Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ενέσεις" ρευστού σε ελληνικές επιχειρήσεις σε Βαλκάνια, Αν. Ευρώπη, Μεσόγειο
  • [02] Εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών
  • [03] Πτωτικά κινούνται ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ευρώ μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας
  • [04] Ιμπαγάσα: «Τα πάντα για την πρόκριση κόντρα στη Σάλκε»
  • [05] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος
  • [06] Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα
  • [07] Έκτακτες συνεδριάσεις στη Μπούντεσταγκ για τα αποτελέσματα του Eurogroup
  • [08] Το ΝΑΤΟ συμφώνησε να προμηθεύσει την Τουρκία με πυραύλους Patriot

  • [01] "Ενέσεις" ρευστού σε ελληνικές επιχειρήσεις σε Βαλκάνια, Αν. Ευρώπη, Μεσόγειο

    Πακέτο μέτρων για την παροχή ρευστότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και τη χρηματοδότηση των ελληνικών εξαγωγών προς τις χώρες αυτές διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα με θέμα «Προώθηση επενδυτικών συνεργασιών και ευκαιριών ανάπτυξης της εξωστρέφειας», που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η EBRD.

    Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε, επίσης, την πίστη του ότι, σήμερα, θα ανακοινωθεί συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, τονίζοντας ότι με την ψήφιση των τελευταίων μέτρων και του προϋπολογισμού η χώρα ολοκλήρωσε τη διαδρομή και έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας προς τους εταίρους. «Αρχίζουμε να βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στόχος της συνεργασίας με την EBRD, είπε ο υπουργός, είναι η υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στις χώρες όπου αυτή δραστηριοποιείται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που οφείλονται στα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ίδιες αγορές και έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο δανεισμό, να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες και να αξιοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

    [02] Εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών

    Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό.

    [03] Πτωτικά κινούνται ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ευρώ μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ κινούνται πτωτικά, καθώς η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας από τον οίκο Moody's υπενθύμισε στους επενδυτές τους συνεχιζόμενους κινδύνους από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

    Το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg μεταδίδει ότι η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώνεται για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών των επενδυτών ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας. Η απόδοση των ελληνικών τίτλων που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2013 υποχώρησε 6 μονάδες βάσης στο 17,17%.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,21%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,16% και διαμορφώνεται στα 1,2791 δολάρια.

    Η υποχώρηση των χρηματιστηρίων και του ευρώ είναι περιορισμένη, καθώς η υποβάθμιση της Γαλλίας ήταν αναμενόμενη από τις αγορές.

    [04] Ιμπαγάσα: «Τα πάντα για την πρόκριση κόντρα στη Σάλκε»

    Τα πάντα για την πρόκριση θα δώσει αύριο ο Ολυμπιακός στη Γερμανία στο ματς κόντρα στη Σάλκε, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ. Ο Αριελ Ιμπαγάσα, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», έδωσε το στίγμα της αυριανής προσπάθειας των πρωταθλητών κόντρα στη γερμανική ομάδα:

    «Πάμε στη Γερμανία με καλή ψυχολογία μετά και την τελευταία μας νίκη κόντρα στη Μονπελιέ. Η Σάλκε προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημά της και σίγουρα θα είναι επηρεασμένη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Τα 20 πρώτα λεπτά θα είναι πολύ κρίσιμα, ώστε να μη δεχθούμε κάποιο γκολ. Στη συνέχεια η ομάδα, αφού θα είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένη, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέσα στο ματς. Θα τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και ελπίζουμε να τους δώσουμε μία χαρά».

    [05] Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος

    Εφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος στα 82 του χρόνια.

    Μια εμβληματική μορφή της Αριστεράς, ο συγγραφέας του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς», Χρόνης Μίσσιος, άνθρωπος που έκανε σκληρή κριτική τόσο στον αριστερό χώρο και τις διασπάσεις του όσο και στην ίδια την κοινωνία γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα.

    Εξορίες και φυλακές ήταν για πολλά χρόνια το «σπίτι του». Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1985 με το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» που «αγκαλιάστηκε» από το κοινό και την κριτική, αλλά δέχτηκε αυστηρή κριτική από τον χώρο της Αριστεράς.

    Για οικονομικούς λόγους δεν τελείωσε ούτε το δημοτικό σχολείο (έφτασε μέχρι τη δεύτερη τάξη). Παιδί ακόμη κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εντάχθηκε στην Αντίσταση και το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή του στον εμφύλιο πόλεμο. Έμεινε φυλακισμένος ως το 1953 και από το 1962 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη.

    Λίγο μετά την μεταπολίτευση άρχισε να ζει σαν ελεύθερος πολίτης.

    Τα τελευταία χρόνια ζούσε σχεδόν σαν ερημίτης στο Καπανδρίτι με την σύντροφό του Ρηνιώ και τα σκυλιά τους σε ένα αγροτόσπιτο. Άλλα έργα του ήταν τα «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;» (1988), «Τα κεραμίδια στάζουν» (1991), «Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι» (1996).

    [06] Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα

    Η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσταγκ, θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος συντηρητικός βουλευτής.

    «Θέλουμε να το κάνουμε αυτό στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών.

    Ο ίδιος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι είναι αισιόδοξος πως οι συντηρητικοί και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι των συντηρητικών στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα συγκροτήσουν μια πλειοψηφία, διασώζοντας την Μέρκελ από την ταπείνωση να χρειαστεί να βασιστεί στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που υποστηρίζουν τη διάσωση και στους Πράσινους.

    Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των κύριων κομμάτων αύριο Τετάρτη το πρωί για το αποτέλεσμα της αποψινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

    Η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της Μπούντεσταγκ πριν εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα βάσει του δεύτερου διεθνούς πακέτου αρωγής.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Έκτακτες συνεδριάσεις στη Μπούντεσταγκ για τα αποτελέσματα του Eurogroup

    Έκτακτες συνεδριάσεις προγραμματίζουν για την Τετάρτη το απόγευμα οι κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα αποτελέσματα του αποψινού Eurogroup, αλλά και για το περιεχόμενο της τελικής έκθεσης της τρόικας.

    Οι Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό, καθώς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο πρέπει να δώσει την έγκρισή του στο σχέδιο που θα προκύψει από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Αυτό, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, σημαίνει ότι απόψε δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

    [08] Το ΝΑΤΟ συμφώνησε να προμηθεύσει την Τουρκία με πυραύλους Patriot

    Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Τουρκία με ένα σύγχρονο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot και οι συνομιλίες για την ανάπτυξή του βρίσκονται στο τελικό στάδιο, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    "Οι χώρες που προμηθεύουν το ΝΑΤΟ με συστήματα Patriot είναι γνωστές και έχουμε έλθει σε συμφωνία μαζί τους. Το επίσημο αίτημα θα υποβληθεί το συντομότερο", τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στην 'Αγκυρα.

    "Γίνεται εντατική δουλειά και οι συνομιλίες έχουν φθάσει στο τελικό στάδιο", τόνισε ο τούρκος υπουργός.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 11:30:47 UTC