΤΑ- ο κ. Ασκούνης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση τελών.

    [04] Αντίστροφη μέτρηση για την... Ημέρα της Αποκάλυψης

    Την ώρα που όλο και περισσότεροι τουρίστες κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού και στη Γουατεμάλα ενόψει της Ημέρας της Αποκάλυψης που υποτίθεται ότι θα πρόκειται να έλθει τον επόμενο μήνα, οι ειδικοί προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον μύθο κι εξηγούν ότι οι Μάγια δεν θεωρούν την 21η Δεκεμβρίου ως ημέρα της συντέλειας του κόσμου.

    Η προφητεία περί αποκάλυψης που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους δεν εμφανίζεται στο πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης το οποίο κατασκεύασαν οι Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό. Οι Μάγια δεν ασχολούνταν με την αποκάλυψη.

    Στην πραγματικότητα, λένε οι ειδικοί, η λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού.

    Επιπλέον, η τελευταία ημέρα του Ημερολογίου αυτού είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και ουσιαστικά αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου.

    Επομένως, εξηγούν ειδικοί, δεν συντρέχει λόγος να κατασκευάσει κανείς μία πελώρια κιβωτό αφού οι καταστροφικές πλημμύρες, οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων που παρουσιάζονται στην ταινία του Χόλιγουντ "2012" δεν αναφέρονται σε προφητεία των Μάγια.

    "Οι Μάγια είχαν μία κυκλική ιδέα περί χρόνου. Δεν τους απασχολούσε το τέλος του κόσμου", λέει ο μεξικανός αρχαιολόγος Χοσέ Ρομέρο.

    Η λίθινη πλάκα, που είναι γνωστή ως Μνημείο 6 ή αλλιώς Λίθινη Πλάκα του Τορτουγκέρο, βρίσκεται στο Ελ Τορτουγκέρο (η χελώνα), μία αρχαιολογική τοποθεσία που ανακαλύφθηκε το 1915.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Θα υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός

    «Η εικόνα από το χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι η ΕΕ εκτός των άλλων είναι λάκκος των λεόντων. Χθες βγάλαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν πώς θα καταμερίσουν τη ζημιά. Θα συμβιβαστούν προσωρινά», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι αυτός ο προσωρινός συμβιβασμός θα υπάρξει «γιατί αυτή τη στιγμή στην ΕΕ κυριαρχεί η ιδέα της ακεραιότητας της ζώνης του ευρώ, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η τάση της διάσπασής της».

    [06] Στο Καπανδρίτι το τελευταίο αντίο για τον Χρόνη Μίσσιο

    Το τελευταίο αντίο λένε αυτή την ώρα στον συγγραφέα και αγωνιστή Χρόνη Μίσσιο συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές του.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλλεται στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροχωρίου στο Καπανδρίτι Αττικής.

    [07] Θετικά αντέδρασε η αγορά ομολόγων στις εξελίξεις στο Eurogroup

    Θετικά αντέδρασε η αγορά ομολόγων στο ενδεχόμενο προώθησης προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους, όπως εξετάστηκε χθες στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, η τιμή του δεκαετούς τίτλου συνέχισε να κινείται ανοδικά για ένατη συνεχή ημέρα, αγγίζοντας τις 33,64 μονάδες βάσης (ήτοι τα ομόλογα διαπραγματεύονται στο 33,64% της ονομαστικής τους αξίας) με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να υποχωρήσει στη δευτερογενή αγορά στο 16,77%.

    Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με αναλυτές αποδίδεται στις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει οι οποίες θέλουν το λεγόμενο πρόβλημα βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους να επιλύεται εν μέρει μέσω επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Μία τέτοια εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί θα ενισχύσει τη ζήτηση για ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, γεγονός που φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ήδη κάποιοι επενδυτές.

    [08] Σειρά δωρεάν σεμιναρίων από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

    Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων και εργαστηρίων από τους βραβευμένους της, όλων των ειδικοτήτων του κινηματογράφου.

    Με τίτλο «Film Factory»,η Ακαδημία ξεκινά την εκπαιδευτική της δράση, το τριήμερο 15, 16 και 17/12, και οι διδάσκοντες προσφέρουν το χρόνο και τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς.

    Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), φιλοδοξεί εκτός από την απονομή των ετήσιων κινηματογραφικών της βραβείων, να θεμελιώσει «έναν ακόμη ετήσιο θεσμό, που θα έχει χαρακτήρα εκπαιδευτικό και χρήσιμο όχι μόνο για τους νέους κινηματογραφιστές, αλλά για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις πτυχές της οπτικοακουστικής δημιουργίας».

    [09] Πνευμονική εμβολή υπέστη η Ρ. Βάρτζελη

    Μαζική πνευμονική εμβολή υπέστη η διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

    Η κ. Βάρτζελη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται διασωληνωμένη για την υποστήριξη όλων των ζωτικών λειτουργιών της.

    [10] Για επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ο Σ. Κεδίκογλου

    Για μικροψυχία και μικροκομματισμό κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση, με αφορμή τη δήλωσή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

    «Κατώτεροι των περιστάσεων είναι μόνο εκείνοι που σε αυτές τις συνθήκες περιφέρουν τη μικροψυχία και τον μικροκομματισμό τους. Η Ελλάδα, προς απογοήτευση του κ. Τσίπρα, θα τα καταφέρει» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου και κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνιμη φαντασίωσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδος από την Ευρώπη».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας αναζητά τη δικαίωσή του στην αποτυχία της χώρας και ανέφερε ότι, την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις για μια οριστική και βιώσιμη λύση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «κάνει επίδειξη άγνοιας του τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας».

    [11] Να υπάρξει και να εφαρμοστεί ένα εθνικό σχέδιο αντίδρασης, λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    Την ανάγκη να υπάρξει και να εφαρμοστεί ένα εθνικό σχέδιο αντίδρασης, προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία της χώρας, υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας τα «μη αποτελέσματα του Eurogroup», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης, σε δήλωση του, υποστήριξε πως «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ως χθες χαρακτηριζόταν από την ενδοτικότητα και την πλήρη παράδοση στις απαιτήσεις της τρόικας, θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστη σήμερα, αν μαζί με τις δηλώσεις που εκστομίζονται για εσωτερική κατανάλωση και εντυπωσιασμό, υπήρχε στο συρτάρι και ένα σχέδιο εθνικής αντίδρασης στον μνημονιακό μονόδρομο, αλλά και η διάθεση να εφαρμοσθεί».

    [12] Ευ. Βενιζέλος: «Επιτακτικό αίτημα να μην εγκαταλειφθεί η Ολυμπία Οδός»

    Το «επιτακτικό αίτημα να μην εγκαταλειφθεί η Ολυμπία Οδός», τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα και βουλευτές και δήμαρχους του νομού Ηλείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τους διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα υποδομής και ιδίως οι οδικοί άξονες και ότι αναμένεται η ολοκληρωμένη εισήγηση του διαπραγματευτή που έχει οριστεί από την κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2012 - 13:30:32 UTC