Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεξ και ίντερνετ, υπό όρους, στις φυλακές
  • [02] Ξεκίνησε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας
  • [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους
  • [04] Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες κατά του πρύτανη του ΑΠΘ
  • [05] Το ΔΝΤ επιμένει στον στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% έως το 2020
  • [06] Τζιμπούρ: «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με την ανανέωση του συμβολαίου μου»

  • [01] Σεξ και ίντερνετ, υπό όρους, στις φυλακές

    Τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης,

    Με τον νέοΚώδικα δίνεται η δυνατότητα συνεύρεσης κρατουμένων με συζύγους/συντρόφους, ενώ προβλέπεται για πρώτη φορά στην ελληνική νομοθεσία η χρήση και πρόσβαση σε Η/Υ και στο διαδίκτυο, για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους.

    Ακόμη, διευρύνεται η ημιελεύθερη διαβίωση και η τμηματική έκτιση των ποινών. Έτσι κατά την ημιελεύθερη διαβίωση οι κρατούμενοι θα μπορούν να διανυκτερεύουν και εκτός φυλακών.

    Ήδη, η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Σωφρονιστικό Κώδικα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2012.

    Εξάλλου,ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε σε διάσταση με την εντολή του πρωθυπουργού για νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του "νόμου Ραγκούση", αναφέροντας χαρακτηριστικά:

    «Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε, τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή».

    Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρέπει ένα πρόβλημα να το πολεμάς στη ρίζα. «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους».

    [02] Ξεκίνησε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

    Άνοιξε σήμερα στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική υπηρεσία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2013. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και άλλων οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και στη συνέχεια με την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός τους καθώς και του ΑΦΜ τους, θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ για την εξόφλησή του. Οι τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι.

    Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, θα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών. Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα θα βεβαιώνονται και θα αποστέλλεται το ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμης οφειλής στον φορολογούμενο στον οποίο θα επιβάλλονται οι κυρώσεις του νόμου στη περίπτωση μη εξόφλησής τους.

    Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για το 2013 παραμένουν αμετάβλητα. Αυτά είναι:

    Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

    Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ

    Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ

    Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε. 135 ευρώ

    Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε. 240 ευρώ

    Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ

    Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ

    Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ

    Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ

    Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ

    Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ.

    Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

    Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) - Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:

    0- 100 (γρ./χλμ. ευρώ) -

    101- 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ

    121- 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ

    141- 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ

    161- 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ

    181- 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ

    201- 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ

    Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ.

    [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους

    Την απάντηση του Σίμου Κεδίκογλου προκάλεσε η προσωπική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μάλτα.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς προσβάλλει τον πρωθυπουργό αλλά υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Τις προσβολές τις περιφρονούμε, αλλά την εθνική υπονόμευση δεν θα την συγχωρήσουν οι Έλληνες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Νωρίτερα, σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε αναφέρει ότι «Ο κ. Σαμαράς με απύθμενο θράσος συνεχίζει να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν γνωρίζουμε αν η παρατεταμένη αισιοδοξία του για την «επιτυχία» του προγράμματος αφορά στην έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας και στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία ή στην πλήρη απουσία της κυβέρνησής του από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος».

    [04] Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες κατά του πρύτανη του ΑΠΘ

    Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, με βάση τις καταγγελίες που διατύπωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, για υποκινούμενες καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων του Αριστοτελείου πανεπιστημίου από τον πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλο.

    Στη συνέντευξη τύπου, που διοργανώθηκε από κοινού με μέλη του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, έγιναν καταγγελίες εις βάρος των πρυτανικών αρχών για επιμισθίες συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και κατά του πρύτανη συγκεκριμένα, ότι παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Παιδείας για επιπλέον χρηματοδότηση, με την οποία θα κάλυπτε σπατάλες της προηγούμενης περιόδου.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα όπως πρόκληση για τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη κοινής ειρήνης ή παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη. Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε καταθέσεις, στον πταισματοδίκη που θα αναλάβει υπόθεση, τον πρόεδρο του ΕΚΘ, τον πρόεδρο του σωματείου των Εργολαβικών υπαλλήλων, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, και εργαζόμενους στις εργολαβίες.

    [05] Το ΔΝΤ επιμένει στον στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% έως το 2020

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στον στόχο που είχε τεθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

    Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, έδωσε έμφαση στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πως το ΔΝΤ παραμένει "πλήρως δεσμευμένο" στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συμμετάσχει, όπως είπε, στη συνεδρίαση του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι "αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο" και πως το Ταμείο συνεχίζει να διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους, παρέχοντας τεχνικές συμβουλές.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Μάρεϊ, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε πρόσφατα η κ. Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ επιδιώκει για την Ελλάδα "πραγματική λύση" και "όχι σύντομη λύση", προσθέτοντας ότι είναι προς το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμφέρον η Ελλάδα να έχει βιώσιμο χρέος. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί "τεχνικοί τρόποι" για τη μείωση του χρέους. Επίσης, επισήμανε ότι ολοκληρωμένη εικόνα για το χρέος θα παρουσιαστεί στην έκθεση της τρόικας.

    Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι το ΔΝΤ έκανε ότι μπορούσε για τα ελληνικά δάνεια, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι εφικτό να χορηγηθούν δάνεια με μηδενικό επιτόκιο προς την Ελλάδα.

    Σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες, τόνισε ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί τα γεγονότα και ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στην λιτότητα, αλλά στην ανάπτυξη και στις ευκαιρίες για απασχόληση.

    [06] Τζιμπούρ: «Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά με την ανανέωση του συμβολαίου μου»

    Την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση των συζητήσεων για ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Ράφικ Τζιμπούρ, στο περιθώριο της παρουσίας του σε εκδήλωση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που είναι χορηγός των πρωταθλητών Ελλάδας.

    «Είμαστε εντάξει, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε ο Αλγερινός επιθετικός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ μίλησε και για τον συναγωνισμό του με τον Κώστα Μήτρογλου: «Είναι σίγουρα πολύ καλό το ότι υπάρχει ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις και όχι μόνο στην επίθεση. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι, αν ένας ποδοσφαιριστής λείψει, υπάρχουν άλλοι να τον αντικαταστήσουν και η ομάδα να συνεχίσει να προχωράει μπροστά με νίκες και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό και σίγουρα είμαι χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό, μια μεγάλη ομάδα. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής. Νομίζω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε στην επίθεση, αλλά ούτως ή άλλως αυτό δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά απόφαση του προπονητή και εκείνος θα το κρίνει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 17:30:34 UTC