Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ
  • [02] Τσίπρας: Οι πιστωτές ζητούν να πάρουν τα τιμαλφή και τα ασημικά
  • [03] Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [04] "Τις θέσεις εργασίας θα τις δίνει ο ιδιωτικός τομέας"

  • [01] Ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ

    Μια ρουκέτα, η οποία εκτοξεύθηκ από τη Λωρίδα της Γάζας εξερράγη κοντά στο Τελ Αβίβ,(15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης) χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη δεύτερη ημέρα της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Γάζα.

    Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότιεκτόξευσαν μια αυτοσχέδια ρουκέτα "γύρω στις 16:37 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Τελ Αβίβ".

    Το Ισραήλ θα "αναλάβει οποιαδήποτε δράση απαιτείται" για να υπερασπιστεί τον άμαχο πληθυσμό από τις ρουκέτες που εξαπολύονται από τη Γάζα, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Παράλληλα η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίπτει "οποιαδήποτε συζήτηση για μια ανακωχή με το Ισραήλ" σε αυτό το στάδιο, την ώρα που συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στο παλαιστινιακό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

    Συνολικά επτά Παλαιστίνοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και τρεις Ισραηλινοί από μια παλαιστινιακή ρουκέτα, κατά την δεύτερη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των ενόπλων οργανώσεων στη Γάζα.

    Σε 15 ανέρχονται συνολικά οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι και μία γυναίκα, και σε τουλάχιστον 150 οι τραυματίες.

    Από χθες το απόγευμα που άρχισε η επιχείρηση, η ισραηλινή αεροπορία έχει πραγματοποιήσει "περίπου 150 πλήγματα" στη Γάζα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η οποία διευκρίνισε ότι "τουλάχιστον 250 ρουκέτες" έχουν ριφθεί από Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 48 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ.

    [02] Τσίπρας: Οι πιστωτές ζητούν να πάρουν τα τιμαλφή και τα ασημικά

    Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου» αλλά και των «εθνικών δυνατοτήτων για ανάκαμψη», έστειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Λάρυμνα, όπου σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

    «Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου.

    Χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ «εμβληματική επιχείρηση», που το 2010 και 2011 είχε κέρδη και κατέχει «το 3% των εθνικών εξαγωγών», για να συμπληρώσει πως «πρόκειται για μια ιστορική βιομηχανία που έχει συνδέσει την παρουσία της με τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης του τόπου».

    Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο λόγος είναι ότι οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά, να πάρουν ό,τι έχει απομείνει» και χαρακτήρισε την πώληση της ΛΑΡΚΟ «εθνικό έγκλημα».

    [03] Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Ολοκληρώθηκαν απόψε οι εκλογές με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η συμμετοχή πλησιάζει το 80% (79,3%) και αργά απόψε αναμένονται και τα ονόματα των καθηγητών που αναδείχθηκαν ως εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ψήφισαν 1.504 μέλη ΔΕΠ από 1.897 που είναι εγγεγραμμένοι διδάσκοντες.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές άρχισαν τη Δευτέρα, το πρωί και συνεχίστηκαν μετ? εμποδίων, καθώς είχε γίνει κατάληψη στην αίθουσα Δικτύων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έληξε χθες. Τελικά ύστερα από παράταση που δόθηκε δύο φορές και έληγε σήμερα στις 6 το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και στο παλαιότερο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας.

    [04] "Τις θέσεις εργασίας θα τις δίνει ο ιδιωτικός τομέας"

    Τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δίνει πλέον ο δημόσιος αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Στόχος μας δεν είναι να συρρικνώσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά να αναπτύξουμε και να μεγεθύνουμε τον ιδιωτικό, μέσω προσέλκυσης μικρών και μεγάλων επενδύσεων. Αυτά επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, σε ομιλία του στη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

    Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για το 2013 είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και ύφεσης μικρότερης από αυτήν που προβλέπεται στον προϋπολογισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 19:30:32 UTC